Αθλητισμός

Πόλο: Το παλεύει για ξένο ο Βόλος

Στην απόκτηση ενός ξένου πολίστα, ο οποίος θα ταιριάζει στην γενικότερη φιλοσοφία της ομάδας, έχουν στρέψει την προσοχή τους οι άνθρωποι του Βόλου. Παράλληλα, η προετοιμασία εν όψει του νέου πρωταθλήματος της Α1 Ανδρών συνεχίζεται μετ’ εμποδίων, αφού επτά αθλητές υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία και δεν μετέχουν στις προπονήσεις λόγω του επικείμενου πρωταθλήματος Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας.

 Ο Βόλος Υδατοσφαίριση-Κολύμβηση θα λάβει μέρος στην Α1 Ανδρών για δεύτερη συνεχή χρονιά με ρόστερ νεανικό που στη συντριπτική του πλειοψηφία αποτελείται από Βολιώτες αθλητές. Ωστόσο, η διοίκηση αποφάσισε να ενισχυθεί η ομάδα και με ξένο πολίστα, ώστε να είναι περισσότερο ανταγωνιστική και να κυνηγήσει με αξιώσεις την παραμονή της στην μεγάλη κατηγορία.

Διάφοροι παίκτες έχουν προταθεί από όλες τις γωνιές του πλανήτη (ΗΠΑ, Καναδάς, Ολλανδία, Αυστραλία) και στον Βόλο φαίνεται να έχουν καταλήξει σε περιφερειακό από την Αυστραλία, ο οποίος θα παίξει για πρώτη φορά στην Ευρώπη. Πιστεύεται ότι μπορεί να ταιριάξει στην ομάδα διότι δεν είναι μεγάλος ηλικιακά και έχει τη διάθεση να διακριθεί στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ωστόσο, πρόκειται για δύσκολη περίπτωση οπότε όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά. Μάλιστα, αν υπάρξει οριστική συμφωνία είναι άγνωστο και πότε θα έλθει στην πόλη μας λόγω των αυστηρών υγειονομικών πρωτοκόλλων που τηρούνται μετά από υπερατλαντικές πτήσεις.

Στο μεταξύ, στην τρίτη της εβδομάδα μπήκε η προετοιμασία των πολιστών του Βόλου, αλλά τα προβλήματα δεν λείπουν και αφορούν την μη συμμετοχή στις προπονήσεις των επτά αθλητών που υπηρετούν την στρατιωτική τους θητεία.

Πρόκειται για τους Γιώργο και Δημήτρη Στεργίου, Χρήστο Μαρινάγη, Κωνσταντίνο Νάσιο, Χρήστο Κουφιδάκη, Κωνσταντίνο Πετρόπουλο και Μηνά Νικηφορίδη, οι οποίοι δεν κατέστη δυνατόν να πάρουν άδεια από τις μονάδες τους, αφού κλήθηκαν στην ομάδα του Στρατού Ξηράς για το πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας έτους 2021. Αυτό θα διεξαχθεί από σήμερα Τετάρτη έως την Παρασκευή στο κολυμβητήριο της Γλυφάδας με τη συμμετοχή των αντιπροσωπευτικών ομάδων του Στρατού Ξηράς, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής και του Πυροσβεστικού Σώματος.

Όταν ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα αυτό, οι επτά πολίστες θα ενσωματωθούν στην προετοιμασία του Βόλου. Επίσης, δύο ακόμη παίκτες της ομάδας έχουν χάσει προπονήσεις. Ο λόγος για τον Γιάννη Ιωαννίδη, που βρίσκεται στην Αθήνα για προσωπικούς λόγους και τον Γιώργο Μαρινάγη, ο οποίος ταλαιπωρήθηκε από  τραυματισμό.

Γίνεται κατανοητό ότι ο προπονητής Νίκος Βενετόπουλος δεν μπορεί να εργαστεί όπως θα ήθελε, αλλά ο ίδιος δεν χάνει την αισιοδοξία του, τονίζοντας στη «Θ»: «Είναι γεγονός ότι η προετοιμασία μας συνεχίζεται με αρκετά εμπόδια. Το μεγαλύτερο θέμα έχει να κάνει με την απουσία των επτά φαντάρων. Προσπαθήσαμε να τους φέρουμε στο Βόλο, αλλά μας το αρνήθηκαν προκειμένου να τους βάλουν να παίξουν στο στρατιωτικό πρωτάθλημα.

Αν προσθέσουμε και τις απουσίες του Ιωαννίδη, που βρίσκεται στην Αθήνα και του Γ. Μαρινάγη που είχε έναν τραυματισμό, οι προπονήσεις μας γίνονται με την παρουσία των υπολοίπων παικτών, αλλά και ορισμένων από την εφηβική ομάδα. Και όλα αυτά ενώ το πρωτάθλημα θα αρχίσει στις 2 Οκτωβρίου. Τουλάχιστον μας βοήθησαν κάποιοι σύλλογοι στην Αθήνα, που δέχθηκαν τους αθλητές μας στις προπονήσεις τους και έτσι δεν έχασαν την επαφή με το νερό.

Από το Σάββατο που θα έχει τελειώσει το στρατιωτικό πρωτάθλημα περιμένω ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί, αφού θα έλθουν οι παίκτες μας που τώρα είναι δεσμευμένοι από αυτή την υποχρέωση. Θα κοιτάξουμε να δώσουμε και ορισμένα φιλικά παιχνίδια που θα βοηθήσουν στο να «δέσει» η ομάδα και να αποκτήσει κάποιους αυτοματισμούς στο παιχνίδι της».

Στη Θεσσαλονίκη για ένα τριήμερο ο Βόλος
Σε τουρνουά υδατοσφαίρισης στη Θεσσαλονίκη θα δώσει το «παρών» το τριήμερο 24-26 Σεπτεμβρίου ο Βόλος και αυτό θα αποτελέσει και την πρόβα τζενεράλε ενόψει της συμμετοχής του στο πρωτάθλημα της Α1 Ανδρών. Αντίπαλοί του θα είναι οι τρεις ομάδες της συμπρωτεύουσας, ήτοι οι ΠΑΟΚ, Άρης (ομάδες της Α1) και ΟΦΘ (θα παίξει στην Α2), ενώ θα λάβουν μέρος και δύο ακόμη ομάδες που αυτή τη στιγμή δεν έχει οριστικοποιηθεί ποιες θα είναι.

Επίσης, θεωρείται αρκετά πιθανό για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο να γίνει κοινή προετοιμασία με άλλον σύλλογο είτε στον Βόλο, είτε στην Αθήνα, κάτι που θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες ημέρες.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το