Αθλητισμός

Πλήθος συμμετοχών στον 2ο Ημιμαραθώνιο Αλμυρού «Almyros City–Zerelia Lakes»

Ο Δήμος Αλμυρού σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας-Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας & Σποράδων και τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Αλμυρού, διοργάνωσαν την Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018, τον 2ο Ημιμαραθώνιο Αλμυρού με την επωνυμία «Almyros City – Zerelia Lakes», ο οποίος πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Τόσο ο Ημιμαραθώνιος (21Km), όσο και οι παράλληλοι αγώνες που έλαβαν χώρα, όπως ο Λαϊκός Αγώνας Δρόμου (5Km) και οι παιδικοί αγώνες Γυμνασίου & Δημοτικού, προσέλκυσαν πολλούς αθλητές & δρομείς καθώς και μικρά παιδιά.

Συμμετοχές υπήρξαν από όλη την Θεσσαλία, όπως Λάρισα, Τύρναβο, Αγιά, Φάρσαλα, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Παλαμά, Σοφάδες αλλά και Ιωάννινα, Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Λιβαδειά, Λαμία και φυσικά τον Βόλο και τον Αλμυρό. Όλοι οι συμμετέχοντες τόνισαν το υψηλό επίπεδο οργάνωσης, την πανέμορφη & μοναδική διαδρομή προς τις δίδυμες μετεωρικές «Λίμνες Ζερέλια», καθώς και την ασφάλεια που υπήρχε στον αγώνα, αποτέλεσμα της συμμετοχής σύσσωμου του Αστυνομικού Τμήματος Αλμυρού και φυσικά των πολλών εθελοντών του Ε.Ο.Σ. Αλμυρού.

Κατά τη διάρκεια των αγώνων τόσο για τα μικρά παιδιά όσο και για τους δρομείς και τους συνοδούς αυτών, πραγματοποιήθηκε στην πλατεία του Αλμυρού επίδειξη «ΚΑΡΠΑ» (Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση) από το Ελληνικό Συμβούλιο Εκπαίδευσης στην Υποστήριξη της Ζωής, με επικεφαλής τον Στρατιωτικό Ιατρό – Καρδιολόγο κ. Χαράλαμπο Παρίση, ο οποίος ήταν και ένας από τους τερματίσαντες του Ημιμαραθώνιου αγώνα.

Πολύτιμη ήταν η συμβολή τόσο του Κέντρου Υγείας Αλμυρού, όσο και του Ιατρού κ. Χρήστου Καρατσώκη (μέλος του ΕΟΣ) κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Ο μπουφές που παρατέθηκε στην πλατεία για όλους τους δρομείς και τα μικρά παιδιά και περιλάμβανε εδέσματα όπως παραδοσιακές πίτες, γλυκά, χυμούς, αναψυκτικά κ.α., έδωσε την απαραίτητη ενέργεια, μετά την προσπάθεια των αγωνιζομένων.

Συγκεκριμένα, εκκίνησαν 98 από τους 119 αθλητές στα 21Km και 67 από τους 85 αθλητές στα 5Km. Οι νικητές των γενικών κατηγοριών των αγώνων ήταν:
21Km: Άντρες: 1ος Τσόκανος Σταύρος (ΑΚΟ Λιβαδειάς), 2ος Καλαντζής Γιώργος (ΣΔΥ Βόλου), 3ος Κοτσυφάκης Αγαμέμνων-Δημήτρης (Πανόραμα team Θεσσαλονίκης). Γυναίκες: 1η Δόμβρου Ανδριανή (Αθήνα), 2η Τσάγγαρη Κατερίνα (ΣΔΥ Βόλου), 3η Χατζηγιαννίδου Χριστίνα (ΣΔΥ Βόλου/ΑΟ Μαγνησίας).
5Km: Άνδρες: 1ος Τσουρέλης Ζήσης (ΣΔΥ Βόλου/ΑΟ Μαγνησίας), 2ος Τσάτσης Σταύρος (ΑΟ Μαγνησίας), 3ος Κουτσουμπές Απόστολος (ΣΔΥ Βόλου). Γυναίκες: 1η Ελευθερίου Βίκυ (ΣΔΥ Βόλου), 2η Καραντζιά Κατερίνα (ΣΔΥ Βόλου), 3η Δροσινού Σύλα (ΣΔΥ Βόλου).

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το