Ελλάδα

«Πλούσια» η δράση του ψευτογιατρού: Νέα καταγγελία στη δημοσιότητα – «Του έδινα 5.000 κάθε φορά»

Περίπου τρεις μήνες μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του ψευτογιατρού που εξαπάτησε σημαντικό αριθμό ασθενών, οι αστυνομικές Αρχές εξιχνίασαν άλλες τρεις περιπτώσεις ατόμων που τον πίστεψαν -με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους ή τα χρήματά τους.
Τα νέα θύματα του ψευτογιατρού, που υποσχόταν θεραπείες σε ανίατες ασθένειες -όπως η σκλήρυνση κατά πλάκας- σοκάρουν με όσα καταγγέλλουν, αφού, όπως λένε, τους έπειθε να κόψουν τη θεραπεία τους για να τους προμηθεύσει με δικά του σκευάσματα με πεπτίδια.

«Του έδινα 5.000 κάθε φορά»
Νέα καταγγελία έρχεται στο «φως» μέσω του Mega και δείχνει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούσε ο 66χρονος εις βάρος ανθρώπων που νοσούσαν από σοβαρές ασθένειες.

Μια γυναίκα με εγκεφαλοπάθεια καταγγέλλει πως αφού την έπεισε ότι μπορεί να τη βοηθήσει, ξεκίνησε τα πεπτίδια για τα οποία κάθε φόρα πλήρωνε 5.000 ευρώ.

«Το 2007 αρρώστησα, έπαθα εγκεφαλικό, ηλικία 42 ετών εγώ. Έπαθα ένα σοκ όπως καταλαβαίνετε, γιατί μου δημιούργησε πάρα πολλά προβλήματα. Μέσα στην απελπισία σου πιστεύεις ότι πραγματικά γίνονται αυτά τα θαύματα.

»Τον πήρα τηλέφωνο. Με είδε λοιπόν, μου είπε ότι πρέπει να φύγουμε στη Γερμανία, στην Φρανκφούρτη. Πήγαμε σε κρατικό νοσοκομείο 06:00 η ώρα το πρωί. Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν ότι πήγαμε με ένα ταξί, το οποίο μας περίμενε έξω στο γερμανικό νοσοκομείο και ήταν Έλληνας ο ταξιτζής.

»Κάναμε ένα PET scan σε νοσοκομείο της Γερμανίας, χωρίς απόδειξη, χωρίς τίποτα, μου λέει: ‘δώσε μου τα λεφτά, εγώ θα τα κανονίσω. Εγώ μάλιστα του ζητούσα επανειλημμένα απόδειξη. Δεν ήταν λίγα λεφτά, ήταν 25.000 ευρώ. Αφού έκανα 3 φορές πεπτίδια και του έδινα 5.000 ευρώ κάθε φορά».

«Μου είπε να σταματήσω την αγωγή μου»
Αυτό που έσωσε τη συγκεκριμένη γυναίκα ήταν ότι ποτέ, παρά τις εισηγήσεις του ψευτογιατρού, δεν σταμάτησε την αγωγή που λάμβανε και της είχε χορηγηθεί από νευρολόγους.

«Σε κάθε βήμα που έκανα μου ζητούσε χρήματα. Τα PET scan που έκανα ζήτησε χρήματα, στο εισιτήριο που βγάλαμε για να πάμε στη Γερμανία γιατί ήρθε και αυτός μαζί, τα πλήρωσα εγώ, το ξενοδοχείο το πλήρωσα εγώ, τα πεπτίδια που μου έστελνε ή που μου έφερνε.

»Για καλή μου τύχη δεν σταμάτησα πότε τη φαρμακευτική αγωγή, των νευρολόγων που είχα, παρόλο που μου είπε να σταματήσω. Δε με άφησε ο άντρας μου. Του οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ και μεγάλη ευγνωμοσύνη. Δεν τολμούσα να πω την αλήθεια στους γιατρούς μου, δηλαδή δεν ήθελα με τίποτα να με αποτρέψει κάποιος».

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το