Πολιτισμός

«Πολιτιστικός χειμώνας 2019» στην Αγριά

Ο Τομέας Νεότητος και Πολιτισμού του Ιερού Ναού Αγ. Γεωργίου Δ.Ε. Αγριάς του Δ. Βόλου, σε συνεργασία με τον Δήμο Βόλου, διοργανώνει για πρώτη χρονιά χειμερινές πολιτιστικές εκδηλώσεις με τίτλο «Πολιτιστικός Χειμώνας 2019», έναν νέο θεσμό που καλύπτει την περίοδο από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο.
Στόχοι του «Πολιτιστικού Χειμώνα» είναι η παρουσίαση της κουλτούρας της Αγριάς, η παροχή ποιοτικής ψυχαγωγίας για τους δημότες, αλλά και τους τουρίστες και η αναβάθμιση του χειμερινού τουριστικού προϊόντος μέσω της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου.

Να σημειωθεί ότι το 2018 πραγματοποιήθηκαν 20 εκδηλώσεις στην Αγριά, στο πλαίσιο του «Πολιτιστικού Καλοκαιριού 2018». Πλήθος κόσμου από τον Μάιο μέχρι και τον Δεκέμβριο επισκέφθηκε την Αγριά για να παρακολουθήσει και να συμμετάσχει στις πολιτιστικές εκδηλώσεις. Συναυλίες και μουσικά αφιερώματα, πολιτικές εκδηλώσεις, πολιτιστικές εκθέσεις, αθλητικά δρώμενα, θεατρικές παραστάσεις, παιδότοπος και πολυάριθμες δράσεις συνθέταν το σκηνικό που είχε στηθεί στον προαύλειο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου στην Αγριά.
Μέσα από τη διοργάνωση αυτή, επιδίωξη ήταν να έρθει στο προσκήνιο ο πολιτισμός, η τέχνη και η δημιουργικότητα των νέων ανθρώπων.
Κεντρική προτεραιότητα αποτελεί να δοθεί χώρος σε νέους και νέες να δημιουργήσουν, να παρουσιάσουν τη δουλειά τους και να προσφέρουν στους επισκέπτες διόδους εναλλακτικής ψυχαγωγίας και προβληματισμού.

Για τον «Πολιτιστικό Χειμώνα 2019» προγραμματίζεται εκδήλωση για τον μήνα Φεβρουάριο με τίτλο «Δύο γυμνά άσπρα χέρια», την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου, στο Valis Resort, στις 6 μ.μ., στην Αγριά, με ελεύθερη είσοδο.
Ένας θεατρικός μονόλογος, με την κορυφαία ηθοποιό και μουσική ερμηνεύτρια Μελίνα Μποτέλλη, σε συγγραφή, σκηνοθεσία και ερμηνεία Μελίνας Μποτέλλη, που είναι ένας ύμνος στη μητρότητα και την τέχνη της μουσικής. Τέχνης χωρίς σύνορα. Μονόλογος αφιερωμένος στους δασκάλους της όλων των τεχνών. Κυρίως όμως στους ηθοποιούς-δασκάλους, θεμέλιο του Εθνικού μας Θεάτρου και του Θεάτρου Τέχνης, που έφεραν με τις ξεχωριστές φωνές τους στα σπίτια των Ελλήνων το μεγάλο διεθνές θεατρικό ρεπερτόριο, μέσω του ραδιοφώνου του ΕΙΡ και Ελληνικής Ραδιοφωνίας, πριν από την εισβολή της τηλεόρασης και της εικόνας. Του ραδιοφώνου που έκανε τη φαντασία των ακροατών να ταξιδεύει, να δημιουργεί εικόνες και πρόσωπα. Ένας ύμνος λοιπόν στη μητρότητα, την τέχνη και τη φαντασία.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το