Κατηγορίες: Τοπικά

«Πολιτική υποκρισία του Αχ. Μπέου η καταδίκη φαινομένων βίας – Είναι ο ίδιος που διδάσκει πολιτικά την παρεκτροπή»


Για πολιτική υποκρισία καταγγέλλουν τη δημοτική αρχή Βόλου οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι που αποχώρησαν από τους «Δρόμους Συνεργασίας», με αφορμή την έκδοση ψηφίσματος κατά των φαινομένων βίας στην πόλη. Σε σημερινή ανακοίνωσή τους οι έξι δημοτικοί σύμβουλοι τονίζουν ότι η παρούσα δημοτική αρχή είναι εκείνη που με τη στάση της διδάσκει πολιτικά τα φαινόμενα της παρεκτροπής και της «βίας» μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ ο ίδιος ο Αχ. Μπέος την ώρα που μιλούσε για την αντιμετώπιση της βίας με «πόνο ψυχής», την ίδια ώρα ασκούσε βία αφαιρώντας το λόγο από τους συμβούλους της αντιπολίτευσης. Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι το ψήφισμα αυτό κατατέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο μόλις δυο μέρες μετά τις δηλώσεις του Αχ. Μπέου περί συγκρότησης ομάδων σύγκρουσης με τους αντιεξουσιαστές και μετά από σχετική ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής.

Ολόκληρη η ανακοίνωση που υπογράφουν οι Ελένη Ανδρέου Μεικοπούλου, Ιάσων Αποστολάκης, Κώστας Γαργάλας, Ματθαίος Δραμητινός, Φωτεινή Κοκκινάκη και Ιωάννης Μολοχίδης:

Είναι γνωστή πλέον η άρνηση της Δημοτικής Αρχής να εισάγει προς συζήτηση πλήθος ψηφισμάτων συμπαράστασης σε συνδημότες μας, που με βίαιο και καταστροφικό τρόπο κάποιοι τους άλλαξαν τη ζωή απολύοντάς τους. Όμως σήμερα υπερέβη εαυτόν και κατέθεσε ψήφισμα καταδίκης των γεγονότων της 6ης Δεκέμβρη .
Το ψήφισμα ήρθε δυο ημέρες μετά τις άκρως εμπρηστικές και διχαστικές δηλώσεις του Α.Μπέου περί συγκρότησης ομάδων «μονομάχων», περί αυτοδικιών και άλλων «περίεργων» και φυσικά δεν έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία γιατί λίγο πριν προηγήθηκε η ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής που όλως τυχαίως χρησιμοποίησε κι εκείνη την ίδια φρασεολογία .
Επειδή έχουμε μάθει να μιλάμε με ευθύ τρόπο κι ότι έχουμε να πούμε το λέμε πάντα χωρίς κουκούλες ή κράνη, αυτό δεν άρεσε στον δήμαρχο που μας αφαίρεσε ακόμη και το δικαίωμα να ολοκληρώσουμε τη τοποθέτησή μας. Με οχετούς λάσπης κι όποιον πάρει ο χάρος, αμύνθηκε για ακόμα μια φορά προκειμένου να ολοκληρώσει ακόμη ένα σώου του. Την ώρα που μιλούσε για την αντιμετώπιση της βίας με «πόνο ψυχής», την ίδια ώρα ασκούσε βία ( λεκτική προς το παρόν κι ανάμεσα καμιά απειλή) .
Η θέση μας λοιπόν αφού δεν ακούστηκε μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι ότι τα φαινόμενα αυτά δεν αντιμετωπίζονται με ψηφίσματα- σώου, όπως αυτό, αλλά με διάλογο, ουσιαστική ανάλυση των αιτιών, με παιδεία, με άμβλυνση των αντιθέσεων, με ωριμότητα στην αντιμετώπιση κρίσεων και προσπάθεια για εξάλειψη των αιτιών που τα δημιουργούν. Και ως προς αυτό η Δημοτική Αρχή Μπέου ακριβώς τα αντίθετα κάνει, καταλήγοντας ακόμη πιο ανώριμη κι απ’ αυτόν που παρασύρεται ή ενθουσιάζεται ή δεν αναλογίζεται τις συνέπειες που έχει η πράξη του και που έτσι κι αλλιώς υπάρχουν και οδηγούν και αυτόν και τον συμπολίτη του σε απόλυτο αδιέξοδο.
Και κάνει τα αντίθετα γιατί τα φαινόμενα της παρεκτροπής και της «βίας» πολιτικά τα διδάσκει (σχήμα λόγου) η ίδια μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Κάποτε λοιπόν θα πρέπει να τελειώσει η πολιτική υποκρισία που επιχειρεί να παρασύρει την αντιπολίτευση στους περίεργούς διαδρόμους της αυτοδικίας και της υποκατάστασης της νομιμότητας με ομάδες εφόδου {που μας γυρίζουν στην σκοτεινή εποχή των τρικύκλων του Γκοτζαμάνη}.
Κύριοι της δημοτικής αρχής, αναγνωρίζουμε την δύσκολή, ποινική θέση που βρίσκεσθε, μην συνεχίζετε το αγαπημένο «άθλημα σας» πετάω την μπάλα στην εξέδρα, γιατί αυτή η πόλη έχει πολιτισμό και ιστορία και εσείς είστε προσωρινοί.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Σουηδοί και Φινλανδοί συμμετέχουν στη μεγαλύτερη άσκηση του ΝΑΤΟ από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου

Στον χιονισμένο βορρά της Φινλανδίας, σουηδοί και φινλανδοί στρατιώτες συμμετέχουν στη μεγαλύτερη άσκηση του ΝΑΤΟ…

5 Μαρτίου 2024

Γυναίκα αστυνομικός μηνύει το τμήμα της για διαρροή γυμνής φωτογραφίας

Τα σώματα ασφαλείας στις ΗΠΑ έχουν μακρά ιστορία σεξισμού και κακοποίησης των γυναικών στρατιωτών και…

5 Μαρτίου 2024

ΥΠΑΑΤ: Πρόστιμα 130.000 ευρώ σε 12 επιχειρήσεις μετά από ελέγχους σε γαλακτοκομικά και προϊόντα ΠΟΠ

Συνεχίζονται και εντατικοποιούνται οι σαρωτικοί έλεγχοι σε σημεία λιανικής και στα σούπερ μάρκετ αλλά και…

5 Μαρτίου 2024

Έτσι γεννιούνται οι πλανήτες – Απόκοσμες εικόνες 1.600 έτη φωτός από τη Γη

Σε μια από τις μεγαλύτερες έρευνες που έγιναν ποτέ για δίσκους που σχηματίζουν πλανήτες, μια…

5 Μαρτίου 2024

«Αναφορά έλλειψης Φαρμάκου»: Νέα ηλεκτρονική υπηρεσία του ΕΟΦ για πολίτες κι επαγγελματίες υγείας

Να γνωστοποιήσουν στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ) περιορισμένη διαθεσιμότητα φαρμακευτικών σκευασμάτων, καλεί η διοίκηση του…

5 Μαρτίου 2024

Άργος: Συγκλονίζει η 32χρονη που ξυλοκοπήθηκε από τον σύζυγό της

Συγκλονίζουν τα όσα βίωνε η 32χρονη γυναίκα στα χέρια του συζύγου της στο Άργος. Όπως…

5 Μαρτίου 2024