Άρθρα

Πολιτικές αναταράξεις λόγω απρόβλεπτων γεγονότων

Του ΠΑΥΛΟΥ Γ. ΜΑΡΚΑΚΗ,
π. βουλευτή Μαγνησίας

Τα ξαφνικά και απρόσμενα γεγονότα, είναι αυτά που συνήθως στη χώρα μας αποτελούν τον καταλύτη των πολιτικών εξελίξεων.
Από τέτοια γεγονότα γέμισε η πολιτική σκηνή και έδωσε την αφορμή να μπούμε σε μια έντονη – ούτως η άλλως – προεκλογική περίοδο με περισσότερη θεματολογία.
Άλλη όμως θεματολογία είχαν προγραμματίσει οι πολίτικες δυνάμεις και άλλη τρέχουν να αντιμετωπίσουν…
Η Νέα Δημοκρατία φάνηκε να σχεδίασε μια μακρά προεκλογική περίοδο με εξαγγελίες και παροχές που θα ολοκληρωθούν πριν την επίσημη έναρξη. Με το αβαντάζ που τους δίνει η διακυβέρνηση που έχουν, ο Κυριάκος Μητσοτακης θα περιοδεύσει όλες σχεδόν τις Περιφέρειες και θα εξαγγείλει προγράμματα μέχρι το 2030!
Ήδη το έκανε στην Πάτρα και την Τρίπολη ενώ συνεχώς κυβερνητικά κλιμάκια με γ.γ. και υφυπουργούς σαρώνουν τις επαρχίες και «κλείνουν» προβλήματα και προσπαθούν να καθησυχάσουν όποιες αντιδράσεις αναδεικνύονται.
Παράλληλα στριμώχνουν κυρίως τον ΣΥΡΙΖΑ με δικαστικές υποθέσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη με πολιτικά θέματα όπως των κ.κ Παπά και Παπαγγελόπουλου, ενώ κόστος μεγαλύτερο του αναμενομένου δημιουργούν στον κ. Τσίπρα η δική που εξελίσσεται και οι καθημερινές μαρτυρίες για την τραγωδία στο Μάτι.
Στην άλλη όχθη του δίπολου, ο ΣΥΡΙΖΑ, άφησε το όποιο «κυβερνητικό πρόγραμμα» εξαγγέλθηκε και αμύνεται με τα δικά του πολιτικά όπλα.
Προσπαθεί να βγει κι αυτός σε περιοδείες, αλλά ο Αλέξης Τσίπρας είναι «μόνος» και τα στελέχη που τον περιτριγυρίζουν ανεπαρκή.
Έτσι κάνει αυτό που ξέρει καλά… Αμφισβητεί τους πάντες και τα πάντα. Αποδέχεται ότι μπορεί να πλήξει την Κυβέρνηση είτε αυτό είναι υπαρκτό και αληθές είτε είναι παράλογο, αρκεί να δημιουργεί αμφιβολίες στην κοινή γνώμη.

Πήρε τη σκυτάλη των υποκλοπών από τον Ανδρουλάκη και το ΠΑΣΟΚ και τις αξιοποιεί με τον Μπαξεβάνη που προφανώς έχει τα στοιχεία από «εσωτερική πληροφόρηση»…
Την πάσα του «Δούρειου Ίππου» της Καϊλή την αποδέχτηκε με ευχαρίστηση για να διευρύνει το χάσμα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ξεχνώντας ότι έχει ήδη χρησιμοποιήσει πολλούς «Δούρειους» από το ΚΙΝΑΛ- ΠΑΣΟΚ (Ραγκούση Τζάκρη Κουρουμπλή.).
Ασφαλώς χρησιμοποιεί κατά κόρον τα αυτογκόλ της ΝΔ με Πάτση – Σπυράκη… αλλά δεν διστάζει ταυτόχρονα να ξεσηκώνει τους Ρομά σε καταστροφικές ενέργειες χρησιμοποιώντας λαϊκίστικη ακραία ρητορική, νοσταλγώντας φαίνεται – χωρίς να ντρέπεται – τις δολοφονίες στη Marfin.
Το ΠΑΣΟΚ μπαίνει στην προεκλογική περίοδο χτυπημένο από μια ξαφνική υπόθεση διαφθοράς μέσω Ευρωβουλής και Κατάρ, ότι έχτισε η καινούργια ηγεσία του με τα δημοσκοπικά ανοδικά αποτελέσματα, φαίνεται να τα χάνει.
Εδώ όμως δεν φταίει αυτό καθαυτό μόνο το γεγονός της εμπλοκής της Εύας Καϊλή, αλλά και ο λανθασμένος χειρισμός από τη νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.
Η απειρία και ο πανικός που κατέλαβε τον κ. Ανδρουλάκη, κατόρθωσε να μετατρέψει ένα ευρωπαϊκό θέμα διαφθοράς του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με κυρία συμμετοχή Ιταλών και με λαμπίτσες των ΜΚΟ, σε ένα θέμα εσωτερικής πολιτικής αντιπαράθεσης, προσπαθώντας να χρεώσει τον χρηματισμό της ευρωβουλευτού του… στη Νέα Δημοκρατία!
Με αρκετή εύφλεκτη ύλη και εκκρεμή γεγονότα θα μπούμε στην προεκλογική χρονιά του 2023, όπου θα κυριαρχήσει η σύγχυση και όχι η ουσία και ο προγραμματισμός.
Θέλω να πιστεύω ότι υπάρχει πλέον μια ωριμότητα στους ψηφοφόρους που δεν θα παρασυρθούν από φανατισμούς και διχαστικά διλλήματα.

Ας ακούσουν τις διαχρονικές και σταθερές προτάσεις της «Ελληνικής Λύσης» που ξεφεύγουν από το σημερινό μοντέλο των συνεχών επιδοτήσεων χωρίς ουσιαστική εγχωρία παραγωγή και με αυξανόμενο χρέος και δανεισμό.
Ας περάσουν, όσοι παρακολουθούν την Κυριάκο Βελόπουλο, από το «καλά τα λέει»… στη θετική ψήφο.
Το κοινοβούλιο χρειάζεται κόμματα και πολιτικούς χωρίς εξαρτήσεις και δεσμεύσεις, που να έχουν ως στόχο μόνο το συμφέρον και τη βελτίωση της ζωής πρωτίστως των Ελλήνων και των συμφερόντων της χώρας μας.
Για να φτάσουμε στο σημείο να μην έχουμε ξαφνικά πολιτικά γεγονότα σχετιζόμενα με απάτες, λαμπίτσες, κοράκια, ΜΚΟ κ.λπ., πρέπει να επικρατήσουν κόμματα που δεν εκτρέφουν παρασιτικά στελέχη, δεν στηρίζουν αδιαφανείς μηχανισμούς και δεν συμμετέχουν σε παρασκηνιακές διαδικασίες.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το