Πολιτισμός

Πλήθος κόσμου στην παράσταση λόγου-μουσικής

Παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ η παράσταση λόγου και μουσικής με τίτλο «Ο Σταυρός και ο άνθρωπος», που παρουσιάστηκε με την ευκαιρία της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδας στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης Δημητριάδος και συντονιστή τον φορέα πολιτισμού «Μαγνήτων Κιβωτός».
Ο Βασίλης Αγροκώστας, ερμηνευτής – πρωτοψάλτης Ιερού Ναού Αγ. Δημητρίου Βόλου, η Χορωδία του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Βόλου «Όσιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης» υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Κατσικλή, πρωτοψάλτη Ιερού Ναού Αναλήψεως Βόλου και ο Ζαφείρης Κουκουσέλης παίζοντας πιάνο και συνθετικούς ήχους, δημιούργησαν τη μουσική παράσταση λόγου και μουσικής, ενώ καταχειροκροτήθηκαν από τους παρευρισκόμενους.
Ακούστηκαν εκκλησιαστική και κοσμική μουσική δείχνοντας ότι η σταύρωση εισβάλει μέσα στην καθημερινότητα και την εμπνέει. Μέσα στα κείμενα που έγραψε και παρουσίασε ο Νίκος Βαραλής, διευθυντής της Ορθόδοξης Μαρτυρίας του ραδιοφώνου της Μητρόπολης Δημητριάδος και μέλος του ΔΣ της «Μαγνήτων Κιβωτού», έγινε προσπάθεια ανίχνευσης του τι σημαίνει ο Σταυρός στη ζωή των ανθρώπων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το