Τοπικά

Πνευμονολογικό ιατρείο για παιδιά θα λειτουργήσει στο Αχιλλοπούλειο μετά από δωρεά

Πνευμονολογικό ιατρείο για παιδιά θα λειτουργεί σε περίπου ένα μήνα στο Νοσοκομείο Βόλου μετά τη διάθεση από ανώνυμο δωρητή ενός σύγχρονου σπιρόμετρου που θα χρησιμοποιηθεί για αυτό τον σκοπό.
Ο ανώνυμος δωρητής έδειξε για ακόμη μια φορά την αγάπη του και προχώρησε σε ακόμη μια έμπρακτη ενέργεια στήριξης του Νοσοκομείου Βόλου.
Στόχος είναι η δημιουργία ενός πνευμονολογικού ιατρείου για τα παιδιά το οποίο και τελικά θα ξεκινήσει πολύ σύντομα τη λειτουργία του.
Ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου κ. Ματθαίος Δραμητινός επισήμανε πως «ευχαριστούμε γα ακόμη μια φορά τον ανώνυμο δωρητή ο οποίος προχώρησε σε μια επίσης σημαντική δωρεά προς το Νοσοκομείο Βόλου, ώστε να προμηθευτούμε ένα σύγχρονο σπιρόμετρο για παιδιά και ενήλικες και ένα σύστημα software για τους υπερήχους, ώστε να αξιοποιηθεί από τους καρδιολόγους. Με δεδομένο ότι έχουμε ήδη μια παιδίατρο με ειδίκευση στην πνευμονολογία που εργάζεται στην Παιδιατρική Κλινική, θα προχωρήσουμε στην άμεση λειτουργία ενός πνευμονολογικού ιατρείου αποκλειστικά για παιδιά το οποίο θα εξυπηρετεί τον κόσμο μια φορά την εβδομάδα. Πρόκειται ουσιαστικά για την έναρξη ακόμη ενός ιατρείου το οποίο θα βρίσκεται στα εξωτερικά ιατρεία και θα καλύπτει ανάγκες».

Ο κ. Δραμητινός επισήμανε πως «στο Νοσοκομείο λειτουργούν ήδη ακόμη δύο πνευμονολογικά ιατρεία. Το ένα είναι το καθαρά πνευμονολογικό ιατρείο που διεξάγεται από πνευμονολόγο που εργάζεται στη ΜΕΘ και το άλλο από αναπληρωτή καθηγητή Ιατρικής ο οποίος έρχεται από τη Λάρισα και πραγματοποιεί κάθε Παρασκευή το ιατρείο βρογχοσκοπήσεων. Έτσι πολύ σύντομα θα διαθέτουμε σε λειτουργία τρία πνευμονολογικά ιατρεία».
Ο διοικητής του Νοσοκομείου αναφέρθηκε και στο ζήτημα της Παιδιατρικής με την έλλειψη γιατρών λέγοντας πως «πρώτα να ξεκαθαρίσουμε πως δεν πρόκειται να υπάρξει πρόβλημα με την εκτέλεση των εφημεριών και μετά τις 20 Μαρτίου. Όντως η Κλινική αντιμετωπίζει έλλειψη ιατρών αυτή την περίοδο, καθώς μια μόνιμη έλαβε άδεια και ένας επικουρικός γιατρός διορίστηκε σε άλλο Νοσοκομείο. Εμείς από τον Σεπτέμβριο έχουμε λάβει δύο μόνιμους γιατρούς στην παιδιατρική. Παράλληλα έχουμε ζητήσει την πρόσληψη ακόμη ενός μόνιμου γιατρού για την Παιδιατρική. Συγχρόνως έχουμε ανοίξει και μια θέση επικουρικού γιατρού για την οποία όμως ακόμη δεν έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον και αναμένουμε. Έχουμε συνεπώς προχωρήσει σε ενέργειες, προκειμένου η Κλινική να διαθέτει τον απαιτούμενο αριθμό γιατρών».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το