Τοπικά

Πλήθος πιστών στους Ναούς του Βόλου και των χωριών

Σε κλίμα βαθιάς κατάνυξης και θρησκευτικής ευλάβειας χιλιάδες πιστοί μετέβησαν χθες στους ναούς της πόλης και της Μαγνησίας ευρύτερα για να συμμετάσχουν στην περιφορά του επιτάφιου.
Οι καμπάνες ηχούσαν πένθιμα από νωρίς το πρωί, ενώ οι ναοί είχαν πολύ κόσμο που παρακολούθησε την ακολουθία των μεγάλων και Βασιλικών Ωρών καθώς και τον εσπερινό της Αποκαθήλωσης.
Ο κόσμος προσερχόταν για όλη τη διάρκεια της μέρας στους ναούς για να προσκυνήσει τον επιτάφιο περιμένοντας καρτερικά στις μεγάλες ουρές που σχηματίζονταν.
Όμορφα στολισμένοι οι επιτάφιοι με λουλούδια και πρασινάδες εξέπεμπαν τη χάρη και την ευλάβεια της ορθόδοξης πνευματικότητας.
Ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Κωνσταντίνου π. Καλλίνικος επισήμανε πως «ο επιτάφιος στολίστηκε από τους πιστούς της ενορίας και έσοδα που διέθεσαν οι ίδιοι. Τηρήσαμε ένα πατροπαράδοτο έθιμο, να στολίζεται ο επιτάφιος το βράδυ της μεγάλης Πέμπτης και οι πιστοί συμμετείχαν με ευλάβεια, ενώ πολύς κόσμος ήρθε στον ναό για να προσκυνήσει».
Από την πλευρά του ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού Ευαγγελίστριας π. Αμφιλόχιος Μίλτος επισήμανε πως «είναι συγκινητική η προσέλευση των πιστών όλες αυτές τις μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας. Ο κόσμος βοήθησε με τρόφιμα και μπορέσαμε να διαθέσουμε σε άπορους πάνω από 130 δέματα για τις μέρες του Πάσχα».

Η Ακολουθία της Αναστάσεως

Σήμερα το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου, στις 8, στους Ιερούς Ναούς θα τελεστεί ο Εσπερινός του Πάσχα (Α΄ Ανάσταση) και η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου. Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος θα λειτουργήσει, επί του ιερού Κουβουκλίου του Επιταφίου, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου.
Στις 9 μ.μ., στον Ιερό Ναό Αγίου Λαζάρου, του νέου Διαδημοτικού Κοιμητηρίου, θα τελεστεί η Ακολουθία της Αναστάσεως. Σε όλους τους Ιερούς Ναούς, στις 11.00 μ.μ. θα ψαλεί η Ακολουθία του Μεσονυκτικού και στις 12 τα μεσάνυκτα θα τελεστεί η Ακολουθία της Αναστάσεως. Θα ακολουθήσει η Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία, η οποία θα απολύσει στις 1.30 π.μ.
Ο κ. Ιγνάτιος θα λειτουργήσει στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου».

Ο Εσπερινός της Αγάπης

Ανήμερα του Πάσχα, στις 10.00 π.μ. στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της Αγάπης, χοροστατούντος του Μητροπολίτου κ. Ιγνατίου. Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού, το Ευαγγέλιο της Αναστάσεως θα αναγνωσθεί σε διάφορες γλώσσες, ενώ θα ψαλεί και στην Ομηρική διάλεκτο. Στο τέλος της Ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος θα διανείμει Πασχαλινά αυγά στον Ιερό Κλήρο και τον λαό.
Ο Εσπερινός της Αγάπης στις ενορίες θα τελεστεί στις 6.30 μ.μ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το