Τοπικά

Ποινή φυλάκισης με αναστολή στους δύο νεαρούς για το κορωνοπάρτι στην Τάκη Οικονομάκη

Στα μαλακά έπεσαν οι δύο νεαροί που κατηγορούνταν πως έπαιζαν μουσική μέσω ηχοσυστημάτων από τα οχήματά τους στο κορωνοπάρτι της περασμένης Κυριακής στον πεζόδρομο της Τάκη Οικονομάκη, καθώς κρίθηκαν ένοχοι και καταδικάστηκαν σε συνολική φυλάκιση 6 μηνών με αναστολή, από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου. Το δικαστήριο τούς αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου, ενώ ταυτόχρονα ήρε την κατάσχεση των αυτοκινήτων τους, μάρκας «Smart» και «WV Golf». Ο 20χρονος αλβανικής καταγωγής και ο 22χρονος Ρομ οδηγήθηκαν χθες στο αυτόφωρο, για να δικαστούν αντιμετωπίζοντας τις κατηγορίες της παραβίασης μέτρων προστασίας κατά της διάδοσης μολυσματικής ασθένειας και της ηχορύπανσης, πλημμεληματικού χαρακτήρα. Πρώτος κατέθεσε ο 42χρονος πατέρας του 22χρονου ο οποίος υποστήριξε πως «ο γιος του μέχρι τις 10 το βράδυ της Κυριακής ήταν στο σπίτι τους, όμως στη συνέχεια έφυγε λέγοντας πως θα πάει να βοηθήσει έναν φίλο του που είχε ανάγκη και θεώρησα πως θα πήγαινε κάπου εκεί στη γειτονιά». Ανέφερε πως «πρόκειται για ένα εργατικό παιδί που δεν έχει δώσει δικαιώματα ποτέ και τηρεί τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού». Στη συνέχεια ο αδελφός του 20χρονου Αλβανού ισχυρίστηκε πως «ο κατηγορούμενος ήταν με τον ξάδελφό τους και φεύγοντας από κοντινό οικισμό, όπου διαμένουν, ήρθαν στον Βόλο. Εκεί περνώντας από τον πεζόδρομο της Τάκη Οικονομάκη είδαν συγκεντρωμένο κόσμο και σταμάτησαν για περίπου μισή ώρα». Απέδωσε το όλο γεγονός στην περιέργεια του αδελφού του, λέγοντας ότι «δεν βγήκε καθόλου από το αυτοκίνητο καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής του, ενώ επέστρεψε σπίτι αργά το βράδυ και το μεσημέρι ήρθαν στο σπίτι τους αστυνομικοί και τον συνέλαβαν». Αρνήθηκε ότι ήταν διοργανωτής του κορωνοπάρτι μέσω facebook και πρόσθεσε πως ο αδελφός του εργάζεται σε φούρνο. Αναφορικά με το αυτοκίνητο είπε πως το αγόρασαν πριν 5 μήνες μεταχειρισμένο, χωρίς να έχουν εγκαταστήσει άλλο ηχοσύστημα. Προσερχόμενος ο 22χρονος να απολογηθεί ο πρόεδρος του δικαστηρίου με αγανάκτηση αναρωτήθηκε, τι θα πρέπει να συμβεί για να αντιληφθεί πως καθημερινά οι νεκροί από τον κορωνοϊό είναι δεκάδες και πόσοι θα πρέπει να πεθάνουν ακόμα για υπάρξει συμμόρφωση στην τήρηση των απαγορευτικών μέτρων.

«Ζητώ χίλια συγνώμη»
Ο 22χρονος Ρομ είπε πως «του τηλεφώνησε ο φίλος του ζητώντας του ως χάρη να πάει στο κέντρο της πόλης για να τον παραλάβει. Αυτός πήγε και επειδή δεν έβρισκε θέση για να σταθμεύσει το τοποθέτησε πάνω στον πεζόδρομο και τον περίμενε, παραμένοντας μέσα στο όχημα».
Ζήτησε χίλιες φορές συγνώμη για την πράξη του, λέγοντας πως «δεν θα επαναληφθεί», ενώ πρόσθεσε πως «ήταν και άλλα αυτοκίνητα εκεί, ενώ υπήρχε και ένα που έπαιζε μουσική, διασκεδάζοντας τους 100 με 150 συγκεντρωθέντες. Παρέμεινε στο σημείο για περίπου μισή ώρα μέχρι να έρθει ο φίλος του και κατόπιν έφυγαν, ενώ το πρωί πήγε στο σπίτι η αστυνομία περνώντας του χειροπέδες».

