Τοπικά

Πολιτική αγωγή ο Δήμος Σκιάθου κατά υπαλλήλου για υπεξαίρεση

Στα δικαστήρια βρίσκεται ο Δήμος Σκιάθου με υπάλληλο του Δήμου που «πιάστηκε» να έχει υπεξαιρέσει από τα ταμεία 66.485,96 ευρώ. Ο υπάλληλος που υπεξαιρούσε ποσά από τον Οργανισμό του Δήμου καταδικάσθηκε πρωτοδίκως σε ποινή κάθειρξης έξι ετών και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για πέντε έτη, με επιδίκαση της αιτηθείσας από τον Δήμο Σκιάθου χρηματικής ικανοποίησης λόγω ηθικής βλάβης, ποσού 100.000 ευρώ. Ο υπάλληλος έχει καταθέσει έφεση, αλλά ο Δήμος δεν θα αφήσει την υπόθεση και αποφάσισε να παραστεί στο δικαστήριο ως πολιτική αγωγή.

 
Η δίκη θα γίνει στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας, στις 28 Σεπτεμβρίου και ο Δήμος θα δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής προς υποστήριξη της κατηγορίας και για χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης, κατά του υπαλλήλου του Δήμου Σκιάθου κατηγορουμένου για υπεξαίρεση στην υπηρεσία κατ’ εξακολούθηση, με χρήση ιδιαιτέρων τεχνασμάτων, συνολικού ποσού 66.485,96 ευρώ.

 
Ο Δήμος Σκιάθου θα ζητήσει την ποινική τιμωρία του υπαλλήλου λόγω της ηθικής βλάβης που προκλήθηκε σε βάρος του από τις αξιόποινες πράξεις του κατηγορουμένου, η οποία ηθική βλάβη συνίσταται στη μείωση της φήμης και της αξιοπιστίας του νομικού προσώπου, στη μείωση του κύρους των υπηρεσιών του, καθώς προσβάλλεται το αγαθό της διατήρησης της εμπιστοσύνης των πολιτών στην καλή λειτουργία της υπηρεσίας του. Μόλις ολοκληρωθεί η δίκη, ο Δήμος θα καταθέσει και αγωγή. Για την παράσταση στο δικαστήριο, ο δικηγόρος του Δήμου θα πληρωθεί με 3.100 ευρώ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το