Τοπικά

Πολιτειότητα και Μαθηματικά σε ημερίδα χθες στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Μαθητές από διαφορετικές εκπαιδευτικές βαθμίδες, του νηπιαγωγείου και του λυκείου, ενεπλάκησαν σε κοινές δραστηριότητες μέσω του έργου «Πολιτειότητα και Μαθηματικά», που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και σε συνεργασία με ακαδημαϊκά ιδρύματα και φορείς του εξωτερικού. Τα αποτελέσματα των δράσεων, που ξεκίνησαν τον περσινό Σεπτέμβριο και διήρκησαν μέχρι τον Ιούνιο του 2019, παρουσιάστηκαν χθες σε ημερίδα, στο αμφιθέατρο «Δημήτρη Σαράτση» στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
Πέρα από τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα των κοινών δράσεων, όπως τόνισαν οι ομιλητές, ο βαθύτερος στόχος ήταν κοινωνικός. «Οι μαθητές του Λυκείου απέχοντας ελάχιστα από την ενηλικίωσή τους, γνωρίζουν ελάχιστα για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους και γενικότερα τη συμπεριφορά τους ως ενεργοί πολίτες-μέλη της κοινωνίας που ζουν», επισημάνθηκε μεταξύ άλλων στη χθεσινή ημερίδα, που ήταν αφιερωμένη στην Πολιτειότητα, δηλαδή της ιδιότητας του να είναι κάποιος πολίτης.

Η ψυχική εξουθένωση από τη φροντίδα ψυχικά πασχόντων
Το Κέντρο Ημέρας Κ.Η.Π.Ο.Σ. της εταιρείας ΑμΚΕ ΔΙΟΔΟΣ γιορτάζει τα 10+1 χρόνια λειτουργίας του και στο πλαίσιο εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας διοργανώνει ημερίδα αύριο Δευτέρα 14 Οκτωβρίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας, με θέμα «Η ψυχική εξουθένωση από τη φροντίδα ψυχικά πασχόντων». Η ημερίδα απευθύνεται σε επαγγελματίες, φροντιστές, γονείς και περιβάλλον ανθρώπων με ψυχικές παθήσεις. Το πρόγραμμα της ημερίδας έχει ως εξής: 09.00 Ομιλία «Η επαγγελματική εξουθένωση στους εργαζόμενους ψυχικής υγείας», Θ. Γιαμουστάρης, ψυχίατρος. 11.00 – 14.00 Βιωματικό εργαστήριο «Πως ο προσωπικός μας μύθος στηρίζει το επαγγελματικό όραμα και οδηγεί στην ουσιαστική φροντίδα του εαυτού μας και του έργου που υπηρετούμε» Α. Κριτσέλη ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια , Α. Μεννή, – ψυχοθεραπεύτρια. 17.00-19.00 Ομάδα συζήτησης για οικογένειες, φίλους και ευρύτερο περιβάλλον ανθρώπων με ψυχική ασθένεια. Π. Ποτουρίδου, Ε. Τσιντζήρα, ψυχολόγοι Το Βιωματικό Εργαστήριο απευθύνεται σε επαγγελματίας ψυχικής υγείας και έχει περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων (τηλ. Κρατήσεων: 24210 31993).

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το