Τοπικά

Ποιοι εκλέγονται στον Δικηγορικό Σύλλογο Βόλου

Το υψηλό ποσοστό συμμετοχής και το αποτέλεσμα που κρίθηκε κυριολεκτικά στο νήμα, ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά των εκλογών στον Δικηγορικό Σύλλογο Βόλου την Κυριακή. Από τους 571 εγγεγραμμένους στον Σύλλογο, ψήφισαν 474, ποσοστό συμμετοχής 83,01%, ενώ βρέθηκαν έγκυρα 452, άκυρα 10 και λευκά 12 ψηφοδέλτια.

Πρόεδρος επανεξελέγη ο κ. Χρήστος Στρατηγόπουλος με 228 ψήφους (50,44%), έναντι 224 που έλαβε ο ανθυποψήφιός του κ. Βασίλειος Μπακαλιάνος (49,56%). Στο 14μελές Διοικητικό Συμβούλιο εκλέγονται οι: Γεώργιος Αθανασάκης 190 ψήφοι, Ευγενία Αποστολίδου 138, Ουρανία Αργυρίου 118, Ιωάννης Διαμαντής 156, Τριαντάφυλλος Εμμανουηλίδης 151, Κωνσταντίνος-Ουγκό Ζαπάντης 153, Αχιλλέας Θεοχάρης 241, Ερασμία Καλαφάτη 219, Βασιλική Νιαβή 200, Δημήτριος Παπαδόπουλος 112, Λυδία Σαμαρά 128, Παναγιώτης Σαράφης 183, Θωμάς Τσιρογιάννης 123, Αργυρώ Χρυσοχού 119. Σε δηλώσεις του χθες στο Ράδιο Ακρόαμα ο κ. Στρατηγόπουλος δήλωσε ότι επιθυμεί να αφήσει πίσω το ψυχρό κλίμα των προηγούμενων εβδομάδων, ενώ τόνισε πως «τα διακυβεύματα μάς ξεπερνούν». Ο επανεκλεγείς πρόεδρος του ΔΣΒ Βόλου σημείωσε πως οι δικηγόροι του Βόλου έστειλαν μήνυμα ενότητας. «Πρέπει να αφήσουμε πίσω τις όποιες πληγές, τις όποιες προσωπικές πικρίες και να κινηθούμε ενωμένα και με διάθεση σύνθεσης απόψεων στη νέα θητεία, ανεξαρτήτως προσωπικών συναισθημάτων. Σε μια τέτοια διαδικασία καθένας μετράει τους φίλους του, τις συμπεριφορές, πρέπει να τα αφήσουμε πίσω και να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως το επόμενο διάστημα οι προκλήσεις θα είναι πολύ σοβαρές: «Έχουμε να αντιμετωπίσουμε τις ιδιαίτερα δυσμενείς συνέπειες της υγειονομικής και οικονομικής κρίσης και την πολύ μεγάλη πρόκληση της προσαρμογής στο νέο ψηφιακό περιβάλλον που οικοδομείται στον χώρο της Δικαιοσύνης, που είναι πολύ δύσκολο στη δυνατότητα υλοποίησης. Χρειάζεται να εργαστούμε πάρα πολύ σκληρά σε αυτή την κατεύθυνση, εάν θέλουμε να κινηθούμε σωστά, με κλίμα ενότητας». Επιπλέον, εξέφρασε την άποψη, πως η νίκη του, αν και οριακή, ήταν ξεκάθαρη και εκτίμησε, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, πως δεν φαίνεται να υπάρχει πρόθεση από τον κ. Μπακαλιάνο να αμφισβητήσει το αποτέλεσμα. «Άσχετα με το αποτέλεσμα πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά, τα διακυβεύματα μάς ξεπερνούν», τόνισε ο κ. Στρατηγόπουλος, ενώ ξεκαθάρισε πως σε ό,τι τον αφορά απευθύνθηκε μόνο στους δικηγόρους, χωρίς έξωθεν πολιτικές παρεμβάσεις. «Αρχίζουμε από αύριο τον σχεδιασμό της επόμενης θητείας», κατέληξε.

Δήλωση Κ. Κλειδωνάρη
Ο πρώτος επιλαχών των προχθεσινών εκλογών στον ΔΣΒ Κώστας Κλειδωνάρης, που συγκέντρωσε 108 ψήφους δήλωσε για το αποτέλεσμα: «Δεν υπάρχει αγώνας μάταιος, παρά μόνο ζωή μάταιη. Ευχαριστώ ολόψυχα τις-τους συναδέλφους που αξιολόγησαν θετικά τις προτάσεις μου, αλλά και την εν γένει στάση μου επί οκτώ χρόνια στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου και με τίμησαν με την ψήφο τους, αλλά και όλους εκείνους που, αν και τις δέχθηκαν, μέσα από το σκληρό παραταξιακό περιβάλλον και την πόλωση που δημιούργησαν οι υποψήφιοι πρόεδροι, δεν με ψήφισαν. Θα συνεχίσω να προσφέρω τις σκέψεις μου και τις προτάσεις μου, πλέον, ως μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου και καλώ και όλες-όλους τις-τους συναδέλφους να βοηθήσουμε το Διοικητικό Συμβούλιο, απαλλαγμένοι πλέον από το παραταξιακό άγχος. Η εμπειρία που αποκόμισα είναι ότι μόνο μέσα από την πίεση που θα ασκήσουν οι δικηγόροι προς το Διοικητικό Συμβούλιο, μπορεί αυτό να αποδώσει αξιόλογο έργο».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το