Αθλητισμός

Πολλά τα ανοιχτά ζητήματα για τη Νίκη – Την απασχολούν η κατηγορία, το ρόστερ και το γηπεδικό

Αρκετά είναι τα ζητήματα που απασχολούν τους ανθρώπους της Νίκης σχετικά με το ποδοσφαιρικό τμήμα. Ακόμη εκκρεμεί η κατηγορία στην οποία θα αγωνιστεί, αν και η Φούτμπολ Λιγκ πλησιάζει μέρα με τη μέρα. Από εκεί και πέρα πρέπει να σχηματιστεί ένα δυνατό ρόστερ, αντάξιο της ιστορίας του συλλόγου. Όμως το θέμα που προέκυψε τελευταία είναι αυτό της έδρας με τους «κυανόλευκους» να αρνούνται να αποχωρήσουν από το Πανθεσσαλικό.

Μπορεί στη Νίκη να μην γνωρίζουν ακόμη αν θα παίξουν στη Φούτμπολ Λιγκ, όμως οι πιθανότητες να συμβεί αυτό αυξάνουν όσο περνούν οι ημέρες. Οι «κυανόλευκοι» του Βόλου περιμένουν να πάρουν τη θέση του Ηρακλή ως οι καλύτεροι δεύτεροι από τους χαμένους των μπαράζ της Γ’ Εθνικής.
Μέχρι τις 7 Αυγούστου έχει δικαίωμα να δηλώσει συμμετοχή στη Φούτμπολ Λιγκ ο Ηρακλής, αλλά όπως είναι γνωστό δεν επιθυμεί να παίξει στη συγκεκριμένη κατηγορία με το δικό του ΑΦΜ που είναι φορτωμένο με χρέη. Γι’ αυτό και εξακολουθεί να ψάχνει για ένα «καθαρό» ΑΦΜ προκειμένου να το αγοράσει, αφήνοντας έτσι κενή τη δική του θέση. Φυσικά το ίδιο θα συμβεί και αν δεν έλθει σε συμφωνία με άλλο σύλλογο και προτιμήσει να παίξει στην Ερασιτεχνική Γ’ Εθνική

Κάποιες φήμες ότι αν δεν συμμετάσχει στη Φούτμπολ Λιγκ ο «Γηραιός», τότε η κατηγορία θα έχει 13 ομάδες δεν φαίνεται να ευσταθούν, ενώ κατηγορηματικός πως η Φούτμπολ Λιγκ της περιόδου 2019-20 θα έχει οπωσδήποτε 14 ομάδες ήταν και ο πρόεδρος του συνεταιρισμού Σούπερ Λιγκ 2-Φούτμπολ Λιγκ Λεωνίδας Λεουτσάκος σε πρόσφατες δηλώσεις του.
Στη Νίκη δικαιολογημένα αισιοδοξούν όσον αφορά το θέμα της κατηγορίας και γι’ αυτό ο Αλέξης Παπακωνσταντίνου, που θα αναλάβει τα «ηνία» του ποδοσφαιρικού τμήματος (εξάλλου έμεινε ο μόνος ενδιαφερόμενος μετά την απόσυρση του Νίκου Ιμεράι), έχοντας τη συνδρομή του Βασίλη Βενέτη και άλλων επιφανών Νικιωτών, θα επιδιώξει τη συγκρότηση ενός δυνατού ρόστερ.
Ένας εκ των άμεσων συνεργατών του Αλέξη Παπακωνσταντίνου είναι ο Ρήγας Στύλλας, που αναμένεται να αναλάβει το πόστο του τεχνικού διευθυντή. Μάλιστα ήδη έχει έρθει σε επαφές με ποδοσφαιριστές από την περσινή ομάδα, αλλά και υποψήφιους να φορέσουν τα κυανόλευκα στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο.

Επίσης, έχει μιλήσει με τον Ισαάκ Χοβέ, που αυτή τη στιγμή συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες για τον πάγκο της ομάδας. Ο 38χρονος Ισπανός τεχνικός αυτή τη στιγμή θεωρείται εξαιρετική περίπτωση για τη Νίκη. Μπορεί τώρα να ξεκινά την προπονητική του καριέρα (τα τελευταία δύο χρόνια κοουτσάρισε ομάδες της 4ης κατηγορίας στη χώρα του), όμως γνωρίζει την ελληνική πραγματικότητα και ιδιαίτερα την ιδιοσυγκρασία των Νικιωτών, αφού φόρεσε τη φανέλα της ομάδας τη σεζόν 2013-14. Μάλιστα, πανηγύρισε μαζί της την άνοδο στη Σούπερ Λιγκ, έχοντας ο ίδιος βασικό ρόλο.
Ηγέτης εκείνης της ομάδας ήταν ένας άλλος Ισπανός, ο 33χρονος σήμερα Αντόνιο Ανιέτε, τον οποίο στη Νίκη θέλουν πολύ να τον φέρουν πίσω. Έχει γίνει κάποια επαφή και αν μάλιστα οριστικοποιηθεί η πρόσληψη του Ισαάκ Χοβέ, τότε οι πιθανότητες της επιστροφής βιρτουόζου επιτελικού μέσου θα αυξηθούν. Εξελίξεις αναμένονται τις επόμενες ημέρες με τους «κυανόλευκους» να μην ανησυχούν για το γεγονός ότι ο Ανιέτε ήταν ανενεργός την περασμένη σεζόν.
Το θέμα της κατηγορίας, αλλά και η συγκρότηση του ρόστερ σίγουρα θα πάρουν κάποιον εύλογο χρόνο και αυτό στη Νίκη το ξέρουν. Εκείνο που δεν περίμεναν ήταν πως θα προέκυπτε γηπεδικό ζήτημα.

