Τοπικά

Οι πολιτικοί εκπρόσωποι στο επετειακό τριήμερο των 100 χρόνων του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς

zagora

Επετειακό τριήμερο 2 ως 4 Σεπτεμβρίου διοργανώνει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς που συμπληρώνει φέτος 100 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας. Οι δράσεις που διοργανώνει το Δ.Σ. αφορούν την ανάδειξη της ιστορικής πορείας του Συνεταιρισμού και δημιουργίας πολιτιστικού αποθέματος σχετικού με την αγροτική παραγωγή και τις συνεταιριστικές αξίες.
Οι δράσεις περιλαμβάνουν συναυλίες, πολιτικές ομιλίες, παρουσιάσεις των εκδόσεων που πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με μαθητές της Ζαγοράς με αφορμή τα 100 χρόνια του Συνεταιρισμού. Παρόντες θα είναι όλοι οι συνεργάτες του Συνεταιρισμού στις εμπορικές του δραστηριότητες.

 
Στις 03 Σεπτεμβρίου στις 11 π.μ. θα γίνουν επίσημοι χαιρετισμοί και ομιλίες. Θα αναπτυχθούν οι θέσεις των κοινοβουλευτικών κομμάτων από μέλη των κοινοβουλευτικών ομάδων ή εκπροσώπους τους από τα κεντρικά όργανα. Κεντρικό θέμα των πολιτικών ομιλιών θα είναι:
«ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, Προϋποθέσεις και προοπτικές για ανάπτυξη στις ορεινές και μειονεκτικές περιοχές».

 

Το θέμα θα αναπτύξει από πλευράς ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ο Βουλευτής Λακωνίας και υπεύθυνος για τα αγροτικά ζητήματα κ. Αραχωβίτης Σταύρος και αντίστοιχα από πλευράς Ν.Δ. ο Βουλευτής Κοζάνης κ. Κασαπίδης Γεώργιος. Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. θα εκπροσωπήσει το μέλος της Κεντρικής Γραμματείας Αγροτικού Τομέα και Περιφερειακός Σύμβουλος Θεσσαλίας κ. Λουφόπουλος Δημήτριος. Το Κ.Κ.Ε. θα εκπροσωπήσει για το θέμα ο Βουλευτής Μαγνησίας κ. Στεργίου Κωνσταντίνος. Το Ποτάμι θα εκπροσωπήσει ο υπεύθυνος του κόμματος για τα αγροτικά ζητήματα, κ. Καχριμάνης Σπυρίδων που είναι και ο ίδιος συνεταιριστής. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα εκπροσωπούνται για το θέμα από τον Βουλευτή Λάρισας, κ. Κόκκαλη Βασίλειο. Σχετικά με το κεντρικό ζήτημα θα αναπτύξει την ομιλία του και ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, που θα παρίσταται στις εκδηλώσεις κ. Λεβέντης Βασίλειος. Με βάση την ίδια θεματική, θα αναπτύξει την ομιλία του και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Αποστόλου Ευάγγελος που θα είναι επίσης παρών στη Ζαγορά και η τοποθέτησή του αναμένεται με προσδοκίες για θετικές εξαγγελίες, με στόχο την κυβερνητική στήριξη προς τον Συνεταιρισμό και τα μέλη του.

 
Παρόντες θα είναι όλοι οι αιρετοί εκπρόσωποι του κοινοβουλίου και της αυτοδιοίκησης από τη Μαγνησία, όπως οι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ο βουλευτής της Ν.Δ. και οι Αντιπεριφερειάρχες από τη Μαγνησία. Παρούσα θα είναι και η Υφυπουργός από τη Μαγνησία κ. Χρυσοβελώνη Μαρίνα. Όλοι θα απευθύνουν επίσημο χαιρετισμό.
Επίσης θα αναπτυχθεί ομιλία για την ιστορική πορεία των 100 χρόνων του Αγροτικού Συνεταιρισμού από τον Διευθυντή της Οργάνωσης, κ. Βαλασσά Διονύσιο.
Στις 04 Σεπτεμβρίου θα παραβρεθεί στη Ζαγορά ο Περιφερειάρχης, κ. Αγοραστός Κωνσταντίνος. Εξάλλου έχει ήδη δημοσιοποιηθεί ότι οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου που θα ανακηρυχθεί Eπίτιμος Δημότης Ζαγοράς – Μουρεσίου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το