Αθλητισμός

Ποδηλασία-σκρατς: Στην 1η θέση του κόσμου ο Βολιώτης Χρ. Βολικάκης

Στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης στο αγώνισμα του σκρατς στην ποδηλασία πίστας βρίσκεται πλέον ο Βολιώτης Χρήστος Βολικάκης.

Ο κορυφαίος Έλληνας ποδηλάτης πίστας, μπορεί να έμεινε εκτός μεταλλίων στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξήχθη στο Βερολίνο, όμως η εκεί παρουσία του συνολικά ήταν καλή και την εξαργύρωσε σε βαθμούς σε τρία διαφορετικά αγωνίσματα. Στο σκρατς που είναι και το βασικό του (πλέον) έριξε από το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης τον Πολωνό Άντριαν Τεκλίνσκι (τον πέρασε στον τελικό του ευρωπαϊκού) και με 1.929 βαθμούς, ο Βολιώτης ποδηλάτης είναι πλέον το Νο1 στον κόσμο, με τον Τεκλίνσκι να τον ακολουθεί στο Νο2 με 1.725 βαθμούς.

Στο αγώνισμα των πόντων, ο Βολικάκης είχε τη μεγαλύτερη άνοδο αφού πλέον βρίσκεται στο Νο13 από το Νο26 που βρισκόταν πριν από τους αγώνες στο Βερολίνο.
Ο Βολικάκης είχε άνοδο και στο όμνιουμ όπου πραγματοποίησε καλή εμφάνιση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Ο αθλητής του Παναθηναϊκού, κέρδισε έξι θέσεις και πλέον φιγουράρει στην πρώτη 20αδα, καταλαμβάνοντας το Νο17.

Μεγάλη άνοδο είχε στο αγώνισμα του σπριντ ο Σωτήρης Μπρέτας ο οποίος σκαρφάλωσε 12 θέσεις και από την 46η βρέθηκε στην 34η. Αντιθέτως είχε πτώση στο κέιριν όπου παραμένει ο πρώτος Έλληνες μεν, αλλά χάνοντας επτά θέσεις δε, για να βρεθεί στο Νο 43. Στη χρονομέτρηση του 1χλμ.ο Νίκος Παγώνης από το Νο 54 βρέθηκε στο Νο 57, ενώ μεγάλη πτώση είχε ο Αργύρης Σωτηρακόπουλος που χάνοντας 34 θέσεις βρέθηκε στο Νο7 3.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το