Τοπικά

Ποινή φυλάκισης 6 ετών και 9 μηνών για ληστείες σε 38χρονο που άρπαζε τσάντες από γυναίκες στον Βόλο

Κατηγορούνταν για δύο ληστείες και μία απόπειρα εις βάρος ισάριθμων γυναικών και χθες το τριμελές Εφετείο κακουργημάτων Λάρισας τον έκρινε ένοχο και του επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 6 ετών και 9 μηνών, με την έφεση να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα, υπό τον όρο ο καταδικασθείς να παρακολουθήσει πρόγραμμα αποτοξίνωσης.
Ο 38χρονος φέρεται να υποστήριξε απολογούμενος, πως έκανε ό,τι έκανε υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών, ενώ μάρτυρας κατηγορίας φέρεται να κατέθεσε στο δικαστήριο αστυνομικός.

Ο 38χρονος είχε συλληφθεί στις 17 Απριλίου του 2019 το μεσημέρι, στο κέντρο του Βόλου, ύστερα από καταδίωξη από τους αστυνομικούς, καθώς οδηγώντας δίκυκλο μοτοποδήλατο, είχε αρπάξει μία τσάντα γυναίκας, που βάδιζε στην οδό Ι. Τζάνου. Μάλιστα από το τράβηγμα της τσάντας η 65χρονη γυναίκα είχε πέσει στο έδαφος και είχε τραυματιστεί ελαφρά. Μόλις ενημερώθηκε για τα χαρακτηριστικά του η Αστυνομία, φορούσε μαύρο κράνος και μπεζ σακάκι, άρχισε ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψή του, ενώ ένα όχημα της Ασφάλειας έσπευσε στο σπίτι του… Αστυνομικοί της ΔΙΑΣ άρχισαν να τον καταδιώκουν στην Πολυμέρη, κατόπιν στην παραλιακή περιοχή του Αναύρου και στη συνέχεια στη Γαζή, για να τον ακινητοποιήσουν τελικά και να τον συλλάβουν στην Κ. Καρτάλη… Για την ακινητοποίηση και σύλληψή του συνεργάστηκαν η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας, το Αστυνομικό Τμήμα, η Τροχαία και η ΔΙΑΣ Βόλου. Η τσάντα της γυναίκας περιείχε διάφορα αντικείμενα μικρής αξίας, καθώς και μικρό χρηματικό ποσό.

Όπως διαπιστώθηκε, την Κυριακή 14 Απριλίου είχε επιτεθεί σε δυο ακόμη γυναίκες για τον ίδιο σκοπό. Ειδικότερα είχε επιτεθεί διαδοχικά σε δυο γυναίκες, στο κέντρο του Βόλου, καταφέρνοντας να αρπάξει την τσάντα από τη μια εκ των δυο, μια 72χρονη, ρίχνοντάς την κι’ αυτήν στο έδαφος και τραυματίζοντάς την ελαφρά, ενώ στη δεύτερη περίπτωση δεν είχε κατορθώσει να ολοκληρώσει την αρπαγή της τσάντας από μια 64χρονη. Κατηγορούνταν για τρεις περιπτώσεις ληστειών τετελεσμένες και σε απόπειρα, που διαπράχθηκαν σε βάρος ισάριθμων ατόμων στην πόλη του Βόλου.
Από την κατοχή του είχαν κατασχεθεί το κράνος και η δίκυκλη μοτοσικλέτα, ως μέσα διευκόλυνσης της παράνομης δραστηριότητάς του, καθώς και μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων, τα οποία είχαν αποδοθεί στη νόμιμη δικαιούχο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το