Αθλητισμός

Πόλο: Έφυγε από τη ζωή ο Ηλίας Δαμάσκος

Ημέρα πένθους για την ελληνική υδατοσφαίριση, αλλά και συνολικά για το χώρο της κολύμβησης καθώς σήμερα (21/5) έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 67 ετών, ο βετεράνος πολίστας του Ολυμπιακού αλλά και των Εθνικών ομάδων Ηλίας Δαμάσκος. Την είδηση γνωστοποίησε η ΚΟΕ, με τον πρόεδρο της κολυμβητικής ομοσπονδίας Δημήτρη Διαθεσόπουλο να κάνει ξεχωριστή αναφορά τον Δαμάσκο. Η ανακοίνωση της ΚΟΕ αναφέρει:

«Αποφράδα ημέρα για τον χώρο της ελληνικής κολύμβησης και υδατοσφαίρισης. Ο Ηλίας Δαμάσκος πρωταγωνιστής με το σκουφάκι του Ολυμπιακού και των Εθνικών ομάδων τις δεκαετίες του 60 και το 70, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών. Ο Ηλίας ήταν πρωταθλητής στην κλασική κολύμβηση στα αγωνίσματα του προσθίου στυλ, ενώ αγωνίστηκε με επιτυχία στην ομάδα υδατοσφαίρισης του Ολυμπιακού και των Εθνικών ομάδων. Ήταν παντρεμένος με την Βαρβάρα και είχε αποκτήσει δύο παιδιά, τον Γιώργο και την Αργυρώ.

Advertisement
Τα τελευταία χρόνια είχε συνταξιοδοτηθεί από την ελληνική αστυνομία και ζούσε με την οικογένεια του εκτός Αθηνών και εντός Αττικής. Ο Ηλίας αντιλήφθηκε καθυστερημένα ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας και εισήλθε στο νοσοκομείο όπου μέσα σε 20 περίπου ημέρες έφυγε από τη ζωή. Ο πρόεδρος της κολυμβητικής ομοσπονδίας Δημήτρης Διαθεσόπουλος όταν πληροφορήθηκε την απώλεια του σπουδαίου αυτού ανθρώπου και αθλητή, τόνισε:

«Ο Ηλίας έγραψε την δική του ιστορία στην κλασική κολύμβηση και την υδατοσφαίριση. Ήταν εξαίρετος άνθρωπος και σπουδαίος αθλητής. Το κενό που αφήνει είναι μεγάλο. Συλλυπητήρια στους οικείους του».

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το