Τοπικά

Πολικό ψύχος από τη Ρωσία θα “χτυπήσει” την Ελλάδα- Χιόνια και στη Μαγνησία δείχνουν οι προβλέψεις

Ψυχρές αέριες μάζες καταφθάνουν από την Σιβηρία στα τέλη του Νοέμβρη με αποτέλεσμα μεγάλο μέρος της χώρας να μπει στον «πάγο». Οι μέχρι στιγμής προβλέψεις δείχνουν χιόνια στη Μαγνησία και τη Λάρισα σε πιθανότητα 70%. Το πολικό ψύχος ίσως «χτυπήσει» με χιόνια και την Αθήνα .
Τα χιόνια αναμένεται να φτάσουν την επόμενη εβδομάδα κυρίως στα ορεινά καθώς οι ψυχρές αέριες μάζες της Αρκτικής θα εισέλθουν στην Ελλάδα από τα βορειοαναολικά (Μαύρη Θάλασσα), με την θερμοκρασία να σημειώνει αισθητή πτώση.

Πυκνές χιονοπτώσεις αναμένονται στην ανατολική και νότια ηπειρωτική και νησιωτική χώρα
Σύμφωνα με το Greek-weather.org, δεν αποκλείεται να χιονίσει και στα πεδινά και ίσως παραθαλάσσιες περιοχές βάση του τελευταίου τρεξίματος των μοντέλων πρόβλεψης καιρού, ενώ μέσα στην εμβέλεια των χιονοπτώσεων βρίσκονται τόσο η Θεσσαλονίκη όσο και η Αθήνα, αλλά και περιοχές της Θράκης, της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και της ανατολικής Στερεάς Ελλάδας.

xionia-problepsi-athina-2

Μία τέτοια ψυχρή εισβολή είναι σπάνια γι’ αυτή τη χρονική περίοδο που διανύουμε, με τον βαρύ χειμώνα να μπαίνει από νωρίς φέτος.

xionia-problepsi-athina-3

Τα πρώτα προγνωστικά στοιχεία αν και είναι αρκετά νωρίς, δείχνουν ακόμα και στρώσιμο χιονιού σε ορισμένες περιοχές της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας, που θα φτάνει και τα 10 εκατοστά.

Οι προβλέψεις δείχνουν χιόνι και στη Μαγνησία

Πιο συγκεκριμένα, προβλέπεται χιονόστρωση 5-10 εκατοστών, σε τμήματα της κεντρικής και δυτικής Μακεδονίας πάνω από τα 300-400 μέτρα, της ανατολικής Θεσσαλίας πάνω από τα 500-600 μέτρα και της ανατολικής Στερεάς Ελλάδας πάνω από τα 500-600 μέτρα, ενώ φαίνεται να το στρώνει και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της κεντρικής Πελοποννήσου πάνω από τα 700-800 περίπου μέτρα.

 

Πάντως σε νομούς όπως της Φλώρινας, της Κοζάνης, της Καστοριάς, των Γρεβενών, της Ημαθίας, της Χαλκιδικής, της Πιερίας, της Λάρισας, της Μαγνησίας, της Φθιώτιδας αλλά και της Ευβοίας, φαίνεται χιονόστρωση σε υψόμετρο μεγαλύτερο των 400-500 μέτρων, με πιθανότητα που αγγίζει και το 70-75%.

Πληροφορίες από EMY, greek-weather.org, newsbomb.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το