Ελλάδα

Ποιοι μπαίνουν στις αναστολές Αυγούστου και Σεπτεμβρίου – Λίστα με τους 61 κλάδους

copyright: APImages, Pixabay

Ειδικές μέριμνες για τις εποχικές επιχειρήσεις και τους εποχιακά εργαζόμενους όσον αφορά στην προστασία από τις απολύσεις, δεδομένης και της σταδιακής λήξης της τουριστικής σεζόν περιέχει η ΚΥΑ των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας που καθορίζει τις λεπτομέρειες για τις αναστολές συμβάσεων το δίμηνο Αύγουστος – Σεπτέμβριος. Για πρώτη φορά οι εποχικές επιχειρήσεις εξαιρούνται από τη ρήτρα απαγόρευσης απολύσεων για 30 ημέρες μετά την λήξη της αναστολής.

Η ίδια ΚΥΑ ξεκαθαρίζει με αναλυτική λίστα τους 61 Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ) για τους κλάδους που δικαιούνται να θέτουν σε προσωρινή αναστολή έως και το 100% των εργαζομένων τους για το επίμαχο δίμηνο Αύγουστος – Σεπτέμβριος.

Σε αναστολή μπορούν να τεθούν όλοι οι εργαζόμενοι που έχουν προσληφθεί έως και τη 10η Αυγούστου, ενώ η υποχρέωση διατήρησης του ίδιου αριθμού εργαζομένων και με τις ίδιες συμβάσεις για 30 ημέρες μετά το τέλος της αναστολής δεν ισχύει για τις εποχικές επιχειρήσεις, οι οποίες μπορούν να απολύσουν αμέσως μετά τη λήξη της αναστολής, εφόσον κατεβάζουν ρολά για τον χειμώνα. Οι σχετικές υπεύθυνες δηλώσεις των επιχειρήσεων και των εργαζομένων υποβάλλονται στο σύστημα «Εργάνη» για κάθε μήνα συγκεντρωτικά στις αρχές κάθε επόμενου μήνα.

Δείτε εδώ την επίμαχη ΚΥΑ

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το