Τοπικά

Πολιτιστική εκδήλωση με κοπή πίτας από ΕΚΠΟΛ και Τ.Ο. Βόλου AEDE

Τον Απρίλιο του 2017 οι αρμόδιοι επίτροποι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ανακήρυξαν το 2018 «Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς», με στόχο την ευαισθητοποίηση των Ευρωπαίων πολιτών σχετικά με τις ευρωπαϊκές αξίες, την ευρωπαϊκή ιστορία και την ενδυνάμωση του αισθήματος της ευρωπαϊκής ταυτότητας.
Κινούμενοι προς την κατεύθυνση του ως άνω στόχου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η ΕΚΠΟΛ της Περιφέρειας Θεσσαλίας και η Τοπική Ομάδα Βόλου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Εκπαιδευτικών (AEDE), πραγματοποίησαν το απόγευμα της Κυριακής 4 Φεβρουαρίου, στο ξενοδοχείο Παρκ πολιτιστική εκδήλωση με ομιλία του γενικού γραμματέα της Τ.Ο. Βόλου και τραγούδια ενός από τους πιο σημαντικούς Έλληνες εκπροσώπους του λαϊκού έντεχνου τραγουδιού, του βραβευμένου με Όσκαρ Μάνου Χατζιδάκι.


Αρχικά, χαιρετισμό προς τους παρευρεθέντες απηύθυναν ο νέος πρόεδρος της ΕΚΠΟΛ κ. Βασίλειος Χατζόπουλος, ο γενικός γραμματέας της ΤΟ Βόλου της AEDE κ. Νικόλαος Λυχναρόπουλος και η αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Μαγνησίας κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη. Έγινε κατόπιν κοπή της πίτας και μετά τις ευχές για το νέο έτος, ο κ. Λυχναρόπουλος έκανε σύντομη ομιλία.
Μετά την ομιλία ακολούθησε ένα ευχάριστο μουσικό πρόγραμμα με τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι και τη συμμετοχή των εξαίρετων καθηγητών του Μουσικού Σχολείου Βόλου Βασίλη Αγροκώστα και Ελίνας Παπαγεωργίου. Το μουσικό πρόγραμμα παρουσίασε η κ. Βασιλική Τέα.
Η τυχερή της βραδιάς, η οποία βρήκε το νόμισμα της πίτας, ήταν η εκπαιδευτικός – μουσικός κ. Βασιλική Μπουγά-Καπατσέλου. Ως δώρο έλαβε το βιβλίο Στο λίκνο του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπιου Παυλόπουλου, ο οποίος το πρωί της Κυριακής της 4ης Φεβρουαρίου, κατά μια θαυμαστή συγκυρία, επισκέφτηκε την πόλη του Βόλου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το