Όλοι στον σύλλογο ήξεραν ότι το Πανθεσσαλικό έχει προπληρωθεί και δεν ανησύχησαν όταν έμαθαν ότι η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου υπέγραψε σύμβαση και με τον ΝΠΣ Βόλος. Όμως η ΕΤ.Α.Δ. κατήγγειλε τη σύμβαση με τη Νίκη για χρέος της πρώην ΠΑΕ που σύμφωνα με τους «κυανόλευκους δεν ξεπερνά τα 5.000 ευρώ.
Οι άνθρωποι του ιστορικού συλλόγου θεωρούν προσχηματική αυτή την καταγγελία της σύμβασης από την ΕΤ.Α.Δ. και ότι απλά έγινε διότι βρέθηκε άλλος ένοικος για το Πανθεσσαλικό, που προτίθεται μάλιστα να δαπανήσει ένα σεβαστό ποσό για διάφορα έργα, καθώς θα παίξει στη Σούπερ Λιγκ.
Η Νίκη απάντησε στην ΕΤ.Α.Δ. με εξώδικο στο οποίο αναφέρει ότι έχει τηρήσει στο ακέραιο τους όρους της σύμβασης. Παράλληλα, τονίζει ότι δαπάνησε ποσό 80.000 ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών από τους χούλιγκαν του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ στον προπέρσινο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος. Με άλλα λόγια, στη Νίκη πιστεύουν ότι όχι μόνο δεν οφείλουν τίποτα, αλλά και ότι η ΕΤ.Α.Δ. θα έπρεπε να τους καταβάλει τη διαφορά για τις εργασίες που έκαναν στο Πανθεσσαλικό.
Στη Νίκη τονίζουν με κατηγορηματικό τρόπο ότι θα προβούν σε κάθε νόμιμη ενέργεια προκειμένου η ομάδα να μην εκδιωχθεί από το Πανθεσσαλικό στάδιο, οπότε μένει να δούμε τη συνέχεια ενός σήριαλ που ίσως έχει αρκετά επεισόδια ακόμη.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ξέφρενοι πανηγυρισμοί στην παραλία του Βόλου για τη νίκη του Ολυμπιακού – Οι «ερυθρόλευκοι» κατέκτησαν το Conference League (photos, video)

O Ολυμπιακός επικράτησε με 1-0 στην παράταση της Φιορεντίνα στον τελικό του Conference League στην…

30 Μαΐου 2024

Moana: Στη δημοσιότητα το teaser του νέου σίκουελ

Τα Walt Disney Animation Studios παρουσίασαν ένα νέο τρέιλερ για το «Moana 2», το σίκουελ…

29 Μαΐου 2024

Λαμία: Θέμα χρόνου τα εντάλματα για τη φωτιά στο εργοστάσιο με τα μολυσμένα γεύματα – Τα νέα ευρήματα

Δεν έχουν τέλος οι εξελίξεις στην υπόθεση με τη φωτιά που έκαψε ολοσχερώς το εργοστάσιο…

29 Μαΐου 2024

Παναγία Καταφυγιώτισσα: «Σφραγίστηκε» το εκκλησάκι που εικονογράφησε ο Μυταράς

Η Παναγία Καταφυγιώτισσα, το εκκλησάκι που φέρει τη σφραγίδα του σπουδαίου Έλληνα ζωγράφου, Δημήτρη Μυταρά,…

29 Μαΐου 2024

Πανίσχυρη ηλιακή καταιγίδα μπορεί να χτυπήσει τη Γη τα επόμενα 24ωρα

Μια πανίσχυρη ηλιακή καταιγίδα είναι πιθανόν να πλήξει τη Γη αυτήν την εβδομάδα, και προβλέπεται…

29 Μαΐου 2024

Πάτρα: Συγκλονίζει ο σύζυγος της 57χρονης hairstylist – Νέα στοιχεία για το γιατρό που τη χειρούργησε

Στη θλίψη έχει βυθιστεί η οικογένεια της 57χρονης hairstylist από την Πάτρα που πέθανε ξαφνικά…

29 Μαΐου 2024