Τοπικά

Πλήθος κόσμου στην 1η Γιορτή Μανιταριού στη Μακρυράχη Πηλίου

Παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε στη Μακρυράχη η 1η Γιορτή Μανιταριού με στόχο την ανάδειξη ενός δημοφιλούς είδους που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ποικιλοτρόπως.
Η πλατεία της Μακρυράχης τόσο το Σάββατο το βράδυ όσο και χθες το μεσημέρι γέμισε από εκατοντάδες ντόπιους και επισκέπτες που γνώρισαν από κοντά την αξία του μανιταριού στη μαγειρική και όχι μόνο.
Ο πρόεδρος του πανελλήνιου συλλόγου Μανιταρόφιλων κ. Κωνσταντινίδης παρευρέθηκε στις εκδηλώσεις μεταφέροντας στους παρευρισκόμενους έναν νέο κόσμο γνώσεων για το μανιτάρι που υπάρχει στην ευρύτερη περιοχή.
Παράλληλα σεφ μαγείρεψε πεντανόστιμες λιχουδιές με το μανιτάρι να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, ενώ η προχθεσινή βραδιά διανθίστηκε με όμορφες μουσικές νότες.
Ξεχωριστή στιγμή ήταν και η χθεσινή προσπάθεια ντόπιων και μη που ξεχύθηκαν στο δάσος σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν μανιτάρια και να τα φέρουν στην πλατεία του χωριού για να συμπεριληφθούν σε συνταγές μαγειρικής.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Μακρυραχιωτών κ. Αντώνης Παναγιώτου που διοργάνωσε την όλη πρωτοβουλία δήλωσε πως «μέσα από την 1η Γιορτή Μανιταριού επιχειρούμε να αναδείξουμε πρώτον, τη χρησιμότητα του μανιταριού αλλά και τις προοπτικές που υπάρχουν από την αξιοποίησή του, και δεύτερον, να γίνει ακόμη πιο γνωστή τη Μακρυράχη ως ένα χωριό με πλούσιο φυσικό κάλλος και πολλά τοπικά προϊόντα που μπορούν να προωθηθούν για διάφορες χρήσεις».
Ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Γιώργος Καλτσογιάννης τόνισε τη στήριξη της Περιφέρειας για την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων, ενώ συνεχάρη τους διοργανωτές για την 1η Γιορτή μανιταριού που συμβάλλει στην εξωστρέφεια της όμορφης Μακρυράχης.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το