Τοπικά

Πνευμονολογικό Συνέδριο με τη συμμετοχή καθηγητών από τα Πανεπιστήμια της Λωζάνης και της Βοστώνης

Η Πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε συνεργασία με την Εταιρεία Αναπνευστικών Διαταραχών και Βαρείας Νόσου διοργανώνει, όπως κάθε χρόνο από το 1999 μέχρι σήμερα, συνέδριο με τη συμμετοχή διακεκριμένων καθηγητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Φέτος, το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί από 12 έως 15 Απριλίου 2018 στο ξενοδοχείο “Larisa Imperial” της Λάρισας.
Όπως και πέρυσι θα γίνουν τρία σεμινάρια στις εγκαταστάσεις της Πνευμονολογικής Κλινικής στην Λάρισα, στα αντικείμενα υπέρηχοι θώρακα, πνευμονική ίνωση και αγγειακά νοσήματα του πνεύμονα.
Για την Πέμπτη το βράδυ στη Λάρισα έχει προγραμματιστεί ένα στρόγγυλο τραπέζι για τις συνέπειες της ρύπανσης στην υγεία. Θα συνεχιστούν οι επιτυχημένες συνεδριάσεις συζήτησης περιστατικών από την Πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας αλλά και από τουλάχιστον 6 κλινικές από όλη τη χώρα. Ειδικές συνεδρίες είναι αφιερωμένες στην εκπαίδευση και τις επαγγελματικές προοπτικές νέων πνευμονολόγων. Θα συζητηθούν οι προσδοκίες των ειδικευομένων για την εκπαίδευση τους αλλά και το καυτό θέμα της αξιολόγησης των κλινικών. Θα είναι επίσης πολύ σημαντικό να κατατεθεί η εμπειρία νέων γιατρών που βρίσκονται σε παράταση, είναι επικουρικοί, ξεκίνησαν να ιδιωτεύουν ή εργάζονται στην φαρμακοβιομηχανία.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι διαλέξεις των καθηγητών των Πανεπιστημίων Λωζάνης και Βοστώνης αντίστοιχα, το βράδυ της Παρασκευής στις 8μμ με θέμα την διαχρονική σχέση της Ιατρικής και του τουρισμού και το Σάββατο στις 12πμ το πρωί με θέμα την δεοντολογία που πρέπει να διέπει τη λειτουργία της φαρμακοβιομηχανίας.
Στόχος είναι η βελτίωση των κλινικών και ερευνητικών δραστηριοτήτων της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στην Κεντρική Ελλάδα. Σημειώνεται ότι με τα έσοδα του προηγούμενου συνεδρίου βελτιώθηκε η δυνατότητα του ενδοσκοπικού εργαστηρίου και ενισχύθηκε η κινητικότητα συνεργατών της Κλινικής για μετεκπαίδευση σε χώρες της Ευρώπης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το