Αθλητισμός

Πόλο Νίκη: Αισιόδοξος για την άνοδο ο Νίκος Κωνσταντέλιας

Μπορεί στην ποδοσφαιρική Νίκη να μην είχαμε κάποια εξέλιξη μέσα στο Σαββατοκύριακο, αλλά η ομάδα υδατοσφαίρισης του συλλόγου είχε αγωνιστικές υποχρεώσεις για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και τα πήγε περίφημα. Έκανε το «τρία στα τρία» στον 4ο όμιλο και προκρίθηκε πανηγυρικά στην τελική φάση. Για την επιτυχία αυτή μιλά σήμερα στη «Θ» ο προπονητής Νίκος Κωνσταντέλιας.

Στο κολυμβητήριο της Νέας Ιωνίας «Βασίλης Πολύμερος» φιλοξενήθηκαν οι αγώνες του 4ου ομίλου της Γ’ Εθνικής στο πόλο των ανδρών. Με πολύ καλή απόδοση, έχοντας και το πλεονέκτημα της έδρας, η Νίκη κέρδισε και τα τρία της παιχνίδια κατακτώντας την 1η θέση. Έτσι, προκρίθηκε στα τελικά του πρωταθλήματος, που θα διεξαχθούν το τριήμερο 28-30 Ιουλίου, όπου θα διεκδικήσει την άνοδο στη Β’ Εθνική. Μαζί της -ως δεύτερη- πέρασε και η Αργυρούπολη, ενώ έμειναν εκτός οι δύο ομάδες της Λαμίας, η Αναγέννηση και ο Νηρέας.

Τα πλήρη αποτελέσματα στον 4ο όμιλο ήταν: Νίκη-Νηρέας Λαμίας 17-9, Αναγέννηση Λαμίας-Αργυρούπολη 5-9, Νίκη-Αργυρούπολη 12-7, Νηρέας Λαμίας-Αναγέννηση Λαμίας 5-22, Αργυρούπολη-Νηρέας Λαμίας 12-10, Αναγέννηση Λαμίας-Νίκη 6-8.

Η βαθμολογία διαμορφώθηκε ως εξής: Νίκη 9, Αργυρούπολη 6, Αναγέννηση Λαμίας 3, Νηρέας Λαμίας 0.

Από τους πέντε ομίλους πέρασαν στα τελικά 10 συνολικά ομάδες, που είναι οι κάτωθι: Πιγκουίνοι Ρόδου, Α.Ο. Καστέλας (όμιλος Αττικής), Επειός Ήλιδας, ΟΠΑΘΑ Πατρών (όμιλος Πάτρας), Ν.Ο. Χαλκίδας, Ν.Ο. Αλιβερίου (όμιλος Χαλκίδας), Νίκη, Αργυρούπολη (όμιλος Βόλου), ΑΚΑ Καρδίτσας, Εθνικός Αλεξανδρούπολης (όμιλος Αλεξανδρούπολης).

Σύμφωνα με τον τεχνικό της Νίκης, τον Νίκο Κωνσταντέλια, η ομάδα του Βόλου θα είναι στις βασικές διεκδικήτριες της ανόδου. Εξάλλου, μέσα στο Σαββατοκύριακο έδειξε ότι έχει μεγάλες δυνατότητες. Αναλυτικά, τα όσα δήλωσε στη «Θ»:

Για το αν περίμενε η ομάδα να προκριθεί κάνοντας το «τρία στα τρία»: «Πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα λέγαμε ότι το βασικότερο για μας είναι να πάρουμε το εισιτήριο για την τελική φάση, έστω και ως δεύτεροι από τον όμιλό μας. Για να συνέβαινε αυτό έπρεπε να κάνουμε δύο νίκες. Από τη στιγμή που κερδίσαμε τα δύο πρώτα ματς με τον Νηρέα Λαμίας και την Αργυρούπολη θέλαμε να πάρουμε και το τρίτο κόντρα στην Αναγέννηση Λαμίας, ώστε να τερματίσουμε πρώτοι και να έχουμε ευνοϊκότερη κλήρωση στην τελική φάση. Τα καταφέραμε και αυτό φυσικά μας ικανοποιεί πάρα πολύ».

Για την απόδοση που είχε η Νίκη στους αγώνες του Σαββατοκύριακου: «Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από την αγωνιστική μας παρουσία. Δεν θα αναφερθώ τόσο στο πρώτο παιχνίδι με τον Νηρέα μια και ο αντίπαλος ήταν αισθητά πιο αδύναμος. Υπερτερούσαμε πάρα πολύ σε ρυθμό και ποιότητα. Όμως στο ματς με την Αργυρούπολη πραγματοποιήσαμε εξαιρετική εμφάνιση και φτάσαμε σε νικηφόρο αποτέλεσμα με πέντε γκολ διαφορά. Ομολογώ ότι περίμενα πιο δυνατή την ομάδα της Αναγέννησης Λαμίας, που πάντως το καλό της παιχνίδι το έκανε με εμάς, αλλά και πάλι βρήκαμε τον τρόπο να επικρατήσουμε.

