Τοπικά

Πλήθος κόσμου στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Μ. Παπαδημητρίου

Μεγάλη συγκέντρωση σε παλμό και σε αριθμό κατοίκων από κάθε γωνιά του Νοτίου Πηλίου, από όλους τους πολιτικούς χώρους, χωρίς πολιτικές περιχαρακώσεις πραγματοποιήθηκε προχθές Σάββατο από τον υποψήφιο δήμαρχο Νοτίου Πηλίου Μιλτιάδη Παπαδημητρίου.
Ο ενθουσιασμός ήταν μεγάλος ειδικά για τους νέους υποψήφιους, αφού το κεντρικό ψηφοδέλτιο έχει ανανεωθεί ριζικά και εμπλουτιστεί με νέα πρόσωπα με διάθεση για προσφορά.
Στην ομιλία του ο υποψήφιος δήμαρχος, επικεφαλής της παράταξης κ. Παπαδημητρίου, αναφέρθηκε διεξοδικά στις ενέργειες και πρωτοβουλίες που πάρθηκαν από την 1-1-2011, όπου τίποτα δεν υπήρχε δεδομένο και όλα ξεκίνησαν από το μηδέν.

«Κάναμε την υπέρβαση και το αποδεικνύουμε στην πράξη. Ενώσαμε και ενώνουμε πολίτες από διαφορετικές αφετηρίες και με διαφορετικές διαδρομές, πολίτες που μέχρι χθες τους χώριζαν κομματικές διαχωριστικές γραμμές. Όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν.
Το μέλλον είναι εδώ.
Το Νότιο Πήλιο χρειάζεται ευρύτερες συναινέσεις, γιατί τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα. Θέλουμε νέους ικανούς ανθρώπους, με νέα οράματα, με δημιουργικότητα και διάθεση να προσφέρουν έργο. Έντιμους και αποτελεσματικούς, που θέλουν, ξέρουν και μπορούν να δώσουν τις κατάλληλες λύσεις, τόνισε ο κ. Παπαδημητρίου.
Οι εκλογές της 26ης Μαΐου είναι πολύ κρίσιμες, ακριβώς γι’ αυτό: Γιατί μέσα απ’ αυτές, πρέπει να αναδειχθούν εκείνα τα πρόσωπα και εκείνες οι δυνάμεις, που μπορούν, να συγκρουστούν με κατεστημένα, λογικές, νοοτροπίες και πρακτικές του παρελθόντος, για έναν Δήμο ανεξάρτητο, πέρα από κομματικές και μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

Κοινωνική παρέμβαση – Κέντρο Κοινότητας
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις προσπάθειες για τη δημιουργία κοινωνικού μετώπου στα χρόνια της κρίσης. Δημιουργήθηκε νέα δομή, νέο εργαλείο, το Κέντρο Κοινότητας στον Δήμο όπου μαζί με τη δομή «Βοήθεια στο σπίτι» προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα άτομα που τα χρειάζονται. Δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις όπου Δημόσιες υπηρεσίες κοινής ωφέλειας (Κέντρο Υγείας, Πυροσβεστική, Αστυνομικός Σταθμός) χρειάστηκαν τη συνδρομή του Δήμου για να μπορέσουν να λειτουργήσουν στα χρόνια της κρίσης, ώστε να είναι κοντά στους κατοίκους του Νοτίου Πηλίου.
Ξεκίνησαν και ολοκληρώθηκαν μέσα στην οκταετία έργα όπως ο δρόμος προς τον ΧΥΤΑ Αργαλαστής, το Σχολείο Καλών Νερών, το Πολυκέντρο Καλών Νερών, έργα υποδομής στο Νησί Τρίκερι.
Σήμερα υπάρχουν ενταγμένα έργα σε διάφορα προγράμματα συνολικού ποσού 12.500.000,00 ευρώ, ολοκληρωμένες προτάσεις έργων που έχουν κατατεθεί για ένταξη συνολικού ποσού 3.000.000,00 ευρώ.

Παρά τους περιορισμένους οικονομικούς πόρους δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στον τουρισμό με τη συμμετοχή στις διεθνής εκθέσεις, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι μετά από πολύ και αντίξοο αγώνα της Δημοτικής Αρχής, και με την ολοκλήρωση του ΣΧΟΑΠ Τρικερίου άνοιξε ο δρόμος για τη μεγάλη επένδυση του Αλατά προς όφελος του Δήμου, αλλά κυρίως των κατοίκων της περιοχής.
Μεγάλη επίσης υποδομή στον τουρισμό θεωρείται τόσο η κατασκευή του Αποχετευτικού Καλών Νερών, όσο και η δέσμευση για ολοκλήρωση του βιολογικού καθαρισμού σε όλα τα παράλια του Δήμου από την πλευρά του Παγασητικού.

Ο υποψήφιος δήμαρχος έκανε αυτοκριτική στα θέματα της καθημερινότητας, δεσμεύτηκε προσωπικά ότι με τον εκσυχρονισμό και την ανανέωση του στόλου των οχημάτων του Δήμου, θα δοθεί το μεγαλύτερο βάρος στα θέματα αυτά σε συνδυασμό με τον αναβαθμισμένο πλέον ρόλο των τοπικών Συμβουλίων.
Ο κ. Παπαδημητρίου αναφέρθηκε στην επιβολή στον Δήμο Νοτίου Πηλίου ενός ξενόφερτου ατόμου του κ. Μιτζικού, μέσα από καθαρά κομματικές διαδικασίες – καλό όχι για το Νότιο Πήλιο, αλλά για το κόμμα, μέσα από ύβρεις και εκφράσεις εκατέρωθεν με τους σημερινούς υποψηφίους του, που δεν αρμόζουν στον πολιτισμό μας. Αποκορύφωμα στην παρουσίαση των υποψηφίων του συνδυασμού του ήταν η παρέλαση όλου του κομματικού μηχανισμού που τον στηρίζει από τον Βόλο, γεγονός που μας γυρίζει χρόνια πίσω σε εποχές των κομματικών καφενείων, που δίχασαν την κοινωνία και ένα μέρος το πληρώνουμε μέχρι σήμερα.

Ο λογότυπος του συνδυασμού του κ. Μιτζικού «ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ» προφανώς θα αναφέρεται στην ένωση όλου του παλαιοκομματικού κατεστημένου των πρώην δήμων, για την επαναφορά του και τη συνέχιση της καταστροφικής οικονομικής πολιτικής, με τη χρέωση των δημοτών με εκατομμύρια ευρώ και για να αντιμετωπίσει «ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ» την υπεξαίρεση από τον πρώην δήμαρχο Αφετών.
Οι δημότες όμως δεν θα επιτρέψουν την επιστροφή στις πρακτικές που κατέστρεψαν και στραγγάλισαν οικονομικά μια ολόκληρη περιοχή, που τη γύρισαν χρόνια πίσω υποθηκεύοντας το μέλλον των παιδιών μας και θα πάρουν την απάντηση στις 26 Μαΐου που θα κλείσει οριστικά η σελίδα του παλαιοκομματισμού», κατέληξε ο κ. Παπαδημητρίου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το