Πολιτισμός

Πολιτικό μυθιστόρημα με πανέξυπνη πλοκή από τον Γιάννη Συμεωνίδη

Πραγματοποιήθηκε χθες στο ξενοδοχείο Κυψέλη η παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Συμεωνίδη με τίτλο «Δικτατορία» (εκδόσεις Άπαρσις), ένα ιδιαίτερο πολιτικό μυθιστόρημα με πανέξυπνη πλοκή, που φαίνεται πως θα ταράξει τους λογοτεχνικούς κύκλους.
Ο κ. Γιάννης Συμεωνίδης, συγγραφέας, δημοσιογράφος, επισήμανε ότι «πρόκειται για ένα βιβλίο που επικεντρώνει γύρω από έναν συγγραφέα, τον Πέτρο Αργυρίου, ο οποίος βρίσκεται στο μεταίχμιο δύο καθεστώτων. Είναι ο αγαπημένος συγγραφέας του Καθεστώτος μέχρι που την ημέρα της βράβευσής του και της απόλυτης δόξας του γίνεται γνωστό στον επικεφαλής του Καθεστώτος ότι έχει παράνομη σχέση με τη γυναίκα του. Τότε αρχίζει και η καταδίωξή του, την ίδια ώρα που καταρρέει το Καθεστώς και έρχεται στην εξουσία ένα άλλο, το οποίο και αυτό τον κυνηγά, επειδή δεν το έχει υπηρετήσει ποτέ στη ζωή του».
Ο Γιάννης Συμεωνίδης προσφέρει ένα συναρπαστικό χρονικό των πολιτικών εξελίξεων στην Ελλάδα των επόμενων δεκαετιών, οι οποίες δεν είναι τόσο μακριά όσο φαίνονται…
Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι «κυνηγημένος πλέον από δύο καθεστώτα αρχίζει μια ιστορία περιπέτειας και καταδίωξης, που έχει σχέση με γυναίκες της ζωής του, αλλά και με την πολιτική. Χρόνος δράσης είναι το 2025 φτάνοντας μέχρι το 2050 περίπου, ενώ υπάρχουν αναφορές που μοιάζουν με όσα ζήσαμε στην Ελλάδα στα 8 χρόνια των μνημονίων, παρότι γράφτηκε το 2013».
«Δεν είναι δύσκολο να προφητεύσεις πράγματα στην Ελλάδα, χρειάζεται μόνο μια στοιχειώδη γνώση της ιστορίας για να καταλάβεις ότι κάποια πράγματα επαναλαμβάνονται και δυστυχώς δεν μαθαίνουμε από αυτά» κατέληξε ο κ. Γιάννης Συμεωνίδης.
Να σημειωθεί ότι τον συντονισμό είχε η κ. Ροσάνα Πώποτα, δημοσιογράφος, και ομιλητής ήταν ο κ. Διονύσης Λεϊμονής, εκπαιδευτικός, συγγραφέας. Σύντομη παρέμβαση έκανε ο κ. Νίκος Παρθένης, φιλόλογος, ενώ αποσπάσματα διάβασε η κ. Κατερίνα Αντωνακάκη.

Φωτό: Ο Διονύσης Λεϊμονής με τον συγγραφέα Γιάννη Συμεωνίδη

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το