Τοπικά

“Πόλεμος” ξέσπασε στον Αλμυρό με φόντο την έκταση στις Νηές “Θ”

Αλμυρός

Ανοιχτός πόλεμος στον Αλμυρό, μέσα στο δημαρχείο. Συγκεκριμένα διαστάσεις λαμβάνει η διαμάχη στο Δήμο Αλμυρού μεταξύ του δημάρχου και υπαλλήλων. Στο κεντρικό «κάδρο» βρίσκεται ο διευθυντής διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών κ. Καραζούπης, τον οποίο ο δήμαρχος παραπέμπει για δεκαπέντε πειθαρχικά παραπτώματα στην Εκτελεστική Επιτροπή, ενώ περιγράφει στη «Θ» τη λειτουργία ενός δήμου με υπαλλήλους που βρίσκονται σε  κατάσταση «λευκής απεργίας».

Ο ίδιος τονίζει ότι από τον Ιούνιο του 2015 έχει δώσει εντολή να λειτουργήσει γεώτρηση στο δάσος Κουρί και δεν στάθηκε δυνατόν μέχρι σήμερα να κατασκευαστεί. Είπε επίσης ότι ο διαγωνισμός για να συνδεθούν τα σχολεία με το φυσικό αέριο δεν στάθηκε δυνατόν να τελεσφορήσει γιατί συνεχώς γίνονται λάθη, ενώ η εντολή έχει δοθεί επίσης από τον Ιούνιο του 2015.

«Η κατάσταση με ορισμένους είναι εκτός ελέγχου. Δεν είναι όλοι οι υπάλληλοι έτσι , αλλά με ορισμένους υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Περιφέρουν χαρτιά από γραφείο σε γραφείο ένα χρόνο και δεν κάνουν τίποτα, επικαλούμενοι τη γραφειοκρατία. Δεν αντέχεται άλλο αυτή η κατάσταση, για κάποιους το ποτήρι ξεχείλισε», είπε και τόνισε πως στο δήμο υπάρχει και προσωπικό που στην πλειοψηφία του εργάζεται  για να βγαίνουν πέρα οι υποθέσεις της καθημερινότητας, αλλά με την τεχνική υπηρεσία φαίνεται ότι υπάρχει σοβαρό ζήτημα, σύμφωνα με τα λεγόμενα του δημάρχου.

«Εργάζομαι 15 ώρες την ημέρα που δεν πιστεύω πως το κάνει κανείς άλλος, για να προλαβαίνω καταστάσεις», τόνισε , ενώ δήλωσε αποφασισμένος να οδηγήσει την υπόθεση του διευθυντή οικονομικών και διοικητικών υπηρεσιών στα άκρα.

«Πληροφορήθηκα ότι την Εθελοντική Οργάνωση Εν Δράσει την ελέγχουν «ράμπο» της εφορίας», είπε για να θυμίσει πως εκπρόσωπος της οργάνωσης είναι ο κ. Καραζούπης τον οποίο κατηγορεί ότι κάνει πολιτική εις βάρος του δήμου.

«Στέλνει στην τροχαία εντολή να σβήσει κλήσεις, με επιστολόχαρτο του δήμου. Με ποιό δικαίωμα λειτουργεί έτσι…» . Ο ίδιος ο κ. Εσερίδης τονίζει πως ο διευθυντής οικονομικών και διοικητικών υπηρεσιών λειτουργεί ως «κράτος εν κράτει» , αλλά τον στηρίζουν οι αντιπολιτεύσεις.

Από την πλευρά του ο κ. Καραζούπης μιλά για μια στοχοποίηση χωρίς προηγούμενο εναντίον του και συνδέει όσα συμβαίνουν με την αξιοποίηση της έκτασης στις Νηές , όπου η η ΜΚΟ Εν Δράσει έχει αντιταχθεί και πολλές φορές έχει μπλοκάρει τις διαδικασίες.

