Τοπικά

Πολεμικό Ναυτικό Μουσείο διεκδικεί ο Δήμος Βόλου – Θα συστεγαστεί με το Μουσείο της Αργούς

Στον Βόλο θα βρεθεί το Σάββατο ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών Χρήστος Τριαντόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Επενδύσεων Δημήτρης Σκάλκος αλλά και ο πρόεδρος του Πολεμικού Ναυτικού Μουσείου, που εδρεύει στο Πέραμα, στο πλαίσιο ενός νέου project που συζητά και διεκδικεί ο Δήμος Βόλου. Η πρόταση για τη δημιουργία Πολεμικού Ναυτικού Μουσείου ήρθε από τον κ. Τριαντόπουλο, όπως είπε ο δήμαρχος Βόλου Αχ.Μπέος, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα. Το Σάββατο ο δήμος θα υποδείξει τους χώρους που έχει επιλέξει για τη δημιουργία του Μουσείου της Αργούς, που σύμφωνα με όσα συζητούνται προς το παρόν, θα συστεγαστεί με το Πολεμικό Ναυτικό Μουσείο.

«Θα κλείσω τη θητεία μου το 2023 έχοντας εντάξει το έργο και ολοκληρώνοντας σε μεγάλο βαθμό αυτά που έχω πει, και φυσικά αν οι πολίτες θεωρούν ότι τους είπα αλήθεια, πολέμησα και αγωνίστηκα για τα συμφέροντα της πόλης, θα διεκδικήσω ξανά το χρίσμα για άλλα πράγματα. Ο φάκελος του Μουσείου της Αργούς είναι έτοιμος και πλήρης. Αν αύριο βρούμε τη χρηματοδότηση, σε δύο μήνες δημοπρατούμε» δήλωσε ο Αχ.Μπέος.
Ακόμη, ανέφερε ότι υπάρχει θετική «αύρα» από τα αρμόδια υπουργεία και την Περιφέρεια να δημιουργηθεί το μουσείο. «Με αυτά τα δύο Μουσεία, καταλαβαίνετε τι έχει να γίνει από επισκεψιμότητα, από τουρίστες που έρχονται με κρουαζιερόπλοια, από μαθητές σχολείων και από πανεπιστήμια» πρόσθεσε τονίζοντας ότι τα δύο μουσεία θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και θα αναδείξουν την πόλη.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το