Οι καλές μας εμφανίσεις δεν αποτελούν κάποια έκπληξη διότι διαθέτουμε ποιοτικό ρόστερ για τα δεδομένα της κατηγορίας. Έχουμε θέσει ως στόχο την άνοδο και όλες μας οι κινήσεις έγιναν πάνω σε αυτή την κατεύθυνση».

Για την παρουσία του κόσμου της Νίκης στο κολυμβητήριο της Νέας Ιωνίας: «Για την εποχή που έγιναν οι αγώνες είχαμε αρκετά μεγάλη παρουσία φιλάθλων της Νίκης στην κερκίδα και η οποία μας έδωσε την απαραίτητη ώθηση στα παιχνίδια μας. Τους ευχαριστούμε πάρα πολύ».

Για το τι μπορεί να πετύχει η ομάδα στην τελική φάση του πρωταθλήματος: «Δέκα ομάδες έχουμε περάσει στα τελικά του πρωταθλήματος. Θα δημιουργηθούν δύο όμιλοι των πέντε και όλοι θα παλέψουν για να βρεθούν στον τελικό και να πανηγυρίσουν την άνοδο στη Β’ Εθνική. Βέβαια, από όσα γνωρίζουμε ίσως ανέβει και η τρίτη ομάδα του πρωταθλήματος, αυτή που θα κερδίσει στον μικρό τελικό διότι το Καλαμάκι που φέτος έπαιξε στην Α2 απορροφήθηκε από τον Άλιμο, που θα ξεκινήσει από τη Γ’ Εθνική. Ήδη η ΚΟΕ ανακοίνωσε ότι από τη Β’ στην Α2 θα ανέβουν τρεις ομάδες και όχι δύο, ενώ το ίδιο είναι πιθανό να κάνει και με τη Γ’ Εθνική.

Από εκεί και πέρα, έχουμε τις πληροφορίες μας σχετικά με τους αντιπάλους μας. Πολύ δυνατή ομάδα φέρεται να έχει ο Ν.Ο. Χαλκίδας με αθλητές που έπαιζαν χρόνια στην Α2 κατηγορία. Επίσης, ισχυρό περιμένουμε τον ΟΠΑΘΑ Πατρών, που στη μεταγραφική περίοδο του Απριλίου πήρε παίκτες από τον Ν.Ο. Πατρών και τη Ν.Ε. Πατρών. Όμως και εμείς συγκαταλεγόμαστε στις δυνατές ομάδες. Θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για την άνοδο στη Β’ Εθνική».

Για την περίπτωση να διεξαχθεί η τελική φάση στον Βόλο: «Η τελική φάση έχει προγραμματιστεί για το τριήμερο 28-30 Ιουλίου. Ως Νίκη θα ζητήσουμε να την φιλοξενήσουμε στον Βόλο. Εξάλλου, η πόλη μας βρίσκεται στο κέντρο της Ελλάδας και είναι ιδανική επιλογή. Ελπίζω να τα καταφέρουμε και οι φίλοι της Νίκης να δουν από κοντά τη νέα μας προσπάθεια».

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ομαλά οι πανελλαδικές στη Μαγνησία – Στο 76,7% η συμμετοχή

Ομαλά ξεκίνησαν οι πανελλαδικές εξετάσεις για τα ΕΠΑΛ στη Μαγνησία στο μάθημα των Νέων Ελληνικών.…

30 Μαΐου 2024

Συνεργασία με την Πρότυπη Ακαδημία ο Ίωνας – Νέοι προπονητές στην ανδρική ομάδα οι Π. Νάνης και Π. Τύμπας

Σε μια καινοτόμα ενέργεια προχώρησε ο Ίωνας. Το Διοικητικό Συμβούλιο με επικεφαλής τον πρόεδρο Στέφανο…

30 Μαΐου 2024

Πανελλαδικές 2024: Για το βιβλίο και με κείμενο του Μενέλαου Λουντέμη τα θέματα στα Νέα Ελληνικά για τα ΕΠΑΛ

Άρχισαν σήμερα, Πέμπτη 30 Μαΐου, οι Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024 με το μάθημα των Νέων Ελληνικών…

30 Μαΐου 2024

Διακοπή νερού στον Βόλο

Από τη ΔΕΥΑΜΒ ανακοινώνεται ότι: Αύριο Παρασκευή 31/5/2024 από τις 08:00 έως τις 12:00 θα…

30 Μαΐου 2024

ΜΠΑΣΚΕΤ: Έμαθε αντιπάλους στο Παγκόσμιο ο Προμηθέας

Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Σχολείων, που θα διεξαχθεί στην Κίνα από…

30 Μαΐου 2024

Εξαιρετική η παρουσία του Ιπ.Ο.Τ.Ι.Σ. σε ιππικούς αγώνες σε Καβάλα και Θέρμη

Δύο συνεχόμενα Σαββατοκύριακα η ομάδα του Ιπ.Ο.Τ.Ι.Σ. μετείχε σε ιππικούς αγώνες. Την Κυριακή 19/5 η…

30 Μαΐου 2024