ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τοπικά

Ποινική δίωξη κατά κρατούμενου στις φυλακές Βόλου

Ποινική δίωξη σε βάρος ενός 20χρονου αλλοδαπού, που εκτίει ποινή φυλάκισης στις δικαστικές φυλακές Βόλου, άσκησε ο εισαγγελέας, για τα αδικήματα της κλοπής, των διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς ξένης περιουσίας, που χρησιμοποιείται για κοινό όφελος, της απειλής και της απόπειρας πρόκλησης σωματικής βλάβης, επικίνδυνης ή βαριάς σε βάρος σωφρονιστικών υπαλλήλων.
Ο κρατούμενος εις βάρος του οποίου κινήθηκε και η πειθαρχική διαδικασία για απείθεια, τον περασμένο Δεκέμβριο κατηγορείται ότι επιτέθηκε εναντίον σωφρονιστικών υπαλλήλων των φυλακών, με αιχμηρό αντικείμενο και με τα χέρια του, καθώς είχε θεωρήσει ότι περίμενε πολύ για να τηλεφωνήσει στον τηλεφωνικό θάλαμο των φυλακών, προκειμένου να επικοινωνήσει με συγγενικό του πρόσωπο. Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι φέρεται να του είχαν συστήσει, να περιμένει τη σειρά του. Το επεισόδιο φέρεται να είχε συμβεί πριν ένα 20ήμερο περίπου και ο κρατούμενος φέρεται να έσπασε την τζαμαρία των φυλακών, ενώ την προηγουμένη του εν λόγω επεισοδίου, φέρεται να είχε συμπλακεί με άλλους δύο αλλοδαπούς συγκρατούμενούς του, προκαλώντας τους σωματικές βλάβες. Οι δύο εκ των τριών εμπλακέντων στο επεισόδιο, μεταξύ των οποίων και ο 20χρονος, κρίθηκαν πειθαρχικά ένοχοι και τους επιβλήθηκαν ποινές, μεταξύ των οποίων και αυτή της μεταγωγής σε άλλο σωφρονιστικό κατάστημα.

Στο μεταξύ, αθώος κρίθηκε χθες από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο ο δήμαρχος Βόλου κ. Αχ. Μπέος, που κατηγορούταν για απειλή εις βάρος του προπονητή και των ποδοσφαιριστών της ομάδας Επισκοπή Ρεθύμνου, στον αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου, στο ΕΑΚ, στις 16 Μαρτίου 2014. Όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, οι φράσεις που φέρεται να είχε εκστομίσει ο κ. Μπέος, συνιστούν μεν εξύβριση, ωστόσο το αδίκημα δεν υπάγεται σε αυτόν τον νόμο με τον οποίο κατηγορήθηκε ο κ. Μπέος, δηλαδή το άρθρο 41 ΣΤ’, του νόμου 2725/99 (αθλητικός νόμος). Οι εκπρόσωποι της ομάδας της Κρήτης δήλωσαν στο δικαστήριο, ότι άκουσαν τον κ. Μπέο να φωνάζει υπέρ της ομάδας του.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το