Τοπικά

Πόλεμος Αγοραστού και δημοτικής αρχής Νοτίου Πηλίου- Διεκδικούν την «πατρότητα» του Βιολογικού

«Πόλεμο» με την Περιφέρεια και προσωπικά τον Κώστα Αγοραστό για την «πατρότητα» του έργου του βιολογικού των Καλών Νερών και τις κακοτεχνίες σε μια σειρά από υποδομές ανοίγει η δημοτική αρχή Νοτίου Πηλίου. Ο αντιδήμαρχος κ. Νασιόπουλος «ψέγει» τον κ. Αγοραστό που οικειοποιείται το έργο εφόσον εξασφάλισε τη χρηματοδότηση και τονίζει πως τα έργα της Περιφέρειας στον Δήμο είναι προβληματικά.
Ο ίδιος αποδίδει την ένταξη και χρηματοδότηση του Βιολογικού στις προσπάθειες της δημοτικής αρχής:
Με συνέπεια προχώρησε η δημοτική αρχή σε επαφές, κυρίως με το ΥΠΕΚΑ για την χρηματοδότηση της μελέτης , όπου τελικά καταφέραμε την χρηματοδότηση και ολοκλήρωση μίας πλήρως μελέτης για τον οικισμό των Καλών Νερών , μιας και η περιοχή αυτή είναι από τις πιο τουριστικές στον Δήμο μας, άρα και η αναγκαιότητα κατασκευής βιολογικού είναι πρωταρχικό ζήτημα για την Δημοτική Αρχή.
Όταν έχοντας πλήρη μελέτη και εγκεκριμένους περιβαλλοντικούς όρους , η Περιφέρεια Θεσσαλίας άνοιξε την συγκεκριμένη προκήρυξη, θέσαμε μαζί με την Περιφέρεια με προγραμματική σύμβαση μεταξύ των δύο, πρόταση ένταξης στο ΕΣΠΑ.
Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω τις ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας , καθώς και την κ. Κολυνδρίνη- Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας, για την συνεργασία των δύο υπηρεσιών για την προσπάθεια και τελικά ένταξη του συγκεκριμένου έργου.
Όμως για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους. Η πρόταση στον Τοπικό Τύπο του κ. Αγοραστού, ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας με στρατηγική και σχέδιο διεκδίκησε και δρομολογεί ένα σημαντικό έργο για τα Καλά Νερά είναι η «ΑΛΗΘΕΙΑ».
Η αλήθεια είναι ότι ο Δήμος Νοτίου Πηλίου αγωνίστηκε επί σειρά ετών για να ετοιμάσει την μελέτη για το συγκεκριμένο έργο χωρίς η Περιφέρεια να συμβάλει σε αυτό καθόλου.
Κύριος του έργου είναι ο Δήμος Νοτίου Πηλίου.
Ως αφορά για την σπουδαιότητα του έργου βέβαια θα συμφωνήσω απολύτων με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και επειδή ο Δήμος Νοτίου Πηλίου δεν ασχολείται με θεαθήναι αλλά με την ουσία, ευχής έργο είναι η σωστή κατασκευή του Βιολογικού χωρίς προβλήματα, όπου αποκλειστική ευθύνη έχει η Περιφέρεια γιατί όπως λέει η παροιμία «όταν καείς από το κουρκούτι (φράγμα Παναγιώτικο, Σχολείο Νεοχωρίου, Σχολείο Καλών Νερών, γέφυρα Τσιποκάλαμου) φυσάς και το γιαούρτι».
Εν κατακλείδι ο Δήμος Νοτίου Πηλίου σέβεται πλήρως την Περιφέρεια Θεσσαλίας ως ισότιμο Β’ Βάθμια Τοπική Αυτοδιοίκηση, τιμά στο σύνολό τους τις προσπάθειες της Περιφέρειας Θεσσαλίας, αλλά δεν θα σταματήσει ποτέ για όφελος των πολιτών του, να διεκδικεί ισόποση κατανομή των χρημάτων.
Όσο για το κόψιμο των κορδελών , ας τις κόψει όποιος θέλει , αρκεί οι πολίτες του Δήμου Νοτίου Πηλίου να χαίρονται έργα όπου αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής τους , εμείς τα αφιερώνουμε σ’ αυτούς με αγάπη»

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το