Πολιτισμός

Πολλά τα τμήματα στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου- Απευθύνονται για όλες τις ηλικίες

Άρχισαν και συνεχίζονται οι εγγραφές στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου.
Τα τμήματα μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Βόλου απευθύνονται σε ενδιαφερόμενους όλων των ηλικιών, από τη μουσική προπαιδεία για παιδιά 5 – 7 ετών, τη διδασκαλία μουσικών οργάνων και τα Διπλώματα Ανώτερων Θεωρητικών και Σύνθεσης, έως και τα ειδικά διαμορφωμένα Εργαστήρια.
Λειτουργούν τα κάτωθι τμήματα:

Σχολή Θεωρητικών Σπουδών: Τμήμα Σύνθεσης, Τμήμα Ανώτερων Θεωρητικών (Αρμονία, Αντίστιξη, Φούγκα, Σύνθεση), Τμήμα Διεύθυνση Χορωδίας, Τμήμα Προετοιμασίας για την εισαγωγή στα τμήματα Μουσικών Σπουδών των Ελληνικών Πανεπιστημίων. Τμήμα Μουσικοκινητικής Αγωγής. Μια δημιουργική προσέγγιση της μουσικής, που αποτελεί τον πυρήνα για την ανάπτυξη των βασικών εκπαιδευτικών μουσικών δραστηριοτήτων. Απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας (5-7 χρονών).
Σχολή Ενόργανης Μουσικής, Σχολή Πληκτών Οργάνων (Πιάνο), Σχολή Εγχόρδων (Βιολί, Βιόλα, Βιολοντσέλο, Κοντραμπάσο), Σχολή Πνευστών (Φλάουτο, Όμποε, Κλαρινέτο, Κόρνο, Σαξόφωνο, Τρομπόνι), Σχολή Κιθάρας, Σχολή Κρουστών, Σχολή Φωνητικής Μουσικής, Τμήμα Μονωδίας – Μελοδραματικής, Τμήμα Σύγχρονου Ελληνικού Τραγουδιού, Μοντέρνο Τμήμα Μουσικής, Τμήματα: Αρμονίου, Ηλεκτρικής Κιθάρας, Ηλεκτρικού Μπάσου, Ντραμς, Συνόλου Μοντέρνας Μουσικής.
Υποχρεωτικά μαθήματα: Μουσική Δωματίου, Συνοδεία και Υποχρεωτικό πιάνο, Μορφολογία, Ανάλυση, Οργανογνωσία, Θεωρία, Αρμονία, Σολφέζ, Ιστορία της Μουσικής, Χορωδία, Εργαστήριο Computer/Ηλεκτρονικής Μουσικής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρα από τα διδασκόμενα όργανα, για την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση των μαθητών, ιδρύθηκαν και λειτουργούν, με σημαντική παρουσία στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή, τα μουσικά σύνολα του Ωδείου, όπως η Καμεράτα Τζούνιορ, η Καμεράτα Νέων, η Συμφωνική Ορχήστρα η Παιδική και η μεικτή Χορωδία, η Χορωδία Ενηλίκων, τα σύνολα Μουσικής Δωματίου, τα σύνολα Μοντέρνας Μουσικής, το τμήμα Μιούζικαλ και το Εργαστήρι Σύνθεσης.
Επιπλέον, με τη συνέργεια των Τμημάτων και των Συνόλων, υπό την καθοδήγηση του έμπειρου διδακτικού δυναμικού του Ωδείου, διοργανώνονται συναυλίες, με τη συμμετοχή καταξιωμένων καλλιτεχνών. Δίνεται με αυτό τον τρόπο η δυνατότητα και μία άλλη προοπτική και νόημα στις τυπικές σπουδές των μαθητών στο Δημοτικό Ωδείο.
Πληροφορίες για τις εγγραφές παρέχονται από τη γραμματεία του Ωδείου στο τηλέφωνο 24210-36992 (ώρες γραμματείας 9.00 – 22.00).

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το