Ελλάδα

Ποια πρόσωπα προτείνονται για την θέση του Εισαγγελέα Αρείου Πάγου

Oλοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής ενώπιον της οποίας εμφανίστηκαν οι 3 από τους 6 αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, οι οποίοι «διεκδικούν» το τιμόνι της Εισαγγελίας, μετά από την αποχώρηση της κ. Ξένης Δημητρίου στις 30 Ιουνίου λόγω συνταξιοδότησης.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλειος Πλιώτας έλαβε 14 ψήφους από την διάσκεψη των προέδρων της βουλής, 7 ο κ. Χαράλαμπος Βουρλιώτης και 5 ψήφους ο κ. Δημήτρης Δασούλας, ο οποίος ήδη εκτελεί ως αρχαιότερος χρέη προισταμένου της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου. Ωστόσο αποχωρεί σε ένα χρόνο λόγω συμπλήρωσης του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης, ενώ ο συνάδελφός του Β. Πλιώτας έχει μπροστά του 3 χρόνια μέχρι την αποχώρηση. Σε δύο χρόνια αποχωρεί ο κ. Χ. Βουρλιώτης.

Οι υπόλοιποι εισαγγελείς που επελέγησαν από το υπουργείο Δικαιοσύνης με βάση την επετηρίδα για να συμμετέχουν στην διαδικασία είναι οι κ.κ Βασιλική Θεοδώρου, Ευσταθία Σπυροπούλου και Παναγιώτης Καραγιάνης. Δύο εξ αυτών δεν εμφανίστηκαν για λόγους υγείας και ένας για σοβαρό υπηρεσιακό λόγο.
Την ερχόμενη εβδομάδα εκτός απροόπτου αναμένεται να συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο από το οποίο θα προκύψουν και οι τελικές επιλογές για το ανώτατο δικαστήριο.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το