Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Στη Σύνοδο Κορυφής της G20 – που θα παραστεί ο Πούτιν – προσκλήθηκε ο Ζελένσκι

Στη Σύνοδο Κορυφής της G20, που θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο στην Ινδονησία, προσκλήθηκε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, όπως δήλωσε την Παρασκευή ο πρόεδρος της διοργανώτριας χώρας. Στη συγκερκριμένη σύνοδο θα συμμετάσχει επίσης ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Προσκάλεσα τον πρόεδρο Ζελένσκι να συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής της G20», δήλωσε ο Τζόκο Γουιντόντο, αφήνοντας να εννοηθεί ότι επιτεύχθηκε συμβιβασμός μετά τις πιέσεις της Δύσης να αποκλειστεί η Ρωσία από την επικείμενη εκδήλωση ως απάντηση στην εισβολή της στην Ουκρανία.

Ο Πούτιν επιβεβαίωσε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Γουιντόντο ότι θα παραστεί στη σύνοδο κορυφής, η οποία θα διεξαχθεί στο νησί Μπαλί, δήλωσε ο Ινδονήσιος ηγέτης.

Σημειώνεται πως η Ρωσία είναι μέλος της G20, ενώ η Ουκρανία όχι.

Από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, η Ινδονησία αντιμετώπισε έντονες πιέσεις από τις δυτικές χώρες, με επικεφαλής τις Ηνωμένες Πολιτείες, να αποκλείσει τη Ρωσία από τη σύνοδο κορυφής.

Αλλά η Τζακάρτα είχε επιμείνει ότι, ως οικοδεσπότης, πρέπει να παραμείνει αμερόληπτη, ενώ ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είχε προτείνει να συμμετάσχει η Ουκρανία.

Πηγή:protothema

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το