Αθλητισμός

Πόλο Ν. Ανδρών: Δεν θα διεξαχθεί το Ευρωπαϊκό στον Βόλο λόγω κορωνοϊού

Το μπιρό της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας υγρού στίβου (LEN), στην τελευταία τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησε -με τη συμμετοχή και του αντιπροέδρου της Δημήτρη Διαθεσόπουλου- αποφάσισε την ακύρωση των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων Junior σε όλα τα αθλήματά της για το 2020, ανάμεσά τους και αυτό των Νέων Ανδρών υδατοσφαίρισης, που είχε προγραμματιστεί να γίνει στον Βόλο (6-13 Σεπτεμβρίου).
Στη σχετική ανακοίνωση της LEN αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Αυτό το καλοκαίρι οι κορυφαίοι νεαροί κολυμβητές δεν θα αγωνιστούν στο Αμπερντίν, αλλά ούτε οι καταδύτες στο Εδιμβούργο, ούτε οι αθλήτριες της συγχρονισμένης κολύμβησης στη Μάλτα, οι κολυμβητές του Open Water στη Γαλλία, ενώ ούτε η Ρώμη, αλλά ούτε και ο Βόλος (Νέων Ανδρών) θα φιλοξενήσουν τις αντίστοιχες εκδόσεις των διοργανώσεων Ευρωπαίων υδατοσφαιριστών U19.

Λόγω της κρίσης του Covid-19 στην Ευρώπη, το μπιρό της LEN έπρεπε να λάβει την οδυνηρή απόφαση να ακυρώσει όλα αυτά τα γεγονότα. Όμως, οι αντίστοιχες Τεχνικές Επιτροπές θα προετοιμάσουν προτάσεις γι’ αυτές τις ηλικιακές κατηγορίες, που έχουν χάσει την ευκαιρία να συμμετάσχουν στις διοργανώσεις τους φέτος το καλοκαίρι (καθώς πρόκειται να ενταχθούν στην κατηγορία ανδρών-γυναικών το επόμενο έτος), για το εάν μπορούν και πρέπει να είναι επιλέξιμες για συμμετοχή σε αντίστοιχους αγώνες το 2021 ή όχι. Εξάλλου, ακυρώνονται τα καλοκαιρινά και φθινοπωρινά event της σειράς LEN Open Water Cup».
Υπενθυμίζουμε ότι ήδη έχει ακυρωθεί και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα παίδων-κορασίδων, που θα διοργάνωναν από κοινού Βόλος και Λάρισα τον Ιούλιο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το