Κόσμος

«Πόλεμος» με νεκρούς κόντρα στα καρτέλ στο Μεξικό -Εριξαν στρατιωτικό ελικόπτερο

mexico

Οι διαμάχες με τα καρτέλ των ναρκωτικών έχουν προκαλέσει χάος στην πολιτεία Τζαλίσκο στο Μεξικό.

Ενοπλοι πυροβόλησαν ένα στρατιωτικό ελικόπτερο την Παρασκευή, σκοτώνοντας τρεις στρατιωτικούς, σε μια μέρα βίαιων ταραχών με απολογισμό τουλάχιστον επτά νεκρούς, ενώ στις φλόγες παραδόθηκαν οχήματα, τράπεζες και βενζινάδικα.

Πίσω από την επίθεση στο ελικόπτερο θεωρείται ότι βρίσκεται η νέα γενιά καρτέλ του Τζαλίσκο, μία από τις πιο σημαντικές οικονομικά πολιτείες του Μεξικού. Η βία αναζωπυρώθηκε χθες στην πρωτεύουσα του Τζαλίσκο, Γκουανταλαχάρα, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στο Μεξικό, με οχήματα να καίγονται και τουλάχιστον 15 άτομα να τραυματίζονται από τις συμπλοκές.

«Αυτή είναι η αντίδραση σε επιχείρηση που διεξάγουμε για την εξάρθρωση του καρτέλ και στην σύλληψη των αρχηγών του», δήλωσε ο κυβερνήτης του Τζαλίσκο Σαντοβάλ. Συνολικά, 12 τράπεζες και 16 βενζινάδικα υπέστησαν ζημιές λόγω των βίαιων συγκρούσεων σύμφωνα με τον ίδιο, ενώ τα τοπικά μέσα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετέδιδαν εικόνες φλεγόμενων λεωφορείων και κτιρίων.

Ανάμεσα στους νεκρούς είναι ένας αστυνομικός και δύο άτομα που θεωρούνται μέλη του καρτέλ, μετά από ανταλλαγή πυρών στην πόλη Αουτλάν στο δυτικό Τζαλίσκο. Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας, τρία ακόμη μέλη του προσωπικού ασφαλείας αγνοούνται μετά την επίθεση στο ελικόπτερο, που έγινε δίπλα σε έναν αυτοκινητόδρομο κοντά στην ακτή του Ειρηνικού του νοτιοδυτικά της πολιτείας Τζαλίσκο. Δέκα στρατιωτικοί και δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν.

Τους δύο τελευταίους μήνες, οι δυνάμεις ασφαλείας στο Τζαλίσκο δέχονται επιθέσεις από το οργανωμένο έγκλημα, με τουλάχιστον 20 ομοσπονδιακούς και κρατικούς αστυνομικούς να σκοτώνονται σε διαφορετικά περιστατικά.

πηγή www.iefimerida.gr
Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το