Τοπικά

ΠΟΕ ΟΤΑ: Υπό διάλυση οι Δήμοι λόγω υποστελέχωσης

 

Σήμα βοηθείας απέστειλαν στελέχη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ ΟΤΑ που έφθασαν στον Βόλο για τη συνέλευση των εργαζομένων του Δήμου ενόψει της 24ωρης παμβολιωτικής απεργίας αύριο, για την κατάσταση που επικρατεί στους δήμους της χώρας από την υποστελέχωση που επικρατεί, αλλά και τα συχνά εργατικά ατυχήματα.
Όπως ανέφερε η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μαγνησία κ. Θάλεια Στάχτου, οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ ζητούν πρόσληψη προσωπικού, που είναι πολύ μεγάλο πρόβλημα σε όλους τους τομείς. «Οι εργαζόμενοι στους Δήμους διεκδικούν 13ο και 14ο μισθό, ξεπάγωμα διετίας 2016-17, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και να πάρουν πίσω τη διάταξη Βορίδη, διότι δημιουργείται μεγάλο πρόβλημα σε νέες προσλήψεις ανθρώπων που έχουν προσφύγει και δεν μπορούν να τελεσιδικήσουν», τόνισε η κ. Στάχτου, η οποία κάλεσε τους εργαζόμενους και όλο τον κόσμο να συμμετέχει στην απεργία.
Ο κ. Νίκος Κρέτσης, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ ΟΤΑ, ανέφερε ότι στη συνέλευση θα συζητηθούν τα προβλήματα των εργαζομένων στον Δήμο Βόλου και πανελλαδικά, με αφορμή την αυριανή μεγάλη απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ.
«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση βρίσκεται υπό διάλυση, τα προβλήματα είναι πάρα πολλά, πρέπει να ανοίξει η συζήτηση να δούμε και άλλα θέματα που υπάρχουν στην ΤΑ», τόνισε. Σύμφωνα με τον ίδιο, το πρωτεύον θέμα είναι οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, όπως και τα οικονομικά αιτήματα, τονίζοντας πως, δεν είναι μόνο η αυριανή απεργία, αλλά τα μέλη της ΠΟΕ ΟΤΑ βρίσκονται σε πολλούς Δήμους πανελλαδικά, για περαιτέρω κινητοποιήσεις με την ΑΔΕΔΥ και ως ΠΟΕ ΟΤΑ. Όπως ανέφερε ο κ. Κρέτσης, η Τ.Α. έχει χάσει το 40% του δυναμικού της τα τελευταία χρόνια.
Ο κ. Χριστόδουλος Ευθυμίου, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ ΟΤΑ, τόνισε ότι έναν χρόνο μετά το κρατικό έγκλημα των Τεμπών όπου χάθηκαν 57 ζωές, διότι η Πολιτεία φρόντισε να διαλύσει ό,τι δημόσιο και κοινωνικό υπήρχε στον τόπο μας, να ξεπουλήσει ό,τι υπήρχε και να αφήσει ανοχύρωτες της πόλης, όπως φάνηκε με τις καταστροφές από τις πλημμύρες στη Θεσσαλία. Ο ίδιος υπογράμμισε πως δεν υπάρχει κανένας σεβασμός στην Τ.Α., έχει διαλυθεί και μετατραπεί σε κέρδος για εργολάβους και ιδιώτες «και οι υπάλληλοι έχουν καταντήσει να είναι οι τοπικοί σταθμάρχες όπως στα Τέμπη και θα θρηνήσουμε θέματα αν δεν αλλάξει αυτή η πολιτική και η στάση».
Ο κ. Ευθυμίου, κλείνοντας, τόνισε ότι η Τ.Α. «είναι πρωταθλητής στα εργατικά δυστυχήματα, δεκάδες άνθρωποι σκοτώνονται και δεν ανοίγει μύτη, οι ένοχοι δεν οδηγούνται στη Δικαιοσύνη, ενώ στο Δημόσιο εν αναγνωρίζονται τα εργατική ατυχήματα και η επαγγελματική ασθένεια.
Σε ένδειξη αλληλεγγύης στους Δήμους της Θεσσαλίας, που επλήγησαν από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου, μοιράστηκαν μπλουζάκια που γράφουν «Η αλληλεγγύη θα νικήσει – Βόλος, Καρδίτσα, Λάρισα, Τρίκαλα».

Share

Πρόσφατα άρθρα

Οι τηλεοπτικές μεταδόσεις της Τρίτης 27/2

Το σημερινό πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων έχει ως εξής: COSMOTE SPORT 1 22.30 Σοσιεδάδ-Μαγιόρκα -Ζ-…

27 Φεβρουαρίου 2024

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ ΜΗΧΑΝΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΕΠΙΣΚΕΥΩΝ – Ενημέρωση επί του έργου διασύνδεσης ΦΗΜ-EFT/POS

  Όπως είναι γνωστό, βάσει των ΠΟΛ: Α.1098/2022 και Α.1155/2023, τα EFT/POS τερματικά πληρωμών που…

27 Φεβρουαρίου 2024

Η Βολιώτισσα Μαρία Καραγιάννη Γραμματέας Δικαιωμάτων του Παιδιού

  Η Βολιώτισσα Μαρία Καραγιάννη ορίστηκε Γραμματέας Δικαιωμάτων του Παιδιού, μετά την ανακοίνωση των επικεφαλής…

27 Φεβρουαρίου 2024

Ημερίδα της ΠΟΜΙΔΑ χθες στον Βόλο – Κίνδυνος να χάσουν την αξία τους πολλά ακίνητα

  Σε δύσκολη θέση έχουν περιέλθει πολλοί ιδιοκτήτες ακινήτων λόγω της υψηλής φορολογίας στα μισθώματα…

27 Φεβρουαρίου 2024

Τραγωδία στον Πλάτανο Αλμυρό – Φωτιά σε όχημα μετά από τροχαίο – Ένας νεκρός

Τραγωδία στον Πλάτανο Αλμυρού χθες στις 11 το βράδυ. Σύμφωνα με όσα έχον γίνει γνωστά,…

27 Φεβρουαρίου 2024

Eιδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου

  Ειδική συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου για τη Λογοδοσία Δημοτικής Αρχής Αύριο Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου…

27 Φεβρουαρίου 2024