Αθλητισμός

Ποδηλατικό μαραθώνιο διοργανώνει σήμερα η Νίκη

Το ποδηλατικό τμήμα της Νίκης Βόλου συνδιοργανώνει με το club «MTB 4FUN Volos» και την «Bikeorhike» τον 1ο ποδηλατικό μαραθώνιο στο Πήλιο με την επωνυμία «1st Public Pelion XCM». Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα Κυριακή (14 Ιουλίου).
Η πρόκληση είναι πάντα η συμμετοχή σε μία ορεινή ποδηλατική εξόρμηση με χαρακτηριστικά μαραθωνίου και είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί στην Πορταριά Πηλίου, σε μια υπέροχη ορεινή διαδρομή 80 χλμ με 3000μ θετικό υψομετρικό που δοκιμάζει σώμα, ψυχή και εξοπλισμό. Πρόκειται για μια κυκλική διαδρομή, η οποία παράλληλα έχει στόχο να αναδείξει κάποια από τα πιο ωραία σημεία του βουνού των Κενταύρων.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συνάντηση το πρωί της Κυριακής στον χώρο στάθμευσης έξω από το ξενοδοχείο «Xenia» της Πορταριάς, απ’ όπου θα ξεκινήσει όλη η ομάδα μαζί και θα κινηθεί συντονισμένα και χωρίς απομακρύνσεις/αποκλίσεις προς το βασικό χωματόδρομο μέσω Κατηχωρίου.
Ακολουθείται πορεία προς Ανεμούτσα-Αλυκόπετρα- (1η στάση-υδροδοσία-κρουασάν), Δράκεια-Αγ. Λαυρέντιο (2η στάση-υδροδοσία-κρουασάν), χιονοδρομικό (3η στάση-υδροδοσία-κρουασάν), Χάνια (4η υδροδοσία), Σανατόριο-Αλυκόπετρα (5η υδροδοσία-κρουασάν), Χάνια (6η υδροδοσία), Πλιασίδι (7η υδροδοσία-κρουασάν). Τα επόμενα χιλιόμετρα κυκλώνουν το βουνό σε υψόμετρο πάνω από 900 μέτρα μέσα από μοναδικούς δασικούς δρόμους και μονοπάτια καταλήγοντας λίγο κάτω από το Τρανό Ίσωμα, στη βρύση στον Άγιο Νικόλαο (8η στάση-υδροδοσία).

Η πορεία συνεχίζει κατηφορικά για περίπου 6 χιλιόμετρα και μετά ανηφορικά για άλλα τόσα, ώσπου αφήνεται πίσω το γυμνό τοπίο και κινούμαστε σε πανέμορφους φιδίσιους δασικούς δρόμους μέσα σε οξιές με δροσερές τραβέρσες και γρήγορα και διασκεδαστικά ανεβοκατεβάσματα (πάνω από 900 μέτρα υψόμετρο) μέχρι την Αλικόπετρα. Από εκεί, αρχίζει γρήγορος κατηφορικός χωματόδρομος (ή και μονοπάτι) μέχρι την Πορταριά όπου θα γίνει συνάντηση όλων των ομάδων για συζήτηση και ενεργειακή και σωματική αποκατάσταση.
Επιπλέον σχετικές λεπτομέρειες για την καλύτερη διεξαγωγή και τη μεγαλύτερη απόλαυση της διαδρομής είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα της εκδήλωσης.
Στους σταθμούς υδροδοσίας την ευθύνη για νερό και ενεργειακό κρουασάν, φέρει η Ακαδημία Ποδηλασίας της Νίκης. Επίσης υπενθυμίζεται πως οι αθλητές που θα τερματίσουν τον μαραθώνιο και έχουν συμπληρώσει τη φόρμα συμμετοχής, θα μετέχουν στην κλήρωση χειροποίητου ποδηλατικού κοσμήματος μεγάλης αξίας, προσφορά της εταιρείας «Χειροποίητα Ποδηλατάκια» και χορηγίας του τμήματος ποδηλασίας της Νίκης Βόλου.

Καλοκαιρινό καμπ ποδηλασίας από τη Νίκη
Καλοκαιρινό καμπ ποδηλασίας διοργανώνει η Νίκη και γι’ αυτόν τον λόγο εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:
«Σας προσκαλούμε στο καλοκαιρινό ποδηλατικό καμπ από τις 15/7 ως τις 8/9 με ευθύνη του τμήματος ποδηλασίας του Γ.Σ.Β. «Η Νίκη». Το πρόγραμμα περιλαμβάνει διαμονή με πρωινό στην Πορταριά Πηλίου, ποδηλατικές δροσερές διαδρομές στο Πήλιο, σε υψόμετρο μεγαλύτερο της Πορταριάς, για ΜΤΒ και δρόμο, μπάνιο στις Αλυκές Βόλου με ελεύθερη είσοδο στο θαλάσσιο τερέν του beach water polo, αθλητικό γεύμα και δείπνο στο Sup Cafe Snack Bar Restaurant. Δοκιμάστε το beach water polo από τις 09:00 ως τις 20:00 με την παρέα σας. Πληροφορίες-κρατήσεις στο τηλέφωνο 6945307109».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το