Πιο συγκεκριμένα, κατά την εκτίμησή του εξυφαίνεται ένα σχέδιο να κλείσει το θέμα με τις Νιές , με τον ίδιο να «βγαίνει από τη μέση» και συνδέει την τοποθέτηση της κ. Χρύσας Τσαγανού στη θέση της γενικής γραμματέως του Δήμου. Η κ. Τσαγανού έμπειρο στέλεχος της διοίκησης , είναι σύζυγος του κ. Μ. Βασιλικού, νομικού εκπροσώπου της Μητρόπολης, που χειρίζεται την υπόθεση της έκτασης στις Νηές.

Το «φιλέτο» στις Νηες «δείχνει» ως αιτία η Εν δράσει 

Στον δήμαρχο Αλμυρού επιτίθεται η Εθελοντική Ομάδα Εν Δράσει, με εκπρόσωπό της και μέλος της τον διευθυντή οικονομικών και διοικητικών υπηρεσιών του Δήμου Χ. Καραζούπη, ο οποίος παραπέμπεται για 15 πειθαρχικά παραπτώματα στην Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου. Η Εν Δράσει δηλώνει ότι είναι πασιφανές , από τα γεγονότα που παρουσίασε η «ΘΕΣΣΑΛΙΑ» ότι συνδέθηκε, η μεγάλη κοινωνική δράση και εθελοντική προσφορά του προέδρου Χ. Καραζούπη από τον δήμαρχο Αλμυρού, με τα υπηρεσιακά του καθήκοντα. Ο ίδιος δίνει επίσης σήμερα τη δική του απάντηση.

Οι αναφορές της οργάνωσης σαφέστατες, ότι όλα γίνονται με φόντο τις Νηες και τις αντιδράσεις Καραζούπη για την εκμετάλλευση της έκτασης.

Η ανακοίνωση:

«Η οργάνωσή μας ιδρύθηκε την 05/01/2005 από εθελοντές και ενεργούς πολίτες μετά από ιδέα και πρόταση του σημερινού προέδρου μας Καραζούπη Χρήστου, η οποία προέκυψε από την συμμετοχή του ως εθελοντής στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004.

Πιστοί στις καταστατικές μας αρχές στην δωδεκάχρονη πορεία μας, καταφέραμε μέσα από τη συνεχή δράση μας και εθελοντική προσφορά, ενάντια τις περισσότερες φορές σε τεράστια συμφέροντα, να γίνουμε αποδεκτοί στη συνείδηση των πολιτών, αλλά και αξιόπιστος συνεργάτης του ιδιωτικού και δημοσίου φορέα.

Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικές από τις δράσεις μας:

-Δημιουργία γηπέδων γκολφ, μονάδας αφαλάτωσης, τουριστικών καταλυμάτων και άλλων εγκαταστάσεων στις Νηες. Με τις καθοριστικές παρεμβάσεις μας στα αρμόδια όργανα της πολιτείας, προστατεύθηκε αυτό το μνημείο φυσικού κάλλους, αλλά το κυριότερο αποδείχτηκε με δύο πορίσματα της Κτηματικής Υπηρεσίας ότι η έκταση των 3000 στρεμμάτων που πουλήθηκε από την Εκκλησία είναι δημόσια (πεδίο λαμπρό στη Δημοτική Αρχή για αξιοποίηση, προς όφελος των δημοτών).

-Προστασία του ρέματος Ξηριά από λύματα, απόβλητα, καταπατήσεις, μετά από παρέμβαση μας στην Εισαγγελία Βόλου.

-Κατασκευή υπαίθριας Σκακιέρας- Θεάτρου και Δραιζινοποδηλάτου για διασκέδαση των μικρών και μεγάλων φίλων στο δάσος Κουρί.

-Ανάδειξη ιστορικού μονοπατιού της Όθρυς (Βρύναινα- Πλάτανος) μήκους 9 χλμ.

-Προστασία και ανάδειξη της Όθρυος (λαθροϋλοτομία, λεηλασία βοτάνων, προληπτικές περιπολίες για φωτιές, πραγματοποίηση ημερίδων, συνεδρίων κ.λπ.).

-Ανάδειξη του θέματος για την αποξήλωση κεραιών κινητής τηλεφωνίας, της COSMOTE στη κεντρική πλατεία της VODAFON και WIND στη οδό Θερμοπυλών (έχει ληφθεί ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου εδώ και τρία χρόνια για την αποξήλωσή τους!!!!!).

