Ελλάδα

Πολιτικό άσυλο και σε τρίτο Τούρκο αξιωματικό

Ασυλο και σε τρίτο Τούρκο αξιωματικό, από τους οκτώ που έφτασαν στη χώρα μας το καλοκαίρι του 2016 αμέσως μετά την αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία, έδωσε η δευτεροβάθμια επιτροπή άσυλου.
|Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital και η απόφαση ήταν ομόφωνη. Υπενθυμίζεται πως και οι οκτώ αξιωματικοί έχουν απελευθερωθεί από το αστυνομικό τμήμα του Ολυμπιακού Χωριού τον περασμένο Μάιο και μεταφέρθηκαν σε ειδικό χώρο, ο οποίος για την ασφάλειά τους παραμένει μυστικός και φρουρείται.

Πρακτικά η χορήγηση πολιτικού ασύλου σημαίνει πως και ο τρίτος αξιωματικός παίρνει το πολυπόθητο -για τους ίδιους- άσυλο και αυτομάτως το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής υποβάλλει αίτηση ακύρωσής του.
Όμως μετά την εκδίκαση της υπόθεσης πιλοτικά από το ΣτΕ και εν αναμονή της καθαρογράφησης της απόφασης με την οποία δικαιώθηκαν οι οκτώ, ουσιαστικά αυτό έχει τυπικό χαρακτήρα πλέον.
Υπενθυμίζεται πως και οι 8 αξιωματικοί έχουν απελευθερωθεί απο το αστυνομικό τμήμα του Ολυμπιακού χωριού τον περασμένο Μάιο και μεταφέρθηκαν σε ειδικά φυλασσόμενο χώρο για την ασφάλεια τους.

Πηγή: The TOC

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το