Πολιτισμός

Πλήθος εκδηλώσεων και αναπαράσταση παραδοσιακού γάμου στη Σκοπελίτικη Εβδομάδα

O Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Σκοπέλου, συνδιοργανώνει με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Σκοπέλου για τρίτη συνεχόμενη χρονιά την “Σκοπελίτικη Εβδομάδα”, η οποία αποτελεί πλέον θεσμό.  Πρόκειται για μια γιορτή προβολής εθίμων και τοπικών προϊόντων, με σκοπό να χαρούν οι ντόπιοι και να γνωρίσουν αλλά και να διασκεδάσουν οι επισκέπτες του νησιού.
Το πενθήμερο των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί από τις 11 έως 18 Αυγούστου σε διάφορα σημεία της Χώρας της Σκοπέλου.
Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
11/08 Δαμάσκηνο Σκοπέλου, στον εξωτερικό χώρο του Δημοτικού Καφενείου στις 8.30 μ.μ.
Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για την προέλευση του Δαμάσκηνου Σκοπέλου αλλά και να δοκιμάσουν τον περίφημο καρπό και τα παράγωγά του.
13/08 Σκοπελίτικη Ενδυμασία, στον εξωτερικό χώρο του Δημοτικού Καφενείου. Παρουσίαση όλων των τοπικών ενδυμασιών και ιστορικές αναφορές για την προέλευση και δημιουργία τους στις 8.30 μ.μ.
16/08 Σκοπελίτικη Τυρόπιτα , στην πλατεία της Παναγίας Φανερωμένης στις 8.30 μ.μ. Άνοιγμα φύλλου, τηγάνισμα και δοκιμή της διάσημης πίτας της Σκοπέλου.
17/08 Σκοπελίτικος Τραχανάς, στον εξωτερικό χώρο του Δημοτικού Καφενείου, στις 8.30 μ.μ. Κτηνοτρόφοι της Σκοπέλου, ετοιμάζουν τον τραχανά και τον προσφέρουν στο κοινό.
18/08 Αναπαράσταση Σκοπελίτικου Παραδοσιακού Γάμου, κάτω από την Παναγία του Πύργου στο Παλιό Λιμάνι στις 8.30.
Η τελετή θα ξεκινήσει στις 8.30 με το στόλισμα της νύφης, στον εξωτερικό χώρο του Δημοτικού Καφενείου. Θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι με ζωντανή μουσική και κεράσματα.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το