Πολιτισμός

Ποιητική συλλογή της Λίνας Βαλασσά για τον έρωτα, τη θάλασσα και το αντίο

Το βιβλίο της Λίνας Βαλασσά με τίτλο «Έρωτας θάλασσα αντίο» παρουσιάστηκε χθες στο roof garden του ξενοδοχείου Κυψέλη, μία ποιητική συλλογή, η οποία είναι χωρισμένη σε τρία κεφάλαια, με τον αντίστοιχο τίτλο «Έρωτας», «Θάλασσα», «Αντίο» το καθένα. Να σημειωθεί πως η βιβλιοπαρουσίαση διοργανώθηκε από την Ηπειρωτική Αδελφότητα Μαγνησίας.
Η πρώην εκπαιδευτικός κ. Λίνα Βαλασσά και πολυάσχολη, αφού εκτός από το γράψιμο, ασχολείται και με πολλές άλλες δραστηριότητες καλλιτεχνικής φύσης, όπως ζωγραφική, αγιογραφία, μπατίκ, ντεκουπάζ, βιτρό και χορό, ανέφερε ότι πρόκειται για μία ποιητική συλλογή, η οποία έχει μια πρωτοτυπία: «Μέχρι σήμερα δεν έχει κυκλοφορήσει τέτοια ποιητική συλλογή που να είναι χωρισμένη σε κεφάλαια με τίτλους το καθένα».
Σύμφωνα με την ίδια, «ο έρωτας, που τιτλοφορείται το πρώτο κεφαλαίο, είναι ένα στοιχείο πολύ σημαντικό στη ζωή μας, ενώ η θάλασσα είναι το στοιχείο, το οποίο ενώνει τον έρωτα με το αντίο και μπαίνει στη μέση για να δέσει τα δύο κεφάλαια. Το αντίο είναι ο αποχωρισμός, ο οποίος μπορεί να οφείλεται σε οποιοδήποτε γεγονός, σε χωρισμό, σε θάνατο κ.λπ.».

Όσον αφορά στα μηνύματα, «ένα από αυτά είναι η αισιοδοξία, για το νέο ξεκίνημα για μια νέα ζωή, και η αγάπη, που κυριαρχεί σε όλο το βιβλίο», με την κ. Λίνα Βαλασσά να σημειώνει ότι το αντίο, που πολλές φορές είναι γλυκόπικρο, έχει κι αυτό την ομορφιά του.
Την παρουσίαση συντόνισε η Ελένη Γιαννούκου, εκπαιδεύτρια ενηλίκων και επαγγελματικής ενδυνάμωσης και συγγραφέας, για το βιβλίο μίλησε η Αναστασία – Μαρίνα Τσουτσουλοπούλου, εκπαιδευτικός, ενώ ποιήματα διάβασαν η συγγραφέας του βιβλίου και η Λιάνα Πασχούδη, καθηγήτρια γαλλικής γλώσσας και φιλολογίας. Την εκδήλωση πλαισίωσαν με χορό οι δάσκαλοι της σχολής Loop «When art meets technology» Γιώργος Περσουφλιώτης και Αθηνά Εφραιμίδου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το