Τοπικά

Ποιοι χώροι στο Βόλο θα διατεθούν για προεκλογικές συγκεντρώσεις

Ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο Βόλου με τη συμμετοχή μόνο των συμβούλων της δημοτικής αρχής του Βόλου, αποφάσισε τις θέσεις και τους χώρους που θα λάβουν τα κόμματα για τις προεκλογικές τους συγκεντρώσεις. Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ που διατυπώθηκε στην συνάντηση της διαπαραταξιακής για να μην δοθεί χώρος στη Χρυσή Αυγή δεν έγινε αποδεκτή. Στην διαπαραταξιακή συμμετείχε μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ελλήνων Συνέλευση.
Στο δημοτικό συμβούλιο αποφασίστηκε:

Να διατεθούν για την πραγματοποίηση των ομιλιών των εκπροσώπων των κομμάτων οι χώροι: αίθουσα Δημαρχείου Βόλου, πρώην Δημαρχείων όλων των συνενωθέντων Δήμων, Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Ιωνίας, Μεταξουργείου, Εκθεσιακού Κέντρου Π. Άρεως, Αχιλλείου. Οι παραπάνω χώροι διατίθενται από το Δήμο κατόπιν αιτήσεως των ενδιαφερομένων με χρονολογική προτεραιότητα υποβολής στις υπάρχουσες ελεύθερες ημερομηνίες. Επίσης, να διατεθεί η εξέδρα του Δήμου Βόλου στον παραλιακό χώρο (απέναντι από την Τράπεζα της Ελλάδος) για τις προεκλογικές συγκεντρώσεις των κομμάτων, σύμφωνα με τα σχετικά αιτήματα που θα υποβληθούν.
Να υπάρξει δέσμευση όλων για το σεβασμό των κοινοχρήστων χώρων και του περιβάλλοντος με την ελαστικότητα της περιόδου και με τον όρο να αποφευχθεί κάθε υπερβολική και αλόγιστη χρήση που θα αποβεί σε βάρος της εικόνας της πόλης και να τηρηθούν οι κανόνες τάξης και ασφάλειας.
Επιτρέπεται:
Η προβολή των συνδυασμών στα υπάρχοντα μόνιμα και σταθερά πλαίσια του Δήμου, τα οποία μπορούν να διατίθενται επί ίσοις όροις και αναλογικά, καθώς και σε προσωρινά και κινητά πλαίσια που κατασκευάζουν και τοποθετούνται με δαπάνες των συνδυασμών.
Η τοποθέτηση, κατ’ εξαίρεση, καλαίσθητων περιπτέρων ή άλλων κατασκευών από τους συνδυασμούς στους διατιθέμενους χώρους σε διαστάσεις όχι μεγαλύτερες από 2 Χ 2 Χ 2 μέτρα και τροχόσπιτα όχι μεγαλύτερα από τέσσερα μέτρα, χωρίς χρήση μεγαφωνικών συσκευών.Οι θέσεις που καθορίστηκαν είναι: Πλατεία Αγίου Νικολάου, πλατεία Ελευθερίας, Ερμού, Αργοναυτών-Ιάσονος (πεζοδρόμιο Πανεπιστημίου), Ιάσονος-Φιλελλήνων-Δημητριάδος (πεζοδρόμιο πρώην Green Park), πλατεία Πανεπιστημίου, πλατεία πρώην Δημαρχείου Ν. Ιωνίας και οι πλατείες των Δημοτικών Ενοτήτων. Η αντίστοιχη κατανομή θα γίνει σύμφωνα με τα αιτήματα που θα διατυπωθούν.
Η προβολή φωτεινών διαφανειών σε ανοικτούς χώρους (επιφάνειες πολυκατοικιών), με την προϋπόθεση ότι δεν παρεμποδίζεται η κυκλοφορία πεζών και οχημάτων και δεν δημιουργούνται προβλήματα για την ασφαλή κυκλοφορία
Απαγορεύεται:

– Η ανάρτηση πανώ, αεροπανώ και πάσης φύσεως άλλων αντικειμένων πάνω από δρόμους, πλατείες και λοιπούς χώρους
– Η χρήση πλαστικών σημαιών και γενικά προεκλογικού διαφημιστικού υλικού (πλαστικά) και η χρήση διαφημιστικών τρυκ, εφόσον το υλικό δεν είναι ανακυκλώσιμο και επιβαρύνει το περιβάλλον. Επίσης η χρήση χρωστικών ουσιών (σπρέι, χρώματα κ,λ.π.) και η αναγραφή συνθημάτων σε εξωτερικές επιφάνειες δημοσίων ή ιδιωτικών χώρων.
– Η χρήση διαφημιστικών τρυκ, γιατί η μαζική ρίψη τους συμβάλει στη ρύπανση των πόλεων και χωριών και καθίσταται έτσι προβληματικός ο καθαρισμός των φρεατίων. Η επικόλληση αφισών ή άλλων εντύπων σε πλαίσια καθώς και η χρήση χώρων που έχουν διατεθεί, σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου σε άλλους συνδυασμούς

Οι συνδυασμοί ή τα κόμματα οφείλουν να προβούν στην απόσυρση των κατασκευών τους (περίπτερα, άλλες κατασκευές και τροχόσπιτα) σε διάστημα πέντε ημερών από τη διεξαγωγή των εκλογών. Μετά την πάροδο της προθεσμίας αυτής οι Δήμοι υποχρεούνται να τα απομακρύνουν ή να τα καταστρέψουν.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το