Τοπικά

Πλοκάμια και στη Λάρισα έχει η «μαφία» των κλοπών

Μεγάλο πλήγμα στη «μαφία» η οποία ελέγχει το μεγαλύτερο κομμάτι της εγκληματικής δραστηριότητας που σχετίζεται με διαρρήξεις και κλοπές σε όλη την Ελλάδα, με ορμητήριο τη δυτική Αττική, χαρακτηρίζουν αξιωματικοί της ΕΛΑΣ τη γιγαντιαία επιχείρηση εξάρθρωσης δύο εγκληματικών οργανώσεων που είναι σε εξέλιξη από το πρωί.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΜΠΕ, τα δύο κυκλώματα συντόνιζαν και κατηύθυναν τη δράση όλων των υπο-ομάδων Ρομά, που έχουν εντοπιστεί κατά καιρούς ή που εντοπίστηκαν τώρα, στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών.

Ειδικότερα, αρμόδιος αξιωματικός της Αστυνομίας ανέφερε πως αρχηγικά μέλη του κυκλώματος φέρεται ότι είναι γνωστά πρόσωπα στο χώρο των Ρομά, (τουλάχιστον 10 άτομα), με έδρα, κυρίως, τη δυτική Αττική. Τα άτομα αυτά φέρεται ότι διέμεναν σε πολυτελείς βίλες στην Αττική, τη Λάρισα, τη Θεσσαλονίκη, τη Βέροια και άλλες πόλεις, κυκλοφορούσαν με «Φεράρι», «Πόρσε» και άλλα πανάκριβα αυτοκίνητα, ενώ δήλωναν άνεργοι και άποροι.

Θύματά τους έχουν πέσει γνωστοί επιχειρηματίες και άτομα με μεγάλη οικονομική επιφάνεια, κυρίως στη βορειοανατολική Αττική, στη Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές της χώρας.

Στην αστυνομική επιχείρηση, που χαρακτηρίζεται ως η μεγαλύτερη για υπόθεση του οργανωμένου εγκλήματος, συμμετέχουν πάνω από 600 αστυνομικοί όλων των υπηρεσιών και 37 εισαγγελικοί λειτουργοί.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί πάνω από 30 μέλη των εγκληματικών οργανώσεων, ενώ «πλούσια» είναι και ευρήματα της Αστυνομίας σε ό,τι αφορά τα κλοπιμαία. Συγκεκριμένα, έχουν βρεθεί και κατασχεθεί μεγάλα χρηματικά ποσά, χρυσές λίρες, κοσμήματα, όπλα και δεκάδες πολυτελή αυτοκίνητα.

Πηγή: naftemporiki.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το