-Προστασία αιγιαλού (έχει γίνει παρέμβαση από την Εν Δράσει και άλλες δύο οργανώσεις στο Συμβούλιο της Επικρατείας, για τις δραστηριότητες των ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΩΝ ΠΑΓΑΣΗΤΙΚΟΥ Α.Ε , στον πανέμορφο όρμο Λαδικού στις Νηες).

-Ανασκαφή και ανάδειξη σε συνεργασία και με την επιστασία των Εφορειών Αρχαιοτήτων, του Αρχαίου Θεάτρου των «Φθιωτίδων Θηβών», του Βυζαντινού Κάστρου Πτελεού και άλλων μνημείων σ’ όλη τη Μαγνησία.

-Παρέμβαση στον πρωθυπουργό και στον υπουργό κατά της διαφθοράς για την κατασπατάληση των ευρωπαϊκών πόρων και διενέργεια ανάκρισης από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

-Υπέροχες Συναυλίες για την πανσέληνο (Καβαδίας κ.λπ.).

Από την ενδεικτική αυτή αναφορά των δράσεων μας, στη μικρή μας κοινωνία και στους κατοικούντες την Ιερουσαλήμ, γίνεται πασιφανές γιατί συνδέθηκε, η μεγάλη κοινωνική δράση και εθελοντική προσφορά του προέδρου μας από τον δήμαρχο Αλμυρού, με τα υπηρεσιακά του καθήκοντα ως δ/ντή Διοικητικών & Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Αλμυρού, τα οποία κατά γενική ομολογία όλων των συμπολιτών μας, ασκεί άψογα.

Διαβεβαιώνουμε δε όλους ότι θα συνεχίσουμε αταλάντευτα με μεγαλύτερη θέληση και πίστη τον αγώνα για την προστασία και ανάδειξη του περιβάλλοντος, έτσι όπως μας επιτάσσει το συμφέρον των συμπολιτών μας και μόνο, παρά τις μεγάλες αντιδράσεις οργανωμένων και μη συμφερόντων».

Ο Χ. Καραζούπης

«Η στοχοποίησή μου από τον δήμαρχο Αλμυρού κ. Εσερίδη έχει ορίζοντα δέκα έξι μηνών πίσω, με σκοπό και στόχο την αμφισβήτηση της επιστημονικής και υπηρεσιακή μου κατάρτισης, η οποία βεβαίως δεν αμφισβητείται ούτε από τον ίδιο.

Γίνεται δε γνωστό προς όλους ότι η πολιτική, συνδικαλιστική και κοινωνική μου δράση, προστατεύεται από τις διατάξεις του Ν. 4325/11-05-20415 και δεν συνδέεται με τα υπηρεσιακά μου καθήκοντα τα οποία προσπαθώ να εκτελώ σύμφωνα με τις διατάξεις των νόμων, τα συμφέροντα του Δήμου και των δημοτών. Η διοχέτευση δε στον ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο εκ μέρους του ανυπόστατων κατηγοριών εναντίον μου θα κριθούν αρμοδίως».

Τσανής και Χατζηκυριάκος: Ο Εσερίδης στήνει δικαστικά σόου…

Επίθεση εφ’ όλης της ύλης εξαπολύουν οι παρατάξεις «Ενωτική Δημοτική Κίνηση» και «Δημοτική Πρωτοβουλία», στον δήμαρχο Αλμυρού Δ. Εσερίδη, για διώξεις υπαλλήλων και τιμολόγηση του νερού.

«Πρωτάκουστες – στα όρια του κωμικού – χαρακτηρίζουν οι κ.κ. Τσανής και Χατζηκυριάκος τις  αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Αλμυρού στις 11 Απριλίου, για παραπομπή στο πειθαρχικό του οικονομικού και διοικητικού διευθυντή Χ. Καραζούπη καθώς και την κατάθεση μήνυσης εναντίον της προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ κ. Θάλειας Στάχτου.

