Ελλάδα

Πολιτική κόντρα για την «καθυστέρηση» της δόσης

eurogroup
Με μια σκληρή ανακοίνωση απάντησε σε σημερινές δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για την «καθυστέρηση» εκταμίευσης της δόσης η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, η οποία κατηγόρησε τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι βρίσκει καταφύγιο στην ασύστολη κινδυνολογία μπροστά «στο πολιτικό αδιέξοδο και την χρεοκοπία της πολιτικής του».

«Αναζητά διαρκώς ευκαιρία να τρομοκρατήσει την κοινή γνώμη, ανακαλύπτοντας “μπαμπούλες” που υπάρχουν μόνο στους μύχιους πόθους του. Το ίδιο έκανε στην πρώτη διαπραγμάτευση, το ίδιο κάνει και τώρα» τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Γεροβασίλη, και συμπλήρωσε: «Δυστυχώς γι αυτόν, η διαπραγμάτευση προχωρά κανονικά και οι πολίτες αρνούνται να τον πάρουν στα σοβαρά. Γι αυτό, τον καλούμε να αναζητήσει άλλον τρόπο, προκειμένου να βγάλει το κόμμα του από το βαθύ πολιτικό τέλμα στο οποίο είναι εγκλωβισμένο. Όσο για τις “προειδοποιήσεις του”, ας τις στρέψει καλύτερα στον αντιπρόεδρο της ΝΔ κ. Γεωργιάδη, που περιφέρεται από ραδιόφωνο σε ραδιόφωνο, υβρίζοντας με γλώσσα πεζοδρομίου και απειλώντας με αντίποινα δημοσιογράφους, των οποίων η άποψη δεν του είναι αρεστή. Δυστυχώς, αυτή είναι η Νέα Δημοκρατία».

Νωρίτερα σήμερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού, ισχυριζόμενος ότι η καθυστέρηση στην εκταμίευση της δόσης θα οδηγήσει «μοιραία» στην επιβολή νέων μέτρων.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Κυριάκου Μητσοτάκη:
«Ο κ. Τσίπρας συνεχίζει να κοροϊδεύει απροκάλυπτα τους πολίτες.
Άλλη μια φορά δεν υλοποιεί τις δεσμεύσεις που ανέλαβε με το Μνημόνιο που ο ίδιος υπέγραψε.
Τυχόν καθυστέρηση στην εκταμίευση της δόσης των 2,8 δις ευρώ, θα οδηγήσει μοιραία στην επιβολή νέων μέτρων. Μεγάλο τμήμα των πολιτών ήδη αδυνατεί να πληρώσει τους φόρους και πολλές φορές στερείται και τα απαραίτητα της καθημερινότητας.
Το ίδιο το κράτος χρωστάει πάνω από 7 δις σε ιδιώτες. Ένα μεγάλο τμήμα της δόσης των 2,8 δις προορίζεται για να καλυφθούν κάποια από αυτά τα χρέη. Για να μην κλείσουν και άλλες επιχειρήσεις, να μην οδηγηθούν κι άλλοι Έλληνες στην ανεργία.
Προειδοποιώ τον κ. Τσίπρα!
Τον καθιστώ προσωπικά υπεύθυνο για την κατηφόρα της οικονομίας και την επιδείνωση της καθημερινότητας όλων των Ελλήνων. Η χώρα δεν έχει το περιθώριο να ζήσει ξανά τον εφιάλτη της αέναης διαπραγμάτευσης, μιας ανίκανης και ιδεοληπτικής Κυβέρνησης.
Αν δεν μπορεί να ανταποκριθεί στοιχειωδώς στις ευθύνες του, ας παραιτηθεί.
Δεν υπάρχει άλλος καιρός για χάσιμο. Θα μας βρει απέναντι».

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το