Πολιτισμός

Πλήθος κόσμου στη συναυλία για τον Μάνο Ελευθερίου – Ο Βόλος τίμησε έναν από τους σημαντικότερους δημιουργούς

Πολύ μικρό αποδείχτηκε το Πνευματικό Κέντρο της Ι.Μ. Δημητριάδος στο Βόλο, το βράδυ της Τετάρτης 5 Ιουνίου 2019, καθώς κατακλύστηκε από εκατοντάδες φανατικούς φίλους της καλής ελληνικής μουσικής, για μια μαγική συναυλία- αφιέρωμα που «έκλεψε» τις καρδιές όλων.
Η συναυλία  ήταν αφιερωμένη σε έναν από τους σπουδαιότερους ποιητές, στιχουργούς και πεζογράφους που γνώρισε ποτέ η χώρα, έναν άνθρωπο του πνεύματος, που έγραψε τη δική του ξεχωριστή ιστορία στο καλλιτεχνικό γίγνεσθαι και που, δυστυχώς, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών, πριν από ένα χρόνο: Τον Μάνο Ελευθερίου.

Σπουδαίοι μουσικοί και ερμηνευτές σε μια συναυλία-σταθμό

Το πιο θερμό χειροκρότημα εισέπραξαν οι σπουδαίοι συντελεστές της βραδιάς παρουσιάζοντας ένα εξαιρετικό πρόγραμμα, με τα εμβληματικότερα τραγούδια του σπουδαίου δημιουργού, που τιμήθηκε από την πόλη του Βόλου, με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο, για το σημαντικό έργο που άφησε παρακαταθήκη προς τις επόμενες γενιές.
Την καλλιτεχνική επιμέλεια του προγράμματος είχαν οι Νίκος Αλεξίου και Αλέξανδρος Καζίλας.
Μαέστρος της Χορωδίας των Εκπαιδευτικών Ν. Μαγνησίας ήταν η Στάσα Τζάλλα, συμμετείχε η Χορωδία των Εκπαιδευτικών Ν. Μαγνησίας με σολίστ τον Νίκο Αλεξίου και την Ελευθερία Μυτιλιού
Ορχήστρα: Μπουζούκι: Αλέξανδρος Καζίλας, Πιάνο: Εύη Κανελλοπούλου, Κιθάρα: Νίκος Αλεξίου, Ακκορντεόν: Ζαφείρης Κουκουσέλης, Kιθάρα: Κώστας Παππάς, Ντράμς: Άγγελος Τσιριγωτάκης, Μπάσο: Κώστας Μεγγές

Για την διοργάνωση της συναυλίας συνεργάστηκαν η Χορωδία των Εκπαιδευτικών του Ν. Μαγνησίας (έτος ίδρυσης1978), που έχει προσφέρει πολλά στον χώρο της χορωδιακής μουσικής, ο Σύλλογος Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας (έτος ίδρυσης 1994) και το πολυβραβευμένο παγκόσμιο Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» , με τη σύμπραξη των καλύτερων μουσικών και ερμηνευτών.
Η εκδήλωση είχε την υποστήριξη της Διεύθυνσης Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου.

Η πρόεδρος της Χορωδίας των Εκπαιδευτικών Ν. Μαγνησίας κ. Δέσποινα Κόντου και ο πρόεδρος του Συλλόγου Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας και του Δικτύου ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ’ κ. Κων/νος Σκριάπας εξέφρασαν την απόλυτη ικανοποίησή τους για το υψηλό καλλιτεχνικό αποτέλεσμα της βραδιάς και για το γεγονός ότι η Βολιώτικη κοινωνία έδειξε με τον καλύτερο τρόπο την μεγάλη εκτίμηση και τον απόλυτο σεβασμό στη μνήμη ενός πολύ σημαντικού ανθρώπου, που συνδιαμόρφωσε, μαζί με άλλους, το νεότερο μουσικό μας πολιτισμό και τα Ελληνικά Γράμματα.

Οι διοργανωτές του εντυπωσιακού αυτού αφιερώματος για τον Μάνο Ελευθερίου (Χορωδία Εκπαιδευτικών, Δίκτυο «Περραιβία» και ο Σύλλογος Ελασσονιτών Μαγνησίας), έχουν συνεργαστεί και άλλες φορές κατά το πρόσφατο παρελθόν και κατατάσσονται στους πλέον δραστήριους εθελοντικούς φορείς της Θεσσαλίας και όχι μόνο, που έχουν μεγάλο πολιτιστικό, επιστημονικό και κοινωνικό έργο, στηρίζοντας συστηματικά τις ευπαθείς ομάδες των συμπολιτών μας και προσφέροντας εκδηλώσεις πολιτισμού σπάνιας ομορφιάς και αισθητικής.

Τέλος, το Δίκτυο ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» ανακοίνωσε ότι την ερχόμενη εβδομάδα διοργανώνει, όπως κάθε χρόνο, σε συνεργασία με τη Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού, τρεις μεγάλες συναυλίες κοινωνικής αλληλεγγύης στη Θεσσαλία και συγκεκριμένα στο Βόλο στις 12/6 , στα Τρίκαλα στις 13/6 και στα Φάρσαλα στις 14/6/2019, με σκοπό τη στήριξη ευπαθών ομάδων σε όλη τη Θεσσαλία.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το