«Πρώτη φορά πήγα»
Απολογούμενος ο δεύτερος κατηγορούμενος ισχυρίστηκε πως «βλέποντας λίγο κόσμο στο σημείο κάθισαν μέσα στο αυτοκίνητο βάζοντας μουσική και πως δεν είχε ξαναπάει σε ανάλογο πάρτι». Είπε επίσης πως «φορούσε προστατευτική μάσκα» και πως «δεν είχε λάβει κάποια πρόσκληση από άλλους για την κορωνοσυγκέντρωση». Ακούγοντάς τον ο πρόεδρος του Τριμελούς παρενέβη λέγοντας «δεν σας νοιάζει, εάν εξαιτίας σας κολλήσει όλος ο Νομός και πεθάνουν άλλα 1.000 άτομα» με τον κατηγορούμενο να μην απαντά. Η εισαγγελέας της έδρας στην αγόρευσή της ζήτησε την ενοχή και των δύο, λέγοντας πως αποδείχθηκε πως είχαν ενεργό ρόλο στη συσσώρευση του κόσμου, με τη μουσική που έπαιζαν, παραμένοντας αρκετά στον χώρο, τη στιγμή που θα μπορούσαν να αποχωρήσουν βλέποντας ότι επικρατούσε το αδιαχώρητο. Σημείωσε πως τέλεσαν τις πράξεις που τους αποδίδονταν και πως δείχνουν ελαφρότητα με τη στάση τους στην τήρηση των μέτρων προστασίας. Καταλήγοντας ζήτησε να τους αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του νεαρού της ηλικίας. Οι συνήγοροι υπεράσπισης Ι. Μηλίνης και Γ. Ασημώρης υποστήριξαν πως δεν ήταν αυτοί οι οποίοι έπαιζαν μουσική, αλλά την όλη διοργάνωση την είχε ο ιδιοκτήτης ενός άλλου οχήματος. Στάθηκαν στο γεγονός ότι έχουν καθαρό ποινικό μητρώο, με τον δεύτερο να καταλογίζει ευθύνες στην αστυνομία πως δεν επενέβη έγκαιρα για να διαλύσει τη συγκέντρωση και πως οι κατηγορούμενοι είναι εξιλαστήρια θύματα. Ακόμα στην αγόρευσή τους χαρακτήρισαν ως πρωτοφανές στα νομικά χρονικά να γίνεται κατάσχεση όλου του αυτοκινήτου ως μέσο για την πρόκληση ηχορύπανσης και καταλήγοντας ζήτησαν να τους αναγνωριστούν τα ελαφρυντικά των μη ταπεινών αιτίων και του πρότερου σύννομου βίου. Η εισαγγελέας πρότεινε να τους επιβληθεί ποινή φυλάκισης 5 μηνών για την παραβίαση των μέτρων και δύο μηνών για την ηχορύπανση, και συνολική ποινή έξι μηνών κάτι που δέχθηκε η έδρα, ενώ διατάχθηκε η άρση της δέσμευσης των αυτοκινήτων και η απόδοσή τους στους ιδιοκτήτες. Υπενθυμίζεται ότι οι δύο νεαροί συνελήφθησαν για το κορωνοπάρτι με περισσότερα από 200 άτομα που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής στον πεζόδρομο της Τάκη Οικονομάκη. Κατηγορούνταν ότι στάθμευσαν τα αυτοκίνητά τους στον πεζόδρομο και έπαιζαν μουσική στη διαπασών από τα ηχοσυστήματα που είχαν εγκαταστήσει προκαλώντας συνωστισμό. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το κορωνοπάρτι κράτησε μέχρι τις 3 το πρωί, προκαλώντας την αγανάκτηση των κατοίκων της περιοχής.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το