Τοπικά

Ποινή φυλάκισης 2,5 ετών για το δυστύχημα στον περιφερειακό του Βόλου με θύμα 55χρονη

Συζητήθηκε χθες στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λάρισας η έφεση για το τροχαίο δυστύχημα, που είχε σημειωθεί το Νοέμβριο του 2016 στον περιφερειακό δρόμο του Βόλου και συγκεκριμένα στην διάβαση πεζών, στη διασταύρωση με την οδό Ιωλκού και στο οποίο είχε χάσει την ζωή της μια 55χρονη γυναίκα.

Το Δικαστήριο έκρινε εκ νέου ένοχο τον 51χρονο κατηγορούμενο και του επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 2,5 ετών, με τριετή αναστολή. Σε πρώτο βαθμό το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου του είχε επιβάλει συνολική ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών, μετατρέψιμη προς 5 ευρώ ημερησίως και η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη στον οδηγό του ΙΧ επιβατικού αυτοκινήτου, που φέρεται να είχε τραυματίσει μια 55χρονη πεζή γυναίκα, που εξέπνευσε αργότερα στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου είχε μεταφερθεί.
Ο 51χρονος, πατέρας δύο παιδιών, κρίθηκε εκ νέου ένοχος για ανθρωποκτονία από αμέλεια, θανατηφόρα σωματική βλάβη, εγκατάλειψη θύματος τροχαίου και οδήγηση χωρίς δίπλωμα, καθώς του είχε αφαιρεθεί.

Χθες ο κατηγορούμενος εκπροσωπήθηκε από συνήγορο υπεράσπισης, ο οποίος φέρεται να υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι έκανε λάθος που δεν σταμάτησε μετά την παράσυρση της πεζής, ωστόσο πρόβαλε και το επιχείρημα της συνυπευθυνότητας της 55χρονης.
Σε πρώτο βαθμό, στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου η συνήγορος υπεράσπισης είχε υποστηρίξει πως ο κατηγορούμενος δεν είχε αντιληφθεί αμέσως πως είχε παρασύρει άνθρωπο, είχε τονίσει πως υποφέρει και πως είναι ασθενής και υπό ιατρική παρακολούθηση και πως είχε πανικοβληθεί, μόλις έμαθε για την παράσυρση, γι’ αυτό και δεν επέστρεψε στο σημείο του δυστυχήματος. Επίσης μίλησε για μεγάλο μερίδιο ευθύνης που είχε το θύμα, στο σώμα του οποίου φέρεται να βρέθηκε μετά το δυστύχημα συγκέντρωση αλκοόλης.
Στην χθεσινή ακροαματική διαδικασία δεν κατέθεσαν μάρτυρες.
Σε πρώτο βαθμό ο συνήγορος Πολιτικής Αγωγής είχε υποστηρίξει ότι ο κατηγορούμενος επιχείρησε να αφήσει στο σκότος το δυστύχημα, έθεσε το ερώτημα αν είναι πανικός το ότι έκρυψε το όχημά του, που βρέθηκε κρυμμένο μετά από δύο ημέρες και ότι προσπάθησε να συσκοτίσει την υπόθεση. Ακόμη είχε υποστηρίξει ότι δεν υπήρχε ίχνος τροχοπέδησης του οχήματος στο οδόστρωμα και είχε μιλήσει για απαξία της ανθρώπινης ζωής από τον 51χρονο, που δεν επέστρεψε στο σημείο του δυστυχήματος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το