Τοπικά

Πολυδύναμο μουσικοχορευτικό σύνολο από μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας “Θ”

Σ17 Φ1 δισ

Ένα πολυδύναμο μουσικοχορευτικό σύνολο, από μπουζούκι, κιθάρα, λαούτο, κρητική λύρα, ντραμς, λειτουργεί στο 2ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας από πέρυσι το οποίο παίζει διάφορες όμορφες μουσικές, όπως από την χορωδιακή μουσική μέχρι και τα ρεμπέτικα και ριζίτικα με την κρητική λύρα.

Το μουσικό σύνολο παρουσιάστηκε χθες στα τοπικά ΜΜΕ ερμηνεύοντας όμορφα τραγούδια στο αμφιθέατρο του σχολικού συγκροτήματος του πρώην Πολυκλαδικού.

Ο διευθυντής του σχολείου κ. Σωκράτης Σαβελίδης εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για την λειτουργία του μουσικού συνόλου το οποίο παίζει διάφορες μουσικές και έχει μεγάλο ταλέντο με την ενθουσιώδη συμμετοχή των μαθητών.

Το μουσικό σύνολο δραστηριοποιείται στις επετειακές εκδηλώσεις, αλλά και σε άλλες εκδηλώσεις προσφέροντας ψυχαγωγία στους υπόλοιπους μαθητές.

Το μουσικό σύνολο δημιουργήθηκε από πέρυσι και συνεχίζει τη δημιουργική του πορεία αποδεικνύοντας πως στο σχολείο και ιδίως στην επαγγελματική εκπαίδευση παράγεται τέχνη και πολιτισμός.

Το ενδιαφέρον είναι πως οι μαθητές που ασχολούνται με διάφορες ειδικότητες, όπως στα ναυτικά, στα ηλεκτρονικά, στα ηλεκτρολογικά, έχουν και μεγάλη έφεση και αγάπη για την μουσική ασχολούμενοι χρόνια.

Και είναι ακόμη πιο ξεχωριστό πως μέσα από το μουσικό σύνολο εκφράζονται διάφορα είδη μουσικών καλύπτοντας όλες τις επιθυμίες.

Ο υποδιευθυντής του σχολείου, υπεύθυνος του μουσικού μέρους του συνόλου, κ. Γιάννης Χιώτογλου ανέφερε πως οι μαθητές έχουν μεγάλο μεράκι για να συμμετάσχουν στο μουσικοχορευτικό σύνολο του σχολείου που αποτελεί συνέχεια των προηγούμενων μουσικών συνόλων που δραστηριοποιήθηκαν στο 2ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας.

Οι μαθητές που συμμετέχουν στο μουσικό σύνολο, είναι οι εξής: Πέτρος Λαγδός (μπουζούκι), Αναστάσιος Παπαδήμας, Θεόδωρος Αλεξίου, Αποστόλης Μανώλης, (κιθάρα), Μάριος Γιαμμαρέλος, Κωνσταντίνα Τόρη, Βιργινία Παπαευσταθίου, Βάσω Σταύρου, Όλγα Στρατή, Τριανταφυλλιά Τρικαλίτη, Ιωάννα Κουρκουβέλα, Κλεομένης Παπαδόπουλος, Νίκος Γκουντούρας (χορωδία).

Οι ίδιοι εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους και την αγάπη τους για τη συμμετοχή τους στο μουσικό σύνολο λέγοντας πως είναι μια ομάδα που δημιουργούν και παράγουν πολιτισμό. και η ενασχόλησή τους με τα μουσικά όργανα αλλά και με την χορωδία είναι ένα πολύ ευχάριστο διάλειμμα μέσα στο άγχος και την πίεση της σχολικής καθημερινότητας.

Ο υποδιευθυντής του σχολείου κ. Αντώνης Ανδριανίδης σημείωσε πως το σχολείο θα παρουσιάσει μια πολύ όμορφη γιορτή για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Υπεύθυνη του χορευτικού μέρους του συνόλου είναι η καθηγήτρια Θεολογίας κ. Κατερίνα Κολοκοτρώνη που ετοίμασε και τα κείμενα της σημερινής επετειακής εκδήλωσης. Μάλιστα στην εκδήλωση θα ακουστούν και κρητικές μαντινάδες.

Την τεχνική υποστήριξη της εκδήλωσης έχουν οι καθηγητές κ.κ. Κώστας Αμυγδαλίτσης και Δημήτρης Παπαναστασίου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το