Πολιτισμός

Ποιητική ματιά στην κοινωνία – Παρουσιάστηκε η συλλογή του Παναγιώτη Παπαδέλλη

Παρουσιάστηκε την περασμένη Πέμπτη 29 Μαρτίου, παρουσία πολύ κόσμου, στο καφέ – βιβλιοπωλείο «Χάρτα», η ποιητική συλλογή του Παναγιώτη Γ. Παπαδέλλη με τίτλο «Ποιήματα», ένα βιβλίο που είναι το πρώτο για τον συγγραφέα, αν και γράφει ποιήματα από μικρή ηλικία.
Για την ποιητική συλλογή μίλησε η Σοφία Παπαδοπούλου, συνταξιούχος φιλόλογος, ποιήματα απήγγειλε η ηθοποιός Σύνθια Μπατσή, ενώ εισαγωγή έκανε η Χρύσα Δραντάκη, προϊσταμένη της Διεύθυνσης Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ, με την παρουσίαση να πλαισιώνει ο Αλέξης Βαγενάς με το σαξόφωνό του.

Ο κ. Παναγιώτης Παπαδέλλης, συνταξιούχος αγρονόμος τοπογράφος μηχανικός, τόνισε ότι «γράφω ποίηση από πολύ μικρός, αλλά από το 2001 και μετά με μεγαλύτερους ρυθμούς».
Για την πρώτη του ποιητική συλλογή που εκδόθηκε, επισήμανε πως «πρόκειται για ένα βιβλίο κυρίως βιωματικό, έχει όμως και κοινωνικό περιεχόμενο, αφού έχει σχέση με όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον άνθρωπο».
Το βιβλίο περιλαμβάνει 64 ποιήματα του Παναγιώτη Παπαδέλλη, γραμμένα από το 2001 έως σήμερα, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο έχουν γραφτεί και άλλα. «Έχω γράψει και ποιήματα για μελοποίηση» πρόσθεσε ο ποιητής.

Στην ερώτηση από πού αντλεί την έμπνευση για τα ποιήματά του ο Π. Παπαδέλλης απάντησε ότι «τα ποιήματα γράφονται από τη ζωή που έχω ζήσει στο χωριό μου στη Μυτιλήνη και στη συνέχεια σε ένα μπαλκόνι ενός εξοχικού σπιτιού. Πολλά είναι βιωματικά, σκεπτόμενος τα διάφορα ζητήματα που απασχολούν τον άνθρωπο».
Ο ίδιος κατέληξε λέγοντας ότι «αν μπορέσει κάποιος που γράφει ποίηση, να βρει μέσα σε μια μεγάλη αμμουδιά έναν χρυσό κόκκο και να το κάνει ποίημα, αυτός είναι ο ποιητής. Αν μπορέσω να βρω έστω έναν κόκκο, ο οποίος να είναι αργυρός ή χάλκινος και να επηρεάσω έναν άνθρωπο πάνω σε ένα ζήτημα, όπως π.χ. έχω γράψει κάτι για τους αυτόχειρες, προσπαθώντας να τους αποτρέψω γράφοντας ένα ποίημα, νομίζω ότι προσφέρω έργο στην κοινωνία».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το