Τοπικά

Πλούσιες δράσεις από τους φυσικοθεραπευτές στο Βόλο “Θ”

fisikotherapeftis
Η Παγκόσμια  Ημέρα Φυσικοθεραπείας (ΠΗΦ) έχει καθιερωθεί και εορτάζεται  κάθε χρόνο στις 8 Σεπτεμβρίου, ημέρα που ιδρύθηκε το 1951 η Παγκόσμια Συνομοσπονδία Φυσικοθεραπευτών (World Confederation for Physical Therapy – WCPT)), η οποία συμπληρώνει φέτος 65 χρόνια ζωής. Η ημέρα αυτή σηματοδοτεί την ενότητα και την αλληλεγγύη της Φυσικοθεραπευτικής κοινότητας σε όλο τον κόσμο και έχει ως στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των συνανθρώπων μας σχετικά με την καθοριστική συμβολή του Φυσικοθεραπευτή στη βελτίωση της υγείας, της κινητικότητας, της ανεξαρτησίας και της ποιότητας ζωής.
Οι Φυσικοθεραπευτές μπορούν να βοηθήσουν ανθρώπους που δεν μπορούν να ακολουθήσουν πρόγραμμα άσκησης – λόγω ασθένειας ή προχωρημένης ηλικίας – να γίνουν πιο δραστήριοι, να βελτιώσουν την κινητικότητα και λειτουργικότητά τους.
Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του περιφερειακού τμήματος φυσικοθεραπευτών Μαγνησίας, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών συμμετέχει και προτείνει δράσεις και εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν από τα Περιφερειακά Τμήματα σε όλη την Ελλάδα και θα αναδεικνύουν την Επιστήμη της Φυσικοθεραπείας, τη χρησιμότητά της στους πληθυσμούς τόσο για την Αποκατάσταση της Υγείας όσο και για την πρόληψη παθήσεων και κακώσεων του Μυοσκελετικού, του Κεντρικού Νευρικού και Καρδιοαναπνευστικού συστήματος καθώς και για την πρόληψη και βελτίωση των ψυχικών παθήσεων.
Το Περιφερειακό Τμήμα Φυσικοθεραπευτών του Ν. Μαγνησίας έχει δρομολογήσει τις ακόλουθες  δράσεις οι οποίες ξεκινούν την 1η Οκτωβρίου που είναι και η παγκόσμια ημέρα ηλικιωμένων:
• ΚΑΠΗ Βόλου: Εκδήλωση για την πρόληψη πτώσεων στη Γ’ Ηλικία (πρόγραμμα Profound).
• Γηροκομείο Βόλου: Εκδήλωση για την πρόληψη πτώσεων στη Γ’ Ηλικία (πρόγραμμα Profound).
• Γηροκομείο Ερατώ: Εκδήλωση για την πρόληψη πτώσεων στη Γ’ Ηλικία (πρόγραμμα Profound).
• Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: Εκδήλωση για την εργονομία γραφείου και Η/Υ.
• Σύλλογος Αναπήρων Μαγνησίας «Ιππόκαμπος».
• Σχολεία του Ν. Μαγνησίας:  α) Εργονομία σχολικής τσάντας, εργονομία γραφείου και ηλεκτρονικού υπολογιστή,  β) Αξιολόγηση σκολίωσης (μία δράση η οποία έχει ξεκινήσει από το 2014 και συνεχίζεται).
Εκτός από τις διάφορες εκδηλώσεις και δράσεις που θα οργανωθούν με ομιλίες, διανομή ενημερωτικού υλικού, αξιολόγηση και επίδειξη ασκήσεων, οι Φυσιοθεραπευτές των Δημόσιων και Ιδιωτικών Φυσικοθεραπευτηρίων από 1 – 7 Οκτωβρίου 2016 θα αξιολογούν και θα επιδεικνύουν δωρεάν προγράμματα άσκησης σε όλους τους ανθρώπους άνω των 65 ετών.
Η Φυσικοθεραπεία με τις παρεμβάσεις της, αποτελεί σημαντικότατη παράμετρο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και συμβάλλει τα μέγιστα στην πρόληψη και αντιμετώπιση του μυοσκελετικού πόνου και της κινητικής δυσλειτουργίας, προάγει τη φυσική αποκατάσταση, μειώνει τη φαρμακευτική δαπάνη και βελτιώνει ουσιαστικά την ποιότητα ζωής των πολιτών.
Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το