Κωμική χαρακτηρίζουν την πρόσληψη δικηγόρου για να μηνυθεί η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Μαγνησίας «γιατί υποτίθεται προσέβαλε το δήμαρχο και μέλη της δημοτικής αρχής όταν κατήγγειλε την απαράδεκτη και φασίζουσα συμπεριφορά τους απέναντι σε εργαζόμενους του Δήμου, μετά από καταγγελίες εργαζομένων του Δήμου Αλμυρού. Στα χρονικά του Δήμου μας είναι η πρώτη δημοτική αρχή που καταγγέλλεται από το  σωματείο των εργαζομένων». Επίσης αναφέρονται στην πρόσληψη δικηγόρου για να διωχθεί πειθαρχικά και ποινικά δημοτικός υπάλληλος, «καταστρατηγώντας οποιαδήποτε έννοια του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα, δηλώνοντας την κραυγαλέα ανεπάρκεια τους να κατευθύνουν και να διοικήσουν τις υπηρεσίες του δήμου ως πολιτικοί προϊστάμενοι».

Αποφάσεις κατά των οποίων προφανώς θα γίνει προσφυγή στις αρμόδιες υπηρεσίες.

«Οι κύριοι της δημοτικής αρχής με χρήματα των δημοτών και όχι δικά τους, προσπαθούν να καλύψουν την ανικανότητα τους στήνοντας νομικίστικα δικαστικά σόου. Επικαλούνται την προσβολή του θεσμού του δημάρχου, αγνοώντας εσκεμμένα ότι όταν οποιοσδήποτε υπηρετεί δημόσιους θεσμούς, με την συμπεριφορά του είτε τους τιμά, είτε κρύβεται πίσω από αυτούς και τους απαξιώνει. Είναι κατάχρηση εξουσίας να φορτώνεται στους δημότες το κόστος εμμονών για διώξεις συκοφαντικής δυσφήμησης, το οποίο στο μέλλον θα μεγαλώσει καθότι οι αγωγές θα ασκούνται  από τον Δήμο και όχι από το φυσικό πρόσωπο του δημάρχου.

Όσον αφορά τα προβλήματα που προέκυψαν με ορισμένους λανθασμένους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΑΛ και την αντιμετώπιση του προβλήματος (σχετικές ανακοινώσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος από τις 8/4) ο δήμαρχος και η δημοτική αρχή όχι μόνο δεν είχαν διαμορφώσει πρόταση αντιμετώπισης του προβλήματος που οι ίδιοι δημιούργησαν, σε αντίθεση με την αντιπολίτευση του Δήμου, αλλά παίζοντας τον ρόλο Πόντιου Πιλάτου και εισαγγελέα ο κ. δήμαρχος απευθύνει «δήθεν αυστηρά ερωτήματα» στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΑΛ λες και πρόκειται για δημοτική κοινωφελή επιχείρηση άλλου Δήμου. Δυστυχώς για τον κ. δήμαρχο η μετάθεση ευθυνών και το κρυφτούλι πίσω από «δήθεν αυστηρές» επιστολές δείχνουν ευθυνοφοβία.

Γνωρίζει ο κ. δήμαρχος και η δημοτική αρχή, ότι η ΔΕΥΑΑΛ ανεξάρτητα της νομικής της μορφής είναι τμήμα του Δήμου Αλμυρού;

Γνωρίζει ο κ. δήμαρχος και η δημοτική αρχή ότι πρώτιστα καθήκοντα του Δήμου προς τους δημότες για την αντιμετώπιση της καθημερινότητας είναι η διαχείριση της ύδρευσης, η αποκομιδή των σκουπιδιών και η καθαριότητα, η συντήρηση εσωτερικής οδοποιίας και δημοτικού φωτισμού, η αγροτική οδοποιία;

Προκαλούμε και προσκαλούμε τους υπεύθυνους της δημοτικής αρχής να επισκεφτούν τα δημοτικά διαμερίσματα και να σκύψουν πάνω στα προβλήματα που χρήζουν αντιμετώπισης, αφήνοντας στην άκρη τα νομικίστικα δικαστικά σόου και τις επιστολές υπεκφυγών!!!».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το