Κόσμος

«Πόλεμος» ανάμεσα στα μέλη της βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας καθώς η Ελισάβετ γερνάει

Η βασίλισσα Ελισάβετ τον Απρίλιο έγινε 91 ετών και έχει ήδη αναθέσει αρκετές από τις δημόσιες υποχρεώσεις της στα νεότερα μέλη της βασιλικής οικογένειας, όπως είναι ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, η σύζυγός του, Κέιτ Μίντλετον και ο πρίγκιπας Χάρι. Όμως, για πρώτη φορά μετά από 65 χρόνια, η μακροβιότερη μονάρχης στον κόσμο δεν θα καταθέσει στεφάνι στην «Ημέρα Μνήμης» υπέρ των θυμάτων στους δύο Παγκόσμιους Πολέμους και σύμφωνα με την ανακοίνωση του παλατιού, ανέθεσε στον πρίγκιπα Κάρολο να την αντικαταστήσει.

Είναι προφανές ότι, καθώς η βασίλισσα Ελισάβετ γερνάει, ο οίκος των Ουίνδσορ αλλάζει και όπως δήλωσε ο πρώην προσωπικός γραμματέας της, Ντίκι Άρμπιτερ, στο Sky News τα νεότερα μέλη της βασιλικής οικογένειας «ερίζουν» προκειμένου να καθορίσουν το μέλλον τους.

«Δεν νομίζω πως υπάρχει μια σύγκρουση στα παρασκήνια, σε ότι αφορά τους “κύριους παίκτες”, τα μέλη της βασιλικής οικογένειας, αλλά ίσως υπάρχει μια διαμάχη μεταξύ των ανθρώπων που έχουν αναλάβει την οργάνωση εκ μέρους τους. Υπάρχει μια τάση στα άτομα που εργάζονται για τα βασιλικά νοικοκυριά (Μπάκιγχαμ, Κένσιγκτον και Κλάρενς Χάουζ) να θέλουν να μοιραστούν τον πυρετό στο κόκκινο χαλί, να αισθανθούν λίγο πιο σημαντικοί για αυτά που κάνουν και δεν κάνουν την δουλειά τους σωστά», ανέφερε ο πρώην γραμματέας της βασίλισσας και πρόσθεσε πως υπάρχει μια «σύγκρουση συμφερόντων» ανάμεσα στους ανθρώπους που εργάζονται για τα νεότερα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Τον Ιούλιο ο στενός συνεργάτης της βασίλισσας, Κρίστοφερ Γκέιντ, παραιτήθηκε από τα καθήκοντά του και σύμφωνα με τα σχετικά δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου, εξαναγκάστηκε σε παραίτηση μετά από 15 χρόνια υπηρεσίας, όταν ο πρίγκιπας Κάρολος μέσω του δικού του γραφείου τον πίεζε να του ανατεθούν περισσότερα βασιλικά καθήκοντα μέχρι τον Νοέμβριο που θα γίνει 70 ετών.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Daily Star, μετά την ανάθεση περισσότερων βασιλικών καθηκόντων στον πρίγκιπα Ουίλιαμ και την Κέιτ Μίντλετον, ακόμα περισσότερες υποχρεώσεις αναλαμβάνει και ο πρίγκιπας Χάρι. Η σχέση του 32χρονου πρίγκιπα με την Αμερικανίδα ηθοποιό Μέγκαν Μαρκλ και η ανακοίνωση των αρραβώνων του ζευγαριού μέσα στο έτος, αναμένεται να δημιουργήσει ακόμα περισσότερες ανακατατάξεις στους ρόλους των μελών του οίκου των Ουίνδσορ.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το