Πολιτισμός

Πολιτιστικό καλοκαίρι στη Γλώσσα Σκοπέλου με χορό, παράσταση, παραδοσιακό πανηγύρι

Ένας χειμώνας αρκετά δημιουργικός για τον Πολιτιστικό και Εξωραϊστικό Σύλλογο Γλώσσας έφτασε στο τέλος του. «Ήρθε η ώρα να βγούμε από την αίθουσα και να σας παρουσιάσουμε το έργο μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στα παιδιά που ηγήθηκαν τις ομάδες και δούλεψαν σκληρά και αφιλοκερδώς ολόκληρο τον χειμώνα. Τον Νίκο Σωτηρίου και τη Βασιλική Τακτικού για τη θεατρική ομάδα. Την Αργυρώ Τζαχρήστα για το καλλιτεχνικό εργαστήρι, τη Λίζα Κώτση για το τμήμα μπαλέτου και το τμήμα σύγχρονου και μοντέρνου χορού».
«Το μεγαλύτερο όμως ευχαριστώ σε όλους όσοι στηρίξατε με τη συμμετοχή σας τις δράσεις μας.
Εσάς που είστε η ψυχή του συλλόγου, κυρίως τα μέλη του χορευτικού μας. Και φυσικά τα παιδιά μας. Τους μεγάλους πρωταγωνιστές, αλλά και το μέλλον του συλλόγου μας. Το πολιτιστικό καλοκαίρι αρχίζει και η αυλαία ανοίγει. Σας περιμένουμε» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

11 – 14/7/2019, 7ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Γλώσσας: Για τρεις συνεχόμενες ημέρες, η Γλώσσα και γενικά το νησί της Σκοπέλου θα γίνει για ακόμη μια χρονιά κέντρο παράδοσης και πολιτισμού. Στις 11 Ιουλίου, το γραφικό λιμάνι του Λουτρακίου θα υποδεχτεί 14 χορευτικά συγκροτήματα από το μακρινό Ελληνοχώρι Έβρου μέχρι την αγαπημένη Κύπρο. Πάνω από 350 χορευτές θα προβάλλουν την ιδιαίτερη κουλτούρα του τόπου τους και θα δώσουν ένα ξεχωριστό χρώμα στα καλντερίμια της Γλώσσας με τις παραδοσιακές τους φορεσιές. Ταυτόχρονα, θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τις ομορφιές της Σκοπέλου με τα ιστορικά μνημεία, αλλά και να κολυμπήσουν στις γαλαζοπράσινες ακτές της. Ένα τριήμερο γεμάτο χορό, εκπλήξεις, αλλά και όμορφες φιλίες.

Σάββατο 20/7/2019, «Άρχισε γλώσσα μ’ άρχισε τραγούδια ν’ αραδιάζεις και την καλή παρέα μας να την διασκεδάζεις»: Μια εξαιρετική παράσταση από τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου. Μια παράσταση με άρωμα Ελλάδας, που θα ξεσηκώσει, θα ταξιδέψει, αλλά και θα συγκινήσει. Γήπεδο σχολείων Γλώσσας, ώρα έναρξης στις 21.00.
Κυριακή 21/7/2019, παραδοσιακό πανηγύρι με τον Ματθαίο Γιαννούλη, γήπεδο σχολείων Γλώσσας, ώρα έναρξης 21.30.
Δευτέρα 22/7/2019, βραδιά σύγχρονου και μοντέρνου χορού. Μια δροσερή παράσταση, που επιμελήθηκε η Λίζα Κώτση. Γήπεδο σχολείων Γλώσσας, ώρα έναρξης 